Bekçilerin üst arama yetkileri var mı?

Lawyer

Mazisi Kötü Çocuk
Yönetici
Admin

Bekçiler üst araması ve araba içi araması yapamayacak.​

Çarşı ve Mahalle Bekçileri üst araması ve araç içi arama yapamayacak.

7245 Sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu‘nun bazı maddelerinin 01.06.2023 tarihinde iptal edilerek, resmi gazetede yayımlanmasından 9 ay sonra yürürlüğe girmesine karar verilmişti. İptal edilen kanun maddeleri arasında bekçilerin ‘Durdurma ve Kimlik Sorma’ yetkileri kapsamında, şüphelilerin üst araması ve dışarıdan bakılınca görünen araç içi arama yetkisi de iptal edilmişti.

7245 Sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu’nun iptal edilen 7. maddesinin 6. fıkrası: “Çarşı ve mahalle bekçisi, durdurduğu kişi üzerinde veya aracında silah ya da tehlike oluşturan diğer bir eşyanın bulunduğu hususunda yeterli şüphenin varlığı hâlinde, kendisine veya başkalarına zarar verilmesini önlemek amacına yönelik el ile dıştan kontrol dâhil gerekli tedbirleri alabilir.”

Plesk

Özel Üye
son zamanlarda bekçi gören var mı? akşam saatleri olsun, gece yarısı sonrası olsun birkaç yıldır bekçi görmüyorum. sabit yerlerde kimlik kontrolü yaparlardı, dolaşır dururlardı. nereye gitti bu adamlar.

Lefty

Özel Üye
Salgın döneminde çok fazla görüyordum ancak şu an bankaların önünde denk gelmek dışında eskisi kadar görmüyorum.

Çocukluk yıllarımızda mahalle aralarında gezer ve bir de şüpheli durumda düdük çalarlardı.

HosgeldinHarunAbi

Less is more
Yönetici
Supervisor
Gbt sini yaptıkları kadınların çaktırmadan aldıkları isim soyisim havuzu o kadar yığıldı ki. Hepsini instagramdan eklemeden tekrar sokağa çıkmıyorlar daha da yığılma olmasın diye.

son zamanlarda bekçi gören var mı? akşam saatleri olsun, gece yarısı sonrası olsun birkaç yıldır bekçi görmüyorum. sabit yerlerde kimlik kontrolü yaparlardı, dolaşır dururlardı. nereye gitti bu adamlar.

Elmas Üye
geçen karşılaştık selamlaştık falan
dolaşıyorlardı ne yapsınlar

Arkhe

Üye
Mahalle köşelerinde oturup çekirdek çitleyen vasıfsızlar için açılan iş kapısı. Pardon, iş kapısı dedim ama sabaha kadar hastane cafe'lerinde, mezarlıklarda, benzinlik cafe'lerinde oturmaya devam ediyorlar. Sadece oturdukları lokasyon değişerek vergilerime çöktüler, hala vasıfsızlar.

Üst Alt