Bedelli askerlik

• Kullanıcı Eru
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 47 gün önce görüldü
Paranı basıyorsun, askerliğini yapıyorsun. Bir savaş çıksa düşmanı parasıyla yenecek böyleleri sanki! Vatanı parasıyla koruyordur. Ah bir de vatan, millet, sakarya demezler mi! Ayrıca şehit düşme olasılıkları sıfırdır. Gazi de olmaz bunlar!!!

param olsa basar yapardım.

Askerlikten korkan zengin yavrucakların baş vurduğu yoldur bu. Sözüm ona erkektirler ama askerlik denince bedelli çıksın diye yıllarca ertelerler. Bedelli çıkınca da parayı basarlar. Biz bile sizin kadar korkmuyoruz diyesim geldi nedense.

Bu ülkede en ufak bir adaletsizliği eşitsizliği eleştirenler bedelli askerlik söz konusu olunca sessizlere oynuyor. Benim param var ben yaparım, askeriyede kimseye hizmetçilik yapmam havasındalar be ulan senin paran varda bu ülkede parası olmayan milyonlarca insan var. Sırf parası yok diye Allah'ın dağında soğukta nöbet tutan gariban vatandaşımın suçu ne.

Depremzedelere yardım adı altında para toplanmasına karar verilen ve bununda adına bedelli askerlik koyan büyüklerimizin asker çağına gelmiş erkeklerin nasılsa kredi çeker yaparız ne var düşüncesini beyinlerine sokmuş ve zengin ile fakirin tek ortak noktası olan askerliğe de el atarak biz fakirleri üzmüştür..

Aslında pek hoş karşılanmayan bir durumdur tasvip etmesemde milyarlarca yıllık evrende şu dönemde yaşıyorsam abim, kardeşim ya da çocuğum pisi pisine kurban etmek istemem. İmkanımı zorlarım. Parası olmayan gitsin yapsın şehit olsun, sonrada arkasından vatan sagolsun diyelim demek değil bu. Eğer Cumhuriyetin kurulduğu dönemde vatan aşkı için savaşa giripte her şeyi göze alarak gitmek olsaydı gözümü bile kırpmazdım. Böyle bir dönemde asla.

Eskiden olsa kesinlikle tasvip etmezdim fakat gün geçtikçe onaylar oldum.
Zira ülkeyi öyle bir hale getirdiler ki insan şunu düşünmeden edemiyor,kim için ne için gidip şehit olacak onca zorlukla büyütülen evlatlar.
Nasıl bir ülkeysek artık paran varsa askerlik yapma hayatına devam et,paran yoksa askerlik yap şehit düş.
Adaletini insanlığını seveyim ülkemin.

yas 28 gelmesiyle beni rahatlatmis uygulamadir. 25 falan olsaydi gel de cildirma. bedelli icin kosede biriken para da cebe kaldi, subatta pasa pasa gidiyoruz biz, bot baglamayanlar utansin. :d

tapotalk'tan gonderildi.

günümüzde ülkeleri işgal etmek için devlet kurumlarını özelleştirmek yetiyor zaten. ben niye askerlik yapmak zorundayım ki.

Lütfen hayatında sabahın köründe -148451 derecede sakal traşı olmak gibi bir eyleme girmeyecek olan kızlar yorumlamasın ya.
28 çok lan,25 yapsaydınız ya.

Zengine verilen vicdanı red hakkıdır. Vatanseverler şimdi taksime İstiklal'e dökülmeli. Yada dökülmezler işlerine gelir bedelli :/

7 ay 25 günle kaçırdım. Bişey fark etmiyor gerçi pilot olamadım en azından yedek subay olayım. 12 ay nedir ki?

La bu 89'lular size ne etti gardaşım!!! (Mode on Sırrı Süreyya Önder)

Geri