Ben Saygılıyım Ama?

Ü
  • Kullanıcı Üyelik Silinmiştir.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
Ben Saygılıyım Ama?..

Geçenlerde bir haber gözüme çarptı nette dolaşırken. Şaşırdım , üzüldüm , bekliyordum ya zaten dedim ayrıca. Sizlerle paylaşmak istedim düşüncelerimi. Olay güzel ülkemde bir şehirde meydana geliyor , zaman yakın bir zaman ve olay aynen şöyle ;

Bir kız belediye otobüsü kullanmak istiyor sıradan bir gün , evine , işine , okuluna gidecek. Üzerinde bir t-shirt ( ya da gömlek artık ) altında da şort ( ya da etek ) var. Çok da açık saçık giyinmiş bir durumu yok elbette. Otobüsün içinde de bir kaç çarşaflı ablamız ve eşleri , dostları var. Kızın otobüse bindiğini görüp " günaha girmek " gerekçesiyle kızı otobüsten dışarı atıyorlar , yani otobüse almıyorlar.

Bakın , her şeye o kadar çok saygım var ki. Çarşaflıya , peçeliye , ateiste , müslümana , putpereste ve aklınıza gelebilen her şeye. Ama sizce bu saygıyı hakediyorlar mı? Bu yapılan düpedüz ayıptır. Saygısızlıktır. Otobüse binip eve gidecek olan o arkadaşımızın dini inancını bilmiyorum fakat müslüman diyelim. Günde beş vakit namazını kılan , Allah'a olan inancı tam müslümanlığın gerektirdiği her şeye sahip çıkan ve uygulayan biri diyelim , ona yapılan günah değil mi peki?

Hep bu şekilde kaybetmiyor muyuz zaten? İnsanları dıştan nasıl göründüklerine göre yargılayarak. Çok efendi , saygılı , dürüst bir insanı sırf giydiği kıyafetler yüzünden , değişik saç stilleri yüzünden eleştirdiğimiz , kırdığımız , dışladığımız olumuyor mu? Evet , belki bunun sonu gelmeyecek ama ben her fırsatta bunun yanlış olduğunu dile getireceğim. Kimse duymayabilir , önemsemeyebilir ama ben rahat edeceğim bunu her yaptığımda.

Dış görünüşe göre yargılanma konusuna şöyle bir örnek veriyim ayrıca ; Ben saçlarımı uzatan , küpe takan , rahat bir insanım. Ama düşünmeden söyleyebilirim ki kimseye saygısızlık yapmadım , çalmadım , çırpmadım. Yaşadığım şehir Uşak. Biraz tutucu bir kent , ama tüm bunlara rağmen ısrar ediyorum onların istedikleri gibi olmamaya. Benim kararlarım , tarzım var. Ya onlar benim onlara yaptığım gibi benim hayatıma , tarzıma saygı duyacaklar , ya da onların çocukları , torunları , yeğenleri beni görüp cesaret edecekler istediklerini yapmaya , toplum baskısını yıkabilmeye.

Melih .. 18/6/12​

Söylediklerinde haklısın büyük TERBİYESİZLİK yapılmış ama çarşaflı bir insan bunu yaptı diye her kapalı insan bunu yapacak diye bir tabir olamaz. Bu tür konulara bende kesinlikle karşıyım ve gittikçe bunları aşacağımızı düşünüyorum.

Malesef ki bu yüzyılda bile böylesine düşünceler mevcut..Kapalı kesim kendi tabiriyle 'diğer' kesimi ayıplarken , aynı şekilde diğer kesim de kapalı kesime yobaz gözüyle bakıyor..Kişiler inanışların kul ile Allah arasında olduğu bilincinde olursa böyle bir sorun olmaz.

Herşeyden evvel beyinleri değiştirmek lazım , ancak o zaman bazı şeyler değişebilir.

PericuS güzel bir konuya değinmişsin kanka fikrine sağlık :)

saç sakala kastım yok güzel giyinmeyede kastım yok. Ama bazende iyi oluyo tutucu görüşler. Ki olmasa bazı insanların önüne geçilmeyecek adım gibi eminim .) şimdi konuyu açıklık kapalılık mevzusuna getirmek isteyende olcaktır eminim. İyi okuyun. sapıtan insan, heleki bu devirde çok .)

İnsanın beyni o...pu olduktan sonra çarşaf giyse ne olur ki? bunlar gibi yobaz insanlar yüzünden İslam dini bazı kesimlere gerici olarak gösterildi.Peygamber efendimiz.Ateist yada farklı insanların cenazesi geçerken bile ayağa kalkardı saygı duyardı.Sanki dünyada birtek onlar namuslu.İşte mankurt zihniyet.Bende bir örnek vereyim.Stüdyo fotoğrafçısyım.Babamla okul çıkışları part time çalışıyorum.Bir ara gelin damat geldi.Gelin kapalı tabi.Damat diyorki işteee bayan fotoğrafçınız var mı beni eşimle erkek çekemez.Bu nasıl bir anlayıştır yaa.Onların bakışıyla babam seni karınla çekerken namahrem,bir kadın seni eşinle çekince namahrem değil.Hani onlar çok temiz kalpliya biz fesadız ya (!) Nasıl bir zihniyettir arkadaş.

Bu konuda çok çok uzun ve derin konuşabilirim ama bunun hiç bir şeyi değiştirmeyeceğinin farkındayım.

Geri