Ben Terörle Yaşamaya Alışmayacağım Sen Şiddet Dilinden Vazgeçeceksin!

Konu sahibi son olarak 2960 gün önce görüldü
Sen, dalga geçer gibi, küfreder gibi, vizyonsuz bir sığır gibi TV’lere çıkıp bana “terörle yaşamaya alışmamız lazım” diyemezsin. Senin, her gün kin kusan, nefret aşılayan, şiddeti teşvik eden, ölüme çanak tutan dilinden vazgeçememen yüzünden ben, ailem, yakınlarım, sevdiklerim, bu ülkenin pırıl pırıl gençler ölmek zorunda değil.

Ben terörle yaşamaya, patlamaları kanıksamaya, ölümün kokusunu sindirmeye, ülkenin bir bataklığa dönüşmesini izlemeye hiç niyetim yok, bana akıl vereceğine sen dilini tutmayı öğreneceksin.

Komşundaki yangına, “bu yangına çanak tutanlar bedelini öder” diye ahkam keserken, sen çanak tutmayacaksın.

s-3f4af90cfe5d93d42aacd570190893424df9aa9f.webp

Her gün onlarca TV’ye çıkıp, parmak sallayarak, seninle farklı görüşlerde olan insanlara hadlerini bildirmeyeceksin.

s-aa9b38741a77643d572351c9c9c88597e053ea05.webp

77 milyonu kucakladığını söylerken 77 milyonu kucaklayacaksın, şunlar şunlar şunlar hariç demeyeceksin.

s-c2fd6a7e105570aab415cb1c36548724ae6c10de.webp

Kimse senin inandığına inanmak, senin doğru bildiğini doğru kabul etmek zorunda değil, hazmedeceksin.

s-5700d98010dae3ef7eea4b52afa65be004245fc7.webp

Kadın-erkek eşit değil, Kürt-Türk eşit değil, Sünni-Alevi eşit değil, vs. Senin böyle bir ayrım yapmaya ne haddin, ne hakkın ne de aklın müsait değil, bunu anlayacaksın.

s-ec9590d33d35400095c9e2ffe8d38fbbaad32226.webp

Senin vizyonsuzluğunun, akılsızlığının, hesapsızlığının bedelini kimse canıyla ödemek zorunda değil, kabul edeceksin.

s-2ca0f256599bcc41ac3f7ebe9d770f01c35834e8.webp

Ülkeye şiddet, nefret, ayrımcılık tohumları ektiğinizin farkına varın, insanları kutuplaştırarak belki oy alabilirsiniz, ama insan olamazsınız.

s-f69f3352c567bb09b5d53c37c5bf50286c4e3185.webp

Terörün dini, milleti, ırkı yoktur lafını pek seversiniz, ama işinize geldiğinde terörün milletini, ırkını belirtmekten kaçınmamanıza bir açıklama getirmek zorundasınız.

s-def9696686474bd588a4a781e6e2b9a942ac205e.webp

Dün ak dediğinize bugün kara dediğinizi belki bazıları görmüyor, ama görenlerin haklı öfkesini anlamamazlıktan gelemezsiniz.

s-44319bbfd76678f7f83385c5f9f5af08bcf379ad.webp

Terörün kaynağını adınız gibi bilirken, üç maymunu oynamaktan vazgeçmedikçe bize “alışın” diyemezsiniz.

s-7fbdc99222724933ba837c765dbfa144a4be606f.webp

s-7ae2338f7ad098426c7023ddd7b14f3e4d5c64c3.webp

Ülkenin kalbinde, 2 ayda üç bomba patlıyor, yüzlerce vatandaşımız katlediliyorsa bunun bir sorumlusu olmalı, güvenlik zaafiyeti yok diyerek insan aklıyla dalga geçmekten vazgeçmelisiniz.

s-fd7a0c35f835da4257df939836d00d503a3979ad.webp

Bugün bile, onlarca insan paramparça olmuşken, hala bir takım çıkarlar peşinde koşuyorsanız, bu katliamı başka katliamlara gerekçe yapıyorsanız bizden hiçbir şeye alışmamızı, kanıksamamızı isteyemezsiniz.

s-74358f9348e6594392bdb8c4c20e2c9c05e0b7ac.webp

Bize “beğenmiyorsan git” demek haddinize değil, ne beğenmek ne de gitmek zorundayım, bu ülkeyi adam gibi yönetemiyorsan gitmesi gereken ben değilim.

s-6e842bcd95c9a3b4e87f2750a075c8e1aa62fbce.webp

Sonuç olarak süslü sözlerin sonuna geldik, büyük, güçlü, lider, vb. sıfatların bu ülkenin hiçbir yerine yakışmadığını görüyoruz, biz her gün “bugün ölür müyüz acaba” diye evden çıkıyoruz, karşımıza geçip, pijamadan bozma kıyafetinle bize “alışın” demek sizler gibi IQ yetersizlerinin haddi değil.

s-af07b40338cad8449f680624c5833c70c6c5a393.webp

Güvenlikli sitelerde oturup, güvenlikli plazalarda çalışan, işe korumayla gidip gelen biri için bu kadar iddialı konuşmayın, terbiyesizliğin lüzumu yok.

s-12a7acceab5b143696d79d190339c27ef43a85db.webp

Siz önce o leş kokan dilinizi değiştireceksiniz, sonra biz alışır mıyız bir bakarız.

s-a3f3531597a0e24de7a3e0414d708f5ee8efad4d.webp

Diazepam-Onedio

Tecavüzler, tacizler, kadına yönelik şiddet, akıl almaz fetvalar, şehirler, yoksulluk, çocuklar, açlıktan ölen bebekler, evini-barkını zorunlu terk eden insanlar, silahlar, saldırılar, bombalar, canlı bombalar, masumlar, masumlar, masumlar...

ankaradaki ilk patlamaya hic uzulmeyecek kadar susan ikinci patlamadaki haykirislar canlarini yakti dilemi geldiler imanami orasi mechul oysa herkes bu topraklarin sahibi ve sevdalisiydi ulkeyi boldurmeyecez diyen zihniyetler ulkeyi coktan boldu ama farkinda degiller yarin disa bagli bir savas cikarsa bizlere yardim edecek kimseyi bulmayacaz cunku herkesi biribirine dusman ettiniz egonuzla basbasa durun.

İktidar terörü bitirmeyi beceremedi ama bize çözüm yolu sunuyorlar bakın ne güzel ..
Terörle yaşamayı öğrenin vatandaşlarım diyorlar ..
Peki ya ölürsek ? Eee o da Türkiye'de yaşamanın fıtratında var :)

İktidar terörü bitirmeyi beceremedi ama bize çözüm yolu sunuyorlar bakın ne güzel ..
Terörle yaşamayı öğrenin vatandaşlarım diyorlar ..
Peki ya ölürsek ? Eee o da Türkiye'de yaşamanın fıtratında var :)

abi terörü bitirmeyi beceremedi de o köpeklerin sahipleri onları beslemeyi mi kesti ?
Sen iyi düşünen birisin abi onların sahipleri bitti demeden terör biter mi ? Onalra kurşun sıktık diye hukuktan bahsedenler varken terör biter mi ? Terörle çatışırken Kürtler sivilelr öldürülüyor derken onlar biter mi? Bitmez abi bitme bu halk ve bu basiretsiz hükümet planları oldukça asla bitmez Polyanna gibi bakmayı çoktan bıraktım ben BİTMEZ?

abi terörü bitirmeyi beceremedi de o köpeklerin sahipleri onları beslemeyi mi kesti ?
Sen iyi düşünen birisin abi onların sahipleri bitti demeden terör biter mi ? Onalra kurşun sıktık diye hukuktan bahsedenler varken terör biter mi ? Terörle çatışırken Kürtler sivilelr öldürülüyor derken onlar biter mi? Bitmez abi bitme bu halk ve bu basiretsiz hükümet planları oldukça asla bitmez Polyanna gibi bakmayı çoktan bıraktım ben BİTMEZ?

Yahu zaten bırak bitirmelerini daha da azdılar akepe döneminde ..
Pkk akepe döneminde altın çağını yaşadı Türkiye ve dünyada .. Daha düne kadar bu domuz döllerini palazlandıran, umutlandıran, kuvvetlendiren akepeden başkası olmamıştır ..

Yıllarca mehape ve bahçeli'ye yüklendiler " bi apoyu asamadınız " diye ..

ŞİMDİ BEN SORUYORUM BURADAN ; HADİ MEHAPE KOALİSYON ORTAĞIYDI GÜCÜ YETMEDİ ASAMADI ..

EYY AKEPE PEKİ SEN 14 YILDIR TEK BAŞINA İKTİDARDASIN, YÜZDE ELLİ ARKANDA SENİ KİM TUTUYOR İDAMI GETİRMEMEN İÇİN ? SEN NİYE ASAMIYORSUN TERÖRİSTLERİ ? KİME BAĞLISIN, KİMDEN ÇEKİNİYORSUN ? HANİ ÖZGÜRDÜK, HANİ TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE İDİK ?! GETİRSENE İDAMI .. PKKYI AĞZINA ALANI YOLLASANA DAR AĞACINA .. SIKIYOR MU ? YEMİYOR MU ?

Yoksa unuttuk mu sanırsınız geçmişte verdiğiniz tavizleri ..
Teröristleri övmeyi suç olmaktan çıkartan yasayı yürürlüğe koyduğunuzu ..
KCK tutuklularının hepsini serbest bıraktığınızı ..
Şehirlerde örgütlenmelerine izin verdiğinizi ve gözünüzün önünde silahlandıklarınızı ..

Unuttuk mu sandınız gerçekten ?

UNUTMADIK .. UNUTMAYACAĞIZ .. Bizi güttüğünüz kitleyle karıştırmayın ..

Yahu zaten bırak bitirmelerini daha da azdılar akepe döneminde ..
Pkk akepe döneminde altın çağını yaşadı Türkiye ve dünyada .. Daha düne kadar bu domuz döllerini palazlandıran, umutlandıran, kuvvetlendiren akepeden başkası olmamıştır ..

Yıllarca mehape ve bahçeli'ye yüklendiler " bi apoyu asamadınız " diye ..

ŞİMDİ BEN SORUYORUM BURADAN ; HADİ MEHAPE KOALİSYON ORTAĞIYDI GÜCÜ YETMEDİ ASAMADI ..

EYY AKEPE PEKİ SEN 14 YILDIR TEK BAŞINA İKTİDARDASIN, YÜZDE ELLİ ARKANDA SENİ KİM TUTUYOR İDAMI GETİRMEMEN İÇİN ? SEN NİYE ASAMIYORSUN TERÖRİSTLERİ ? KİME BAĞLISIN, KİMDEN ÇEKİNİYORSUN ? HANİ ÖZGÜRDÜK, HANİ TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE İDİK ?! GETİRSENE İDAMI .. PKKYI AĞZINA ALANI YOLLASANA DAR AĞACINA .. SIKIYOR MU ? YEMİYOR MU ?

Yoksa unuttuk mu sanırsınız geçmişte verdiğiniz tavizleri ..
Teröristleri övmeyi suç olmaktan çıkartan yasayı yürürlüğe koyduğunuzu ..
KCK tutuklularının hepsini serbest bıraktığınızı ..
Şehirlerde örgütlenmelerine izin verdiğinizi ve gözünüzün önünde silahlandıklarınızı ..

Unuttuk mu sandınız gerçekten ?

UNUTMADIK .. UNUTMAYACAĞIZ .. Bizi güttüğünüz kitleyle karıştırmayın ..

ama şu var ki AKP düşmanlığıyla Devlt düşmanlığını birbirine karıştıranlara kızıyorum dediklerinin yanında hep HDp ağzıyla konuşup terörden bahsedenlere de kızıyorum teröre kurşun sıkınca katil devlet diyenleri de onlarınb ağzınla konuşanların destekçisi olanlara da kızıyorum Hükümetler gider abi ama şuan yapılan devlet düşmanlığını torunlarım bile hatırlayacak yok insanlar öldü diyerek onlar gibi terörcülerin ağzından konuşanlara da lanet olsun abi etrafımızda fazlaca var zaten

şimdi bu hale getirenler AKP de suçlu Apoyu asamayanlarda suçlu beş para etmez muhalefet liderleri de suçlu düşmanımın düşmanı dostumdur diyenlerin de suçu Halkın hükümet düşmanlığından Devlet düşmanlığı yaptıklarından onlar da suçlu körü körüne AKP tarafları da suçlu hepimiz suçluyuz abi hepimiz dhkpc gibileri onların ölülerini kahraman edip destekleyip bombaları patlatanlar onların çevrelerinden çıkınca da susanların da suçu burada suçlu olmayan kimse göremiyorum

ama bazıları doğruları söylediğinde bizleri yok akp destekçisi hükümet yalakası yada cahil diye orda burada böğürenler kendi günahlarını kendi yolundakilere toz kondurmaz oldu neyse hakaret edicem böyle giderse o yüzden sustum

artık sıkıldım sürekli böyle haberlerden
en sonunda s*ktir olup gidicem bu ülkeden olabildiğince uzağa.
akp sininde solununda sağının da hepsinin canı cehenneme

Bu gidişle terörle yaşamaya alışacak insan kalmayacak. :/

sen de şimdi inan inanmayan ayrımı yapmadın mı ama .d bence önce kendini düzelt dediklerinin bir kısmına katılıyorum ama deme yöntemin yanlış

House Md nin 6. Sezon un orta bölümlerinin birinde
Uyuşturucu satıcısını tedavi ederlerken
ekibin verdiği tepkiye
evet öldürün onu ki
onun yerine geçecek uyuşturucu satıcıları size minnettar olsunlar ..
sözleri geçer ..

terör sonu gelebilecek bir şey değil ..
bir göl değil mesala 1000 kamyon olmadı 10bin kamyonla doldurularak tükenecek bişey değil
Bugün onlarca şehirin savaş alanına dönmüş yüzbinlerce masum Türkiye Cumhuriyet i vatandaşı bu durumdan vahim derece de olumsuz etkilenmiş ve tarihin en korkunç terör kayıplarını veriyorsak
ortada muazzam büyüklükte bir hata vardır ..

O bölgede ki masum halkın kayıplarını mağduriyetini tamamen göz ardı edebilecek düzeyde kalbi kara insanlar bile operasyonlarda şehit olan her bir asker her bir polisin bile ne denli büyük bir kayıp olduğunu bu gençlerin bu ülkenin geleceği için ne denli gerekli olduğunu anlayabilmeleri gerekiyor ..

Ben tüm bu yaşananların kararlılık kavramının altını çizme çabası uğruna göz ardı edilebilecek olanlardan yüzbinlerce kat öteye geçtini düşünüyorum ..

Şu var ki şimdi hiçbir hdp destekçisi terörü şehre indiren pkk yı masum gösterme çabasına kalkışmasın ..
Tüm bu olaylarda hükümetin izlediği umursamaz politika kadar hendek politikası ve bu hendeğe kamyonları derecesinde fiili destek veren hdp nin de suç ortaklığı var ..

Siz de inancıyla dalga geçildiğinde saygı da saygı diye ağlayıp başkalarına aynı nezaketi göstermeyen Müslüman tipindensiniz herhalde.

Alakaya maydanoz bile değil. Neyse siz gidin o dernekte çay kahve için, sizinle vakit kaybedemem.

Alakaya maydanoz bile değil. Neyse siz gidin o dernekte çay kahve için, sizinle vakit kaybedemem.

Gerçekten anlamıyorum. Naif bir şekilde yaklaşarak neden inanmayan kimseler bir dernek kuramasın fikrinizi anlamaya çalışıyorum ama beni dışlıyorsunuz. Hem de çok çocukça kalıplarla. İlk defa bir forumda, yani fikir belirtme platformu olan bir yerde fikirlerini açıklamaya bu kadar gönülsüz insanlar görüyorum.

İyi akşamlar, madem istemiyorsunuz uzatmanın alemi yok.

Bir müslüman olarak nasıl ki saygı bekleyip dinimi yaşayabiliyorsam Hristiyan, Musevi hatta Budist bile yaşayabilmelidir. Aynı şekilde ateistlerde fikirlerini rahatlıkla belirtip saygı göstermelilerdir.

Ayrıca atom mu parçalıyorsun yoksa kansere çare mi arıyorsun da vaktin yok.
Mesajımın başında da saygı bekliyorsan saygı duymalısın.

Bir müslüman olarak nasıl ki saygı bekleyip dinimi yaşayabiliyorsam Hristiyan, Musevi hatta Budist bile yaşayabilmelidir. Aynı şekilde ateistlerde fikirlerini rahatlıkla belirtip saygı göstermelilerdir.

Ayrıca atom mu parçalıyorsun yoksa kansere çare mi arıyorsun da vaktin yok.
Mesajımın başında da saygı bekliyorsan saygı duymalısın.

Mesele burada bir inanışı tiye almak falan değil. Ben ilgili başlık altında malum inanışla alakalı resmi görünce güldüm. Bu ikisi farklı şeyler. İçimden gülmek geldi. Bunu kimse sorgulayamaz, yargılayamaz da. Akbaba gibi konuya üşüşmeden iyice bir düşünseydin keşke. Atomu parçalamak, kansere çare bulmak fani işler. Muhtemelen daha mühim işlerle ilgilenirdim. Ama orada da kasıt meşguliyet değil, yersiz polemiklere vaktimin olmadığını belirtmekti. Hadi bir çay da sana ısmarlasınlar o dernekte. Afiyetle için.

Mesele burada bir inanışı tiye almak falan değil. Ben ilgili başlık altında malum inanışla alakalı resmi görünce güldüm. Bu ikisi farklı şeyler. İçimden gülmek geldi. Bunu kimse sorgulayamaz, yargılayamaz da. Akbaba gibi konuya üşüşmeden iyice bir düşünseydin keşke. Atomu parçalamak, kansere çare bulmak fani işler. Muhtemelen daha mühim işlerle ilgilenirdim. Ama orada da kasıt meşguliyet değil, yersiz polemiklere vaktimin olmadığını belirtmekti. Hadi bir çay da sana ısmarlasınlar o dernekte. Afiyetle için.

Birincisi ateizm bir inanç değildir o yüzden zaten tiye alamazsın.
Uygunsuz gülmeler emir veren sesler şizofrenin ilk safhalarıdır.
Normal insanlar için kansere çare bulmaktan önemli bir olay yoktur. Senin önceliğin sanırım survivor neyse ben derneğe çay içmeye gidiyorum. Sende gel diyeceğim ama senin daha önemli işlerin vardır

à bientôt :)

Geri