Günlük Ben vs Ben

🕒 Konu sahibi 20 saat önce aktifti
“Etrafımız o kadar çirkefle dolu ki temiz kalmak için bir tek çare kendi dünyamıza çekilmek ve muhitle, hiç olmazsa manen, alakamızı kesmektir.”

“Hiçbir şeyi sonraya bırakma. Sonra kahven soğur. Sonra ilgini kaybedersin. Sonra gün geceye döner. Sonra kelimeler unutulur. Sonra yollar ayrılır. Sonra pişmanlıklar ağırlaşır. Sonra insanlar yaşlanır. Sonra hayat geçer. Sonra bir şey yapmadığın için pişman olursun.”

“Çoğu insan dışarıya güçlü, mutlu ve yolunda görünen bir yüz gösterir; içlerindeyse yalnızlık, korku veya yarım kalmış hayaller taşırlar. En kötü kısmı; bu maskeyi takanların büyük bir kısmı yardım istese bile bunu doğrudan söylemez. Çünkü reddedilmekten, zayıf görünmekten veya yük olmaktan korkar. Yani etrafımızdakilerin çoğu sandığın gibi ‘tamam’ değil; senin de bazen öyle olman çok normal.”

“Karamsar, rüzgardan şikayet eder. İyimser değişmesini bekler. Gerçekçi ise yelkenlerini rüzgara göre ayarlar.” E. Arthur Ward

“En çok kim seviyor seni?… En son ne zaman kendi hatırını sordun?… Kaç defa düştün, kaç defa ayağa kalktın?… En son kime, ‘Senin kredin sonsuz bende’ dedin de sonra dostluğunu takside bağladın? Vazgeçtiklerinle vazgeçemediklerinin boyları kaç metre olmuş biliyor musun? Şimdi sana kaybolan yıllarını verseler geri alır mısın?… Hayat bu. Sonra bir bakmışsın aklını, kalbini merdaneye kaptırmışsın…”
Bize iki çay söyle, biri demli olsun.

“Hayat dediğin bir çift bacak ve gidebildiği yol kadar.”

Geri