Belediyelerde kent imarı, altyapı, ulaşım, şehir düzenleme gibi bir çok alanda faaliyetler yapılır. Belediyelerin yetkilileri genel bir seçim ile tespit edilir ve 5 sene boyunca görevde kalır. Belediyenin Gerçekleştirdiği Hizmetler maddeler halinde şöyledir;
- İmar ile alakalı olarak imar planları yapmak ve imar planları için lazım olan, yapılması şart olan değişiklikleri düzenlemek. Ruhsat vermek, inşaatların denetimini yapmak.
- Toplum için pazar alanları yapmak ve bu yerlerdeki fiyatları, kaliteyi kontrol etmek.
- Ticaret odalarını düzenli olarak kontrol etmek.
- Sergi, fuar, panayır, festival ve halk için konserler organize etmek. Sağlık hizmeti, dini vazifeler, nikah görevleri, fakirlere yardım gibi sosyal hizmetler.
- Turistik alanlar açmak ve kentin reklamı için etkinliklerde bulunmak.
- İş eğitimi için kurslar kurup bunları kontrol etmek. Okul öncesi ile ilgili eğitim hizmetleri vermek.
- Yardıma ihtiyacı olanlar öğrencilerin okuması için burs sağlamak.
- Belediyede yük ve yolcu taşımak için araç ayarlamak, bunlarla ilgili ücret tarifesi hazırlamak,
- Halk için kütüphaneler açıp okuma salonları kurmak.
- Yetim evleri, evsizler için barınma yerleri açmak. Yarıma muhtaç olan asker aileleri için destek sağlamak.
- Bölgesel vergileri ve cezaları halktan toplamak.
- Veterinerlik ve tarım hizmetleri temin etmek.
- Yolları temiz tutmak, çöpleri toplayıp park ve bahçeler kurmak. Zabıta hizmeti sunarak halkın güvenliğini, ayrıca sağlığını güvence altına almak.
- İmar ile alakalı olarak imar planları yapmak ve imar planları için lazım olan, yapılması şart olan değişiklikleri düzenlemek. Ruhsat vermek, inşaatların denetimini yapmak.
- Toplum için pazar alanları yapmak ve bu yerlerdeki fiyatları, kaliteyi kontrol etmek.
- Ticaret odalarını düzenli olarak kontrol etmek.
- Sergi, fuar, panayır, festival ve halk için konserler organize etmek. Sağlık hizmeti, dini vazifeler, nikah görevleri, fakirlere yardım gibi sosyal hizmetler.
- Turistik alanlar açmak ve kentin reklamı için etkinliklerde bulunmak.
- İş eğitimi için kurslar kurup bunları kontrol etmek. Okul öncesi ile ilgili eğitim hizmetleri vermek.
- Yardıma ihtiyacı olanlar öğrencilerin okuması için burs sağlamak.
- Belediyede yük ve yolcu taşımak için araç ayarlamak, bunlarla ilgili ücret tarifesi hazırlamak,
- Halk için kütüphaneler açıp okuma salonları kurmak.
- Yetim evleri, evsizler için barınma yerleri açmak. Yarıma muhtaç olan asker aileleri için destek sağlamak.
- Bölgesel vergileri ve cezaları halktan toplamak.
- Veterinerlik ve tarım hizmetleri temin etmek.
- Yolları temiz tutmak, çöpleri toplayıp park ve bahçeler kurmak. Zabıta hizmeti sunarak halkın güvenliğini, ayrıca sağlığını güvence altına almak.