Bedelli Askerlik Yapılmalı Mıdır?

R
  • Kullanıcı Restful
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
Bedelli askerliğe bakış açınız nedir?
Bedelli askerlik yapılmalı mıdır yapılmamalı mıdır?

Ülkede adeletsizlik diz boyu, Parası olmayan insan paşa paşa yapıcak askerliğini parası olan sayıcak parayı hayatını yaşıcak. Ben ülkemin yöneten insanları anlamıyorum. Parası olan yırtıcak, fakir ailelerin çocukları bu ülkeyi korucak. Soruyorum bedelli askerlik yapanlara her şehit haberleri gördüğünde utanmadan nasıl bakıcaklar o haberlere

Eskiden herkesin yapması gerektiğini düşünürdüm. O zamanlar fikirlerim gelişmek üzereydi ve daha gençtim, şimdilerde fikrim değişti. Askerlik yapılmalı mı ? Evet yapılmalı. Ama bedelli de olmalı mı ? Evet olmalı. Çünkü askerlik profesyonel insanların işi. pkk itleriyle çarpışıp ölen asker kardeşlerimiz/abilerimiz 1-2 aylık silah tecrübesiyle yıllardır silah tecrübesi olanlarla çatışıyorlar. Ve de zaten bunlar devletlerin oyunu bunun içinde bizim devletimizinde katkısının büyük olduğunu düşünüyorum. Ama resmi makamlar ama derinden güçlü insanlar. Bu pkk bitmeyecek iş değil ve sadece dışarıda ki ülkelerin istemesiyle sürecek iş de değil. İçimizden de destekleyen kişiler olmasa bunlar biterdi. Bu yüzdendir ki bedelli askerlik ülkemize maddi destek sağlacaktır. Bunları iyi yerlerde, teknoloji açısından insanların yetişmesi için kullanabiliriz. Askere gidipte sadece yerleri silen, ön muhasebe gibi işleri yapan mutfak işleri yapan onca kişi var ki, onlar hayatına devam edip vergi vererek daha çok katkı sağlacaktır ülkelerine. Profesyonel askerlik olmalı ve isteyen bedelli askerlik yapabilmeli. Buna taksitlendirme gelecekse de askeriye içinde olmalıdır.

Parası olan yaşar,parası olmayan ise ölür.
Yapılacaksa herkes yapmalı,yapılmayacaksa kimse yapmamalı. Hep bir ayrım hep bir rezaletlik.
Bu Ülke de asker olmayacaksın!!

Askerliği isteyen yapmalı. Her Türk erkeği askerlik çağına geldiğinde askere gitmek zorunda şeklinde bir durum yanlış kendi düşüncelerime göre.

bedelli olmali bence.
hemen bi ergen triplerine girip 'ay ayol ulkede adaletsizlik var' veya 'fakir olsun zengin yasasin ne is?'
demeden once isinize gelse bile biyerleri suclamadan o isin bi derinine inmeli insan. bi adam gibi dusunmeli; ha simdi ben boyle diyorum ama bu isin ya soyle soyle yanlari varsa? diye.
ayy ama biz 'Sokaga' disarisi dedigimizden beri bu degisime mahkumduk sizde haklisiniz simdi ya :T:
Hah, oldu o zaman bedelli cok iyi olmus ve olsun diyorum ben.

ailesine bakmakla yükümlü insanlar var evine ekmek götüren ailesinin hali vakti yerinde olmayan adamı alıp 15 - 20 lira aylıkla (er erbaş için söylüyorum tabi düştüğü yere göre değişiyor) 15 ay şimdi 12 ay 5 ay tutmakta pek mantıklı değil, bedelli de değil profesyonel orduya geçilmesi mantıklı. Birde şu açıdan bakınca çeşit çeşit insan yığını ile tanışıp konuşunca fikirler düşüncelerde belli bir ölçüde değişiyor oturuyor.

askere gitsem bana para vermeleri lazım para verip askerlik yapmam :))))

bedelli olmali bence.
hemen bi ergen triplerine girip 'ay ayol ulkede adaletsizlik var' veya 'fakir olsun zengin yasasin ne is?'
demeden once isinize gelse bile biyerleri suclamadan o isin bi derinine inmeli insan. bi adam gibi dusunmeli; ha simdi ben boyle diyorum ama bu isin ya soyle soyle yanlari varsa? diye.
ayy ama biz 'Sokaga' disarisi dedigimizden beri bu degisime mahkumduk sizde haklisiniz simdi ya :T:
Hah, oldu o zaman bedelli cok iyi olmus ve olsun diyorum ben.

Arkadaşın yazdığından bir şey anlayan varsa bana da anlatsın.

''bedel'' sadece para olmamalı

Arkadaşın yazdığından bir şey anlayan varsa bana da anlatsın.

3156778006_1_6_H7Ri3kdz.gif

olmalı 1 sene amelelık yapıcagına. sıcak evınde aılenle bırlıkte gecır.

Herkes ozgur bu hayatta.
Kimin neyi tercih ettigi kimseyi ilgilendirmez.

Ben batıda askerlik yapıyorum amelelik başka birşey değil. Doğuda yapanlarda tam asker oluyor askerliği bitiyor. Gönüllü olanları askere alıp maaş verilse tecrübeli askerler olur. Daha verimli olur. Eskidenmiş o askere gidip adam olup gelenler artık dayak yok herkesde telefon vs.vs.

Param varken gittim askerliğimi yaptım. Kardeşime de bedelli yaptırdım. İki tane kişinin egosunu tatmin etmekten başka bir şey de yapmadık askeriyede. Askerliğin bir meslek olması ve profosyonel olarak yapılması taraftarıyım. Böylece Askeriyenin içinde egosunu tatmin etmek için bulunan insanlardan da askeriye temizlenmiş olur.

Her yilin yada 2 yilda bir, belirli aylarda bedelli acilmali.

Evet yapılmalı, bence zenginler hem parasını ödesinler hem normal askerlik yapsınlar bari o kadar para bir işe yarasın.

Bedelli askerlik seçeneği olmalı ama zorunluluk olmadıkça bu seçenek kullanılmamalıdır diye düşünüyorum.

Geri