Günlük Ben vs Ben

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
“Başarı yıllarla, yenilgiler saatlerle ölçülür.”

“Sürekli bir anlam ararsan, gerçekleşmekte olan her şeyi ıskalayacaksın.” der Tarkovski.
“Çok fazla derin düşünen bir insan, hayatın neşesini kaçırır.” diye ekler Goethe.
Annem de; kalk çay koy diyo.

“Gökyüzünde Tanrı’nın sizin amacınızı ve misyonunuzu yazdığı bir karatahta yok. O zaman bir boşluk var. Tek yapmam gereken gerçekten burada ne yaptığımı, neden burada olduğumu anlamak, o karatahtayı bulmak ve Tanrı’nın benimle ilgili planlarını keşfetmek. Ancak karatahta yok! Demek ki amacınız siz ne söylüyorsanız o. Sizin misyonunuz kendinize yüklediğiniz misyon. Hayatınız, siz nasıl yaratırsanız öyle olacak ve kimse onu yargılamayacak. Ne şimdi ne de sonra.”

-Neale Donald Walsch-

“Belki de her şeyi kabullenip hayatı akışına bırakmak lazım. Zorlamak bazen çözüm değildir ve zorla olan hiçbir şey güzel değildir.”

-Tolstoy-

- Her fırtına hayatınızı mahvetmeye gelmez. Bazıları yolunuzu açmak için gelmiştir.

“Hayatı yaşamanın iki yolu vardır. Biri, mucizelere inanmadan yaşamak diğeri ise her şey mucizeymiş gibi yaşamak…”

“Tesadüf, Tanrı’nın kimliğini gizleme yöntemidir.”

Albert Einstein

“Bir ormanda yol ikiye ayrıldı ve ben en az gidilmişi seçtim. Bütün farkı yaratan bu oldu işte…”

“Karpuzu kestin. Baktın ki kabak. Yine de zorla yiyecek misin o karpuzu? Mina Urgan şöyle der:
‘Bu cümleyi duyduktan sonra başladığım her ne ise hoşlanmadığım yerde bırakmaya karar verdim. Kitabı da insanı da…’”

“Eğer sürekli, mutluluğun başka bir yerde olduğunu düşünürsen, bulunduğun hiçbir yerde bulamazsın ve hayatını zaten sahip olduğun bir şeyi kovalamakla geçirirsin.”

“Neden buradayım? Neden bu acıyı çekmek zorundayım? Neden sürekli bu korkuyu yaşamak zorundayım? Neden sürekli huzur içinde olamıyoruz? Fakat öylesi hayat olmazdı. Hayat güzeldir. Fakat iyiyi de, kötüyü de güzel kabul olarak etmelisin.”

“Şaka olarak olsa bile kendin hakkında olumsuz konuşma. Çünkü vücudun farkı bilmiyor. Kelimeler enerjidir ve büyüler yaparlar. Kendin hakkında konuşma şeklini değiştir. Bu şekilde hayatını değiştirebilirsin. Neyi değiştirmiyorsan, onu seçiyorsun!”

-Bruce Lee-

“Sahip olduğun bakış açısı hayatının kalitesini belirler.”

“Bela insanın diline bağlıdır.”

“Kaderiniz konuştuklarınıza bağlıdır.”

“Senin dışında olan hiçbir şey yok! Buna rağmen sen hala güveni başkalarının gözlerinde, mutluluğunu ve gerekli çözümleri yine seninle aynı hastalığı çeken bir dünyada arıyorsun. Dünya senin tenindir. Dünya sensin! Sen her zaman ve sadece kendinle karşılaşıyorsun. Diğerleri 'senin dışındaki' sendir! Onlar senin zamana dağılmış parçalarındır. Bütünden ayrılmış Oluş'un yansımalarıdır. Bu, tüm günahların üstündeki en büyük günahtır.

“Bazen geç kaldığını sandığın şey, seni tam vaktinde en doğru yere götürür. Başkalarının hayatıyla oyalanmak yerine, kendi zamanına odaklan; çünkü senin yolun, senin saatinde akar.”

Geri