Beklenen Büyük Marmara Depremi İçin Hala Almadığımız Önlemler!

Konu sahibi son olarak 1223 gün önce görüldü

-İletişim ağlarının depremde çöktüğünü biliyoruz bu ağlar revize edilmedi
-Halk deprem konusunda son derece bilinçsiz (deprem çıplak kadınlar yüzünden oluyor zannediyorlar)
-Deprem vergisi adı altında toplanan vergiler betona gömülüp buhar edilmiş
-İtfaiye ekipleri yetersiz

Daha eklenecek çok madde var ama bu kadarını yazdım. Olası bir depremde uzmanlarında belirttiği gibi can kaybı yüksek olacak. Türkiye ekonomisinin büyük kısmı İstanbul merkezli olduğu için de zaten perişan olan ekonomiyi bu deprem de vuracak.
Kaderciliğin ve cahilliğin kurbanı olan güzel insanlara ve güzel ülkeme acıyorum sadece. Bir millet başına silahı dayayıp ancak bu şekilde intihar edebilirdi. Onu da yaptı!
Bu tweet tarihe not olarak düşülsün...

Son düzenleme:

sevdalıları bizim mantığa dayalı parmak hesabımızı pek sevmezler. Doğa da bilgisayarı sevmez. Şimdi ben size parmak hesabı ile bir hesap yapayım siz makul olup olmadığına karar verin:

stanbul’da beklenen depremde çok ağır hasar görecek bina sayısının 59 bin oldğu söyleniyor. Can kayıpları en fazla bu binalardan çıkacaktır.
Ben desemki bu 59 bin binanın 49 bininde de hiç kimsenin burnu kanamasın, geriye 10 bin bina kalır. Şimdi kabul edelimki bu 10 bin binada yaşayan insanların can güvenliği yok.

Hepsi ölebilirler demiyorum ama en büyük tehdit altında bu insanlar olacaktır. herbir binayı 5 kat ve her katı 2 daire kabul eder ve her dairede 4 kişinin yaşdığını düşünürsek 400 bin insanın can güvenlği yok demektir. Bu hesabın neyi yanlış.

Yazılımın ve senaryon olsa nolur, olmasa nolur. Ben bu hesabımda hiç bir zaman bu insanların tümünün ölebileceğini söylemedim ama tehlikenin büyüklüğünü anlatmak istedim. Tehlikenin büyüklüğünü bilmeden önlem alamazsınız. Sevgiyle

Düzce depreminden hareketle dertleşmeye devam: Ülkede yöneticiler tarafından bilim insanlarının öngörülerine önem veriliyor mu? Büyük ölçüde hayır.

Deprem kuşaklarımızda depreme hazırlık çalışmaları planlı, programlı, kesintisiz ve herkesin bilgisi dahilinde devam ediyor mu? Hayır.

Özellikle İstanbul’da binlerce kişinin can güvenliği yokken acil durum mantığıyla bir şeyler yapılıyor mu? Hayır.

Kentlerimizi depreme hazırlama işi devletimizin en öncelikli projesi mi? Halkla hükümet ve yerel yönetimler kol kola var güçleriyle bu sorun üzerinde çalışıyorlar mı? Hayır.

Seçim propagandaları başladı. Siyasi partilerin meydanlarda veya televizyonlarda bu konuda halkı rahatlatacak, kendilerini bağlayacak şeyler söylüyorlar ml? Ben pek duymadım. Peki siyasiler öyle de Millet olarak bu konuda bizim sesimiz çıkıyor mu? Maalesef hayır.

Deprem ciddi bir konu.

Ülkemizin, insanımızın bekası buna bağlı. Geçici bir şey değil. Sadece 1939’dan beri 100 binden fazla insanımızı kaybettik. Deprem hazırlığını ülkemizin en önemli projesi ilan edip var gücümüz ile çalışmak için daha ne bekliyoruz?

Daha çok insanımızın ölmesini mi?

Naci Görür

-Halk deprem konusunda son derece bilinçsiz (deprem çıplak kadınlar yüzünden oluyor zannediyorlar)
-Deprem vergisi adı altında toplanan vergiler betona gömülüp buhar edilmiş
-İtfaiye ekipleri yetersiz
1.- Tipik cehape zihniyeti. "Halk gerizekalı" "aptal" bir şey anlamaz. Her şeyi en iyi biz biliriz zannı.
2.- Ve depremde İtfaiye tek başına iş başında olmaz. AFAD, UMKE gibi uzman kurtarma takımları ve bunlara katılan gönüllüler en başta işi yönlendirir.
3.- Elazığ depreminde de kaos bekliyordunuz ve Fenomen birileri gidip insanları kışkırtmaya çalıştı. Sizin başkanınız da "bana tatil yakışıyor" dedi, ama havanızı aldınız. Hazırlıksız olan İBB yönetimi. Onlar en ufak bir belirtide kendileri yurt dışına kaçar.

• Beğen
Tepkiler: 0
1.- Tipik cehape zihniyeti. "Halk gerizekalı" "aptal" bir şey anlamaz. Her şeyi en iyi biz biliriz zannı.
2.- Ve depremde İtfaiye tek başına iş başında olmaz. AFAD, UMKE gibi uzman kurtarma takımları ve bunlara katılan gönüllüler en başta işi yönlendirir.
3.- Elazığ depreminde de kaos bekliyordunuz ve Fenomen birileri gidip insanları kışkırtmaya çalıştı. Sizin başkanınız da "bana tatil yakışıyor" dedi, ama havanızı aldınız. Hazırlıksız olan İBB yönetimi. Onlar en ufak bir belirtide kendileri yurt dışına kaçar.
Elazığ depreminde ne olmuş ne olmuş?

Elazığ depreminde ne olmuş ne olmuş?
Oraya bir Sosyal medya fenomeni gidip, çadırları Suriyeliler işgal ediyor diye yayın yaparak insanları kışkırtmaya çalışmıştı. Bir de İmamoğlu tatile giderken, geçerken uğramıştı. "Tatil bana yakışıyor" gibi bir şey söylemiş, kendisi eleştirenlere.

• Kahkaha

1- O bahsettiğiniz halkın cehaletinden beslenme klasik akp zihniyetidir. Birçok olayda defalarca bunu yaşadık, doğal afetlere karşı maalesef ülkemiz hazırlıklı değil bunu geçen sene 1.5 ay süren orman yangınlarında, batı karadeniz de yaşanan sel felaketinde ve izmir depreminde gördük. Arkadaşımızın değindiği nokta çok doğru vergi kesintisi yapılan bu durumlar için devlet bütün imkanlarını tamamlayıp olay anında seferber etmesi gerekir. Türkiye doğal felaketlerin yaşanacağı bir konumda yer alıyor devlet olarak önlem almak, imkanları artırmak, acil eylem planları oluşturmak onların görev ve sorumluluğu muhalefetin değil.
2- Bunu sadece itfaiye olarak zaten sınırlandıramazsınız devletin bu konuda yetkili kurum/kuruluş ve personellerinin yeterliliği ve sayısı önemli yine bunun kontrol mekanizmasıda devlettedir muhalefette değil.
3- Elazığ , Van ve İzmir depremlerinde yaşananları bizlerde çok net hatırlıyoruz lütfen birilerini karalamaya çalışırken aklamaya çalıştıklarınıza dönüp iyice bakın.

Ben aldım önlemimi, çök kapan tutun yapabiliyorum .

Oraya bir Sosyal medya fenomeni gidip, çadırları Suriyeliler işgal ediyor diye yayın yaparak insanları kışkırtmaya çalışmıştı. Bir de İmamoğlu tatile giderken, geçerken uğramıştı. "Tatil bana yakışıyor" gibi bir şey söylemiş, kendisi eleştirenlere.

1.Elazığ’lıyım
2.Depremi yaşadım ordaydım
3.Suriyeliler çadırları zapt etti.
4.Mardin,Antep, Diyarbakır dan bile gelen Suriyeliler, dağıtılan yardım kolilerini toplayıp pikaplara doldurup gitti.
5.Sosyal medya dan olaylar duyulunca ve herkes bir birine bu olanları anlatınca millet toplandı Suriyelilere saldırdı.
6.Valilik ve Emniyet toplantı yapıl şehir merkezin de ve Kültür Park bölgesinde ki Surileri toplayıp şehir dışında kurdukları çadırlara yerleştirdi.
7.İstanbul Belediye başkanının bizim için zerre önemi yok. Tatile mi gitmiş karıya mı gitmiş. Bilakis siyasetçilerin Elazığ a yığılması faydadan çok zarar verdi! Penguen sürüsü gibi 150 korumayla yalakalarıyla gezdikleri için trafik alt üst oldu işimizi göremedik vs. Bu tatil mıhabbetinden adamı vurmaya kalkan sizin cenah. Bir Elazığ lı olarak beni ilgilendirmiyor adamın tatile gitmesi. Elazığ da kalsa ne yapacak ki zaten?
8. Ek’te bulunan resim Elazığ dan. Çoğu vatandaş çadırların üstüne bayrak asıp hilal yıldız çizerek Türk olduğunu belli etmeye çalıştı. Çünkü; valilik araya girmese çok büyük olaylar yaşanacaktı. Yani o medya fenomeni kimse kışkırtmamış doğruları söylemiş!

Ekli dosyalar

• 4A04B2F0-159A-4784-BB91-41A735C54790.jpeg
    4A04B2F0-159A-4784-BB91-41A735C54790.jpeg
    43 KB · Görüntüleme: 4
Son düzenleme:
1- O bahsettiğiniz halkın cehaletinden beslenme klasik akp zihniyetidir. Birçok olayda defalarca bunu yaşadık, doğal afetlere karşı maalesef ülkemiz hazırlıklı değil bunu geçen sene 1.5 ay süren orman yangınlarında, batı karadeniz de yaşanan sel felaketinde ve izmir depreminde gördük. Arkadaşımızın değindiği nokta çok doğru vergi kesintisi yapılan bu durumlar için devlet bütün imkanlarını tamamlayıp olay anında seferber etmesi gerekir. Türkiye doğal felaketlerin yaşanacağı bir konumda yer alıyor devlet olarak önlem almak, imkanları artırmak, acil eylem planları oluşturmak onların görev ve sorumluluğu muhalefetin değil.
2- Bunu sadece itfaiye olarak zaten sınırlandıramazsınız devletin bu konuda yetkili kurum/kuruluş ve personellerinin yeterliliği ve sayısı önemli yine bunun kontrol mekanizmasıda devlettedir muhalefette değil.
3- Elazığ , Van ve İzmir depremlerinde yaşananları bizlerde çok net hatırlıyoruz lütfen birilerini karalamaya çalışırken aklamaya çalıştıklarınıza dönüp iyice bakın.
Düzce Depremi'ni de bilinçli olarak takip ettim. Sen belki çocuk yaştaydın. Devlet komaya girmişti. Son depremlerde gereken müdahale anında yapılabildi. Ben bir zaaf görmüyorum. Sel felaketlerinde de devlet anında müdahale etti. Ben Karadenizliyim.
Bozkurt'a özellikle gittim gördüm. Yerel yönetimler yine komaya girdiler ve herkesi kaderlerine terk ettiler. Bu, sol yöneticilerin genel tutumu. Onlar sade karalamayı ve itibarsızlaştırmayı bilir. Başka da hiç bir şey bilmez. Git Bozkurt'a bir gör, sel felaketinden iz kalmamış. Bu gün Muhalefet yönetimde olsaydı, herkes kedi başının çaresine bakmak zorunda kalırdı.

• Beğen
Düzce Depremi'ni de bilinçli olarak takip ettim. Sen belki çocuk yaştaydın. Devlet komaya girmişti. Son depremlerde gereken müdahale anında yapılabildi. Ben bir zaaf görmüyorum. Sel felaketlerinde de devlet anında müdahale etti. Ben Karadenizliyim.
Bozkurt'a özellikle gittim gördüm. Yerel yönetimler yine komaya girdiler ve herkesi kaderlerine terk ettiler. Bu, sol yöneticilerin genel tutumu. Onlar sade karalamayı ve itibarsızlaştırmayı bilir. Başka da hiç bir şey bilmez. Git Bozkurt'a bir gör, sel felaketinden iz kalmamış. Bu gün Muhalefet yönetimde olsaydı, herkes kedi başının çaresine bakmak zorunda kalırdı.
İsmail bey Bozkurt'ta bahsettiğiniz olayda kaç kişi hayatını kaybetti ve sebebi neydi araştırdınız mı ? Ben size söyleyeyim.
- 82 kişi hayatını kaybetti , 16 kişi diye bahsediliyor ama rakamın daha fazla olduğu söyleniyor kayıp başvurusu var ölü bedenlerine bile ulaşılamadı insanların ve 228 yaralı bu mu iyi yönetilmiş bir doğal felaket olayı ? Yapmayın lütfen bizimle dalga geçer gibi beyanlarda bulunmayın. Sebebi neydi biliyor musunuz ?
-Ezine çayı yatağının daraltılmasıyla oluşan arazilere konutlar yapılması ve hala konut için inşaat aşamalarının devam etmesi, çay üzerine kurulan köprülerin düz inşaa edilmesi kemerli yapılmaması, Ezine çayı vadi tabanına yayılırken zamanla daraltılarak "S" şeklinde Karadenize dökülmesi gereken çay düz bir hat olarak sınırlandırılması ve yeterli köprü, menfez gibi selin etkisini azaltacak önlemlerin alınmması idi. Siz doğanın yapısıyla oynarsanız o er ya da geç sizden hakkı olanı alır ve felakete yol açar.
Bu belediye kimde biliyorsunuzdur AKP 'li bir belediye başkanının kontrolünde yani o çamur attığınız muhalefet partilerinde değil. Lütfen okuyun, araştırın ve halkı bir kaosa sürükleyen şu körelmiş zihniyetlerden vazgeçin çünkü sizlerle beraber bizde yanıyoruz...

Bağnaz insanların Ahlakımız bozuldu bak bu olanlar onun yüzünden diyen, doğayı anlamayan bi yerlerinden bişeyler uyduran cahil aptallar için söylenmiş.

Ya onu bunu bırak.

20 yıl devlet vergi toplamış DEPREM için.
Yahu kaç bina geliştirildi, kaç yerde dönüşüm oldu, kaç insan hayatı kurtarıldı?

Bunları soracağına bi partiyi savunuyorsun.

Şimdi size göre ve dine göre, LGBT filan sapıklık, ahlaksızlık falan filan.

Ya bu ahlaksızlıksa,
20 yıldır deprem için neredeyse hiç bişey yapılmamış, yıkılacak bina sayısı binlerce, devlet dişini tırnağına takıp bu sorunu çözmek için uğraşmamış ve paraları ne yaptığı belli değil. Çıkıp bu parayla yol yaptık demişti bakan.
Milyonlarca insan ölecek, hayat bitecek, sadece İstanbul değil tüm ülke maddi yönden etkilenecek.
İşte bunu sorgulamamak ahlaksızlık, sırf taptığınız partinin işini doğru düzgün yapmaması yüzünden insanlar ölecek ve siz hala ona buna suç atıyorsunuz. Ölecek insanların vebali boynunuzadır bilesin.

Ölümden korkmayın, hazırlıklı olun

• Beğen
Sırası gelince demek önlemini alma anlamına gelmiyor canım. Nedense Japonya'da sıra çok geç geliyor,.....
Tanrı, Japonları, Almanları yani gavurları daha çok seviyor.
Sürekli bir ülkede felaketler meydana geliyor ve kader deniyorsa, ölüm oranları çoksa o zaman Tanrı biz müslümanları sevmiyor.
Japonlarda 9 şiddetinde deprem oluyor neredeyse kimsenin burnu kanamıyor.

Bence müslümanlar dinini gözden geçirsin:D

Elazığ depreminde yapılanlar Düzcede de yapılmış.
a*raplar yardımları toplayıp duruyor.

@ismail89 cevap vermedin hala ?
Kışkırtma felan filan diyordun?

Ekli dosyalar

• F43BEDC3-FD70-4FB0-B3C5-AE7E8C589E09.jpeg
    F43BEDC3-FD70-4FB0-B3C5-AE7E8C589E09.jpeg
    334.5 KB · Görüntüleme: 1
Geri