Bebekleri çatıdan aşağıya atıyorlar !

• Kullanıcı heLen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Yaşamdan Kesitler
Konu sahibi son olarak 273 gün önce görüldü
Hindistan'da 'olmaz olsun' denilen gelenek !

Hindistan'da yaşayan Müslümanlar, 500 yıldır sürdürdükleri tehlikeli gelenek için bebeklerini tapınaklardan aşağı atıyor.

Hindistan'ın batısındaki Solapur kentinde yaşayan Müslümanların uyguladığı inanca göre bebekler tapınakların yüksek bölümlerinden aşağı atılıyor.

Bu törenin çocukları güçlendirdiğine ve onlara şans getirdiğine inanan Hintliler, bebekler 9 ile 11 aylıkken onları tapınağın tepesinden atıyor.

Bebekler yaklaşık 15 metre yükseklikten aşağıda bekleyen insanların tuttuğu çarşafın üzerine atılıyor.

111020131448467855549_2.jpg

BEBEKLER SAKAT KALIYOR !

Hintlilerin bu geleneği birçok çocuğun sakat kalmasına, hatta ölmesine neden oluyor.

Çok yüksekten bırakılan Bebek, aşağıdaki kalabalığın onu tutması esnasında sert darbelere maruz kalabiliyor, hatta yere çakılabiliyor.

d8b5e63c45.gif

Tövbe estağfurullah, tamam benim düşüncelerim şuan devre dışı kaldı. Nasıl insanlar bunlar ya böylelerini gördükçe ben insan değilim demeye kadar gidiyorum. Pes doğrusu gelenekleriniz batsın nediyeyim.

Yazık çocuklara, insanların düşünce yapısını bazen anlamak çok zor.
Kişiler bebeklerine kıyamazken bunlar resmen katlediyorlar. Hiç suçu günahı yokken.
Neymiş, inançmış.

İnanç insanlara zarar vermez.

Bu inanç değil resmen vahşet inancı olan böyle vahşetlere göz yummaz ve yapmaz :S

Allah'ım akıl fikir versin böyle insancıklara :S

İşte insanlar dinle nasıl uyutuluyor bir örnek daha

şu islam aleminin utan vermeyen ilkel bir geleneği varmıymış acep

Bu hintlileri nasıl bir zekayla sınıyor yaratan ben anlamadım.

Boyle konulara bayiliyorum, insanin icindeki onyargilari lop diye ortaya cikartiyor!

Once konunun kaynagina baktim, bu haber dogru mu yanlis mi diye
Bir suru gazetede yer almis (yabanci basin kaynakli), ama sorun su ki bizim gazeteler olay din boyutluymus gibi vermis her zamanki gibi

Olay Hindistanin iki sehrinde 700 senedir suregelen bir gelenek.
Gelenek diyorum cunku Hindu ve Musluman aileler yapiyor, yani tek bir inanisa ait degil
Bolgesel bir sorun anlasilan

Malesef ki insanlara sorgulamayi ogretmezsen, boyle sacma gelenekleri devam ettirebiliyorlar
Ama asil sorunlu bakis acisi su: Herseyin temelini dine dayandirmak, sorgulamamak, arastirmamak

Güçlü sağlıklı olsun diye uygulanan garip gelenek zırvası. :pat:

Geri