Belediyenin görevleri nelerdir, Belediyenin görevleri hakkında bilgi

Konu sahibi son olarak 2614 gün önce görüldü
Belediyelerde kent imarı, altyapı, ulaşım, şehir düzenleme gibi bir çok alanda faaliyetler yapılır. Belediyelerin yetkilileri genel bir seçim ile tespit edilir ve 5 sene boyunca görevde kalır. Belediyenin Gerçekleştirdiği Hizmetler maddeler halinde şöyledir;

- İmar ile alakalı olarak imar planları yapmak ve imar planları için lazım olan, yapılması şart olan değişiklikleri düzenlemek. Ruhsat vermek, inşaatların denetimini yapmak.

- Toplum için pazar alanları yapmak ve bu yerlerdeki fiyatları, kaliteyi kontrol etmek.

- Ticaret odalarını düzenli olarak kontrol etmek.

- Sergi, fuar, panayır, festival ve halk için konserler organize etmek. Sağlık hizmeti, dini vazifeler, nikah görevleri, fakirlere yardım gibi sosyal hizmetler.

- Turistik alanlar açmak ve kentin reklamı için etkinliklerde bulunmak.

- İş eğitimi için kurslar kurup bunları kontrol etmek. Okul öncesi ile ilgili eğitim hizmetleri vermek.

- Yardıma ihtiyacı olanlar öğrencilerin okuması için burs sağlamak.

- Belediyede yük ve yolcu taşımak için araç ayarlamak, bunlarla ilgili ücret tarifesi hazırlamak,

- Halk için kütüphaneler açıp okuma salonları kurmak.

- Yetim evleri, evsizler için barınma yerleri açmak. Yarıma muhtaç olan asker aileleri için destek sağlamak.

- Bölgesel vergileri ve cezaları halktan toplamak.

- Veterinerlik ve tarım hizmetleri temin etmek.

- Yolları temiz tutmak, çöpleri toplayıp park ve bahçeler kurmak. Zabıta hizmeti sunarak halkın güvenliğini, ayrıca sağlığını güvence altına almak.

Her sene kaldırım döşetmek ve düzgün asfalt yolları ihaleye açıp yamalatmaktır.

Geri