Belgrad Nerededir, Belgrad Nasıl Bir Yer, Belgrad Hakkında

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Belgrat bir Doğu Avrupa ülkesidir. Belgrat Sırbistan'ın başkentidir. Türkiye'den Belgrat'a gitmek de oldukça kolay. Vize istemediği için ülkemizden her an için kalkıp Belgrat'a gidebilirsiniz. İstanbuldan haftanın her günü uçuşlar olabilmektedir.

Belgrat'ta konaklama ve tatil pek çok Avrupa ülkesine göre oldukça ucuzdur. Belgratta pek çok tarihi yapıyı gezebilirsiniz.

Belgratta yemek kültürü de oldukça iyidir. En çok bilinen yerel yemeği de Cici Kebabıdır. Belgrat'ta alkol de Türkiyeye oranla oldukça ucuz. Özellikle Niksico birası ve Rakija isimli alkollü içeceği öneriliyor.

Belgratta karasal iklim hakimdir. Kışları soğuk, yazları sıcak ve nemli geçmektedir.

Ülkede Sırpça konuşuluyor. Dünyada en çok konuşulan diller arasında en çok Türkçe sözcük barındıran dilin Sırpça olduğunu bilmiyorsunuzdur muhtemelen. Sırpçada yaklaşık 9000 Türkçe kökenli kelime var.

Sırbistan'ın para birimi Dinar'dır.

baba ocağım, avcumun içi gibi... istiklal caddesi kadar şehire 4 defa gittim asdfajhsd
artık amele ve hırt dolu

ayrıca Belgrad diye düzeltelim başlığı, uzun bacaklı kızlarımızın kalbi sızlamasın :D

baba ocağım, avcumun içi gibi... istiklal caddesi kadar şehire 4 defa gittim asdfajhsd
artık amele ve hırt dolu

ayrıca Belgrad diye düzeltelim başlığı, uzun bacaklı kızlarımızın kalbi sızlamasın :D

Niye d? Bir t geçiyor bir d bilemedim.

Belgrad ormanı sandım çok güzel filan diyecektim bilmediğim yerden çıktı ama:p

Geri