Belgesel onerileri

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Hayvan belgesellerinden bahsetmiyorum :) Begendiginiz, gercekten ogretici ve gercege uygun belgesel ariyorum.

Benim sevdigim birkac tanesini yazayim, bu tarz onerilerde bulunursaniz cok makbule gecer

Guns, germs and steel (Silahlar, mikroplar ve celik)
A history of God (Tanri'nin tarihi )
Gandhi (1982 yapimli film, ayni zamanda da belgesel)

Simdiden cok tesekkurler oneriler icin :)

Zeitgesit belgesini izlemelisin 3 bölüm. Harikadir.

Ayrıca tüfek, mikrop ve çelik belgesini izlemedim fakat kitabı muhteşemdi . Şayet kitap okumayı seviyorsan onu da okuyup aradan çıkarmanı tavsiye ederim biraz kalın ama mukemmel surukleyici bir kitaptır.

Belgeselini izledigim icin, kitabi okumayayim diye dusunmustum :P Ama ben de cok begendim o belgeseli, gayet mantikli argumanlar var. Topluluklara irkci yaklasimlardan ziyade, bu farkliliklarin baska nedenlerinin de olabilecegine dair guzel bir bakis acisi yakalamis.

Zeitgeist'in de 1 bolumunu izlemistim sanirim.

BBC'nin 3 bölümlük İnsan Beyni belgeselini tavsiye ederim

Bu sayede tüfek mikrop ve Çeliğin belgeseli bende izledim.
görsel olarak izlemek daha zevkli ama kitabın detayın çok seviyorum .
ve hala Papua Yeni Gine yi görmek istiyorum : )))

Clash of gods ( iskandinav, yunan tanrıları vs.)
Big bigger biggest ( büyük yapıları anlatıyor )
Bear grylls ultimate survival ( Belki bigün lazim olur, çok keyifli bi hayatta kalma belgeseli )
Efsane mi, gerçek mi ? ( bilimsel gerçekleri boş inançlardan ayıran bi belgesel )
Tarih ile ilgileniyorsan Ancient rome var, jurassic park yapmak istiyorsan planet dinozor var..

Hepsi uzun soluklu seriler, izlemesi keyifli. İlgilendiğin bi konu var ise ona göre önerebilirim Shinigami

-the nazis a warning from history
-birth of israel
-the secret life of chaos
-metal a headbanger's journey
-guns germs and steel

İzledikçe editleriz

Türkiye siyasi tarihinden bir şeyler izlemek isterseniz eğer Mehmet Ali Birand'ın hazırlamış olduğu belgeseller var. 1960 darbesi, 1971 Muhtırası ve 1980 darbesini ele alıyor. 3 ayrı belgesel şeklinde ama birbirinin devamı gibi her biri. Ayrıntılara dair bir şey diyemem ama belgeselin temeline yönelik eleştirilerim olsa da izlenmesini önerebilirim.

Ilk belgeselin ismi "Demirkırat" tır. Zannedersem 8 saat kadar ve 10 bölümden oluşuyor. Menderes'im idamına kadar.
Ikinci belgesel 12 Mart'tır. O da ortalama 7 saat kadardı ve Türkiye'de ortaya çıkan ve çıplakça görülen sağ-sol olaylarını, öğrenci ayaklanmalarını, Demirel'in sahneye çıkışını, Deniz'leri ve muhtırayı ele alıyor.
Üçüncü belgesel 12 Eylül'dür. Ortalama 6,5 saat ve sanırım 8 bölümden oluşuyordu. Ecevit Hükümet'ini, koalisyonları, ülkede tırmanan kaosu vs konu alıyor ve 12 eylül darbesi ve sonrasını ele alıyor.

Bu 3 belgesel dışında Can Dündar'ın Madımak belgeseli de izlenebilir. 1 saate yakın.
Ayrıca eğer bulabilirseniz National Geographic'in hazırladığı ilkel inançlar ve mega Yapılar belgeselini de izleyebilirsiniz. Bende 30'a yakın cd si vardı ama kaybettiğim için bakıp çok fazla bilgi veremiyorum.
Ardından NTV'nin hazırlamış olduğu belgesel kuşağına bakabilirsiniz. Youtube yada Google' a "Ntv Belgesel Kuşağı" yazarsanız bir çok belgesel çıkar ve ilginize göre seçebilirsiniz. Anlatımları güzel.

Belgeselden sayılır mı bilmiyorum ama buna bir bakın derim.

[YOUTUBE]S7u4vFKM2Dk[/YOUTUBE]

https://www.youtube.com/watch?v=S7u4vFKM2Dk

Geçen ay tanışma fırsatı buldum Agah hoca ile ve genel hatlarıyla alanında çok iyi ve çok açıklayıcı olduğunu düşünüyorum. İlginizi çekebileceğini düşündüm, hem borcum vardı ödeşelim isterim. :D

Belgeselden sayılır mı bilmiyorum ama buna bir bakın derim.

[YOUTUBE]S7u4vFKM2Dk[/YOUTUBE]

https://www.youtube.com/watch?v=S7u4vFKM2Dk

Geçen ay tanışma fırsatı buldum Agah hoca ile ve genel hatlarıyla alanında çok iyi ve çok açıklayıcı olduğunu düşünüyorum. İlginizi çekebileceğini düşündüm, hem borcum vardı ödeşelim isterim. :D

Borcunuzun tek bununla odenebilecegini sanmiyorum :D Agah beyin tam adini yazarsaniz eger, onu da arastirayim
En yakin zamanda izleyip, goruslerimi yazarim.

7 ölumcul gunah gizem dolu belgesel ve charles manson yani diger adiyla charlienin melekleri siradisi bir konu bende sadece filmden ibaret sanirdim meger adam neler yapmis birde cadilar belgeseli ,seytanin tarihi

Geri