Bence Tarımda olması gereken!

Konu sahibi son olarak 7 gün önce görüldü
1- Tüm çiftçilerimize az bir tutar(hortum maliyeti) yansıtılarak, görevlendirilecek resmi bir ekip yapılanması içinde, damla sulama sistemlerinin kurulması şart.
2- Bölgelerde iklim çeşitliliğine göre aynı zamanlarda aynı tip ürün yetiştirme kıstası şartıyla ekim ve hasat yardımı yapılmalı.

3- Özellikle Yerli Tohum kullanımının (Ata Tohum) teşvik ve sübvanse edilmesi... gerekiyor. Ülkemiz iklim ve doğa şartları baz alındığında aynı dönemlerde farklı bölgelerimizde bir çok gıda ihtiyacını karşılayabilecek tarım mahsulü için elverişli topraklara sahiptir.

Aynı zaman da köy kooperatifleri kurularak köy-kent yapılanması şarttır. Geniş kırsal bölgelere sahip olan şehirlerimizde bu türden ekim ve hasat zamanında Gerekli olan tüm araç gereç edevat hizmete sunulmalı. (Mazot sarfiyatı baz alınarak.)

Bu şekilde bilimsel araştırmalar ile yapılan ekim hem Toprak kalitesini koruyacak aynı zamanda daha verimli mahsul kaldırmaya olanak sağlayacaktır.
Bu şekilde bir uygulama Önümüzdeki 50 yıl içinde çok büyük öneme sahip olacak olan gıda sorununda ülkemizi Lider pozisyona getirecektir.
Bence, ya siz ne diyorsunuz?

Bu dediklerin boş şeyler, bence ithalat yapılmalı.

Sizden tek bir ricam var yine siyaset üzerinden gitmeyin..! Ben yoruldum artık dengesizlere laf anlatmaktan ve beyni kötü düşünmekten başka bir işe yaramayan boş insanlardan...

eğer mümkünse büyükşehir merkezlerinde sebze ağırlıklı topraksız tarıma geçilsin. tarım arazilerine de ağırlıklı olarak hububat ve bakliyat ekilsin.

Zamanında güzel demişim ama eksiklerim varmış. Bu saydıklarımın arasında damlama su sisteminin yaygınlaştırılması için devletin gerekirse hibe yapmasını eklemem gerekiyor.

Geri