Ben Senin Yaşındayken

Konu sahibi son olarak 4527 gün önce görüldü
Annemi kızdırdığımzıda ben senin yaşındaylken böyleydim sen böylesin diye başlayan cümlesi :D

En belirgin nasihat cümlesidir..

Saygıda kusur etmediğimiz bir çok yaşı geçirmiş insanların , gençliklerine duydukları özlemi anlatırken kullandıkları söz . ^^

* Bu cümleyi duyduktan sonra uzun uzadıya anılar veya nasihatler gelecektir , hemen ölü taklidi yapın.

"Ben senin yaşındayken bize bu imkanlar sunulmamıştı.
Ben okuyamadım sen oku ." demişti çok sevdiğim biri.

Duyduktan sonra içimden refleks olarak when i was a child dedirten cümle.

bizim zamanımızda diye başlayan cümleler......:@:@

Sizin benim yaşımdayken yaptıklarınız pek de ilgimi çekmiyor, anlatmayın lütfen.

Dinledikten sonra , hep : tamam da sen benim yasimdayken devir farkliydi benim zamaninki farkli diye cevap verdigim cumledir..

geçen aynı cümleyi ben kurdum, allah da belamı vermesin sadasd

Anne babanın cok kullandıgı cumle.
-Ben senın yasındayken sen kucagımdaydın , sehır dısında okuyordum seklınde devamı gelır..
kıyaslanma ıcerır , zaman faktörü gözardı edilir..

Bunu bana annem söylerdi ama artık ben kız kardeşime söyleyebiliyorum. Yaslandiginizin kanıtı.

Ben senin yaşındayken 2 çocuğum vardı =) Der

Babamin surekli soyledigi söz [emoji19] ben senin yaşındayken bakmakla yükümlü olduğum karım sizler ve okuduğum bir üniversite vardı. Tezgahtarlik yapardım bi yandan derdi. Imrenilecek seyler bunlar tabi ama yeni nesilden bu kadar çok şey beklenilmemeli artık. Bir iş kurmak icin sermaye istediğinde sen daha çocuksun lafına getirmeyi de hiç cekinmeden yapabiliyorlar. Istemeye gidecek olsan önce universiten bitsin. Mesleğin olsun fln. Bazen hakkaten zor bu aileleri anlamak [emoji19]

Ben senin yaşındayken tarlada çalışırdım
Büyüklerin kendilerini bizlerle kıyaslama

Geri