Günlük Ben vs Ben

🕒 Konu sahibi 13 saat önce aktifti
Bazı şeyleri yapmamayı öğreneceksin…
Kırmamak için kırılmayı, üzmemek için üzülmeyi, insanlara kendinden fazla değer vermeyi bırakacaksın… Olmuyorsa da zorlamayacaksın mesela. Çok açıksın suistimale; düşüncelerini, hislerini, tecrübelerini kullandırtmayacaksın. Çünkü inan bana bu devirde değer algısı çok değişti. Çünkü inan bana, böyle insanlara iyi insan değil, yolunacak kaz, salak olarak bakıyorlar… Hayatının merkezi birinci tekil şahıs…

Çözmelisin. Çözüme kavuşmalısın.
Ayrıca; kendi yazdığın senaryoyu oynadığını da unutmayacaksın. Sen yazıyorsun, sen yönetiyorsun ve sen oynuyorsun. Yani izleyicileri suçlayamazsın…

“Sonra yavaş yavaş mantığım değişti. Hatta dünyaya bakışım, eşyayı görüşüm, insanları anlayışım değişti. Vâkıa bunlar bir günde olmadı. Hatta çok güçlükle ve adım adım oldu. Hatta çok defa bana rağmen oldu. Fakat oldu.”

Ahmet Hamdi Tanpınar

Ne? Benim günlüğüm değil mi? İstediğim kroluğu yaparım… Allah Allah…

Son düzenleme:
Geleceğe odaklan, pozitif kal. :emoji_pray:

• Beğen
Tepkiler: Sim
“Elbette seni inciteceğim. Elbette beni inciteceksin. Elbette birbirimizi inciteceğiz ama varoluşun mutlak koşuludur bu. Bahar olmak, kışın riskini kabul etmektir. Var olmak, var olmamak riskini kabul etmektir.”
-Küçük Prens-

“Elbette seni inciteceğim. Elbette beni inciteceksin. Elbette birbirimizi inciteceğiz ama varoluşun mutlak koşuludur bu. Bahar olmak, kışın riskini kabul etmektir. Var olmak, var olmamak riskini kabul etmektir.”
-Küçük Prens-
sabah sabah bırak edebiyatı yavrimu. karnım bir ağrıyor ki anlatamam... çok mu karıştırdım acaba dün... yoksa bu yıkanmadan kokteyle konan limondan mı kaynaklı, sen de bir şey var mı?...

Bazı şeyler gerçekten yaşanıyor mu? Yaşanması gerektiği için mi yoksa biz öyle olsun istediğimiz için mi peki? Öyle olmasını istemek zorunda bırakılıyor olabilir miyiz? Sahi, sorun neydi? Yaşamak kadar basit bir şeyi, bu kadar zorlaştırmak nedendi?

Tekrar hoşgeldiniz bazı şeyler… Oturmaz mıydınız? Çayım yeni…

“Delirmenin nasıl bi his olduğunu biliyor musun doktor? Sana kim olduğunun söylenmesiyle kim olduğun arasındaki bi savaş gibi. Sence hangisi kazanır?”

“Eskiden bunun iyi bir şey olduğunu zannediyordum ben. Kalbi temiz olmanın. Şimdi duyduğum en kötü hakaret gibi.”

Martin McDonagh / The Banshees of Inisherin

“Her sokakta biraz eksilirdik.
Bilirdim, geceleri puslu puslu olurdu bazen.
Bazen birisi fısıldarmış gibi olurdu.
‘Duyamadım’ derdim ‘tekrar et!’
Sessizliğe bürünürdü o vakit her şey;
Sokaklar daha bir puslu…”

“Dünya iyiyle kötünün arasında bir yerde.
Ama günü geldiğinde, iyilerden taraf olacak.”

IMG_1018.jpeg

Son düzenleme:
“Hayatta yapılacak o kadar çok hata var ki; aynı hatayı yapmakta ısrar etmenin bi anlamı yok.”
-Jean Paul Sartre-

“Günümüzde artık kimse yaşamayı bilmiyor. Trene yetişmeye çalışmak, randevular, her şey için zaman yetiştirmeye çalışmak… hepsi saçma. Gün doğarken uyanmak, istediğin, acıktığın zaman yemek yemek ve asla zamanın ya da belirli bir tarihin esiri olmamak. Eğer beni dinleyecek olsalar insanlara doğru yaşamanın yollarını öğretebilirdim.”

-Agatha Christie-

Geri