Bebeklere Neden Kehribar Kolye Takılır

• Kullanıcı Özlem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Çocuk Sağlığı ve Eğitimi
🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
kehribar-kolye_16_9_1577441288-880x495.jpg

Bebekler diş çıkarma döneminde zorlanır ve huzursuzluk yaşayabilir. Bu dönemlerde iştahsızlık, gece uykularında bölünme ve sürekli ağlayarak hassas bir dönem geçirebilirler. Kehribar kolye günümüzde hemen hemen her bebekte karşılaştığımız doğal bir ağrı kesici olduğu iddia edilmektedir. Peki, bebeklere neden kehribar kolye takılır? Kehribar kolye ne işe yarar?
Görüntü itibarı ile boncuğa benzeyen kehribar taşlarının oldukça şifalı olduğu söylenmektedir. Halk arasında şifalı olduğu düşünülen bu taşlar bebeklerin özellikle diş çıkaracağı dönemlerde bebekler için oldukça yararlıdır. Bir nevi ağrı kesici işlevi gören kehribar kolye bebek ve çocuklara takıldığında vücut ısısı ile birlikte süksinit asidin salınımını kolaylaştırmaya yardımcı olur. Sadece kolye değil bileklik ve halhal olarak da takılabilen kehribar taşı bebeklerin en az 4. Ayını geçtiklerinde takılması tavsiye edilmektedir. 6-8 aylık dönemlerde diş çıkardıklarını düşünürsek bu dönemlerde takmak daha mantıklı olabilir. Koparak, boğulma riskine karşı yeni doğan bebeğinize takılması kesinlikle önerilmemektedir.

KEHRİBAR KOLYENİN BEBEKLER ÜZERİNDEKİ FAYDALARI

1.Bebeklerdeki ağrıları dindirmesinin yanı sıra bağışıklık sisteminin güçlenmesini ve hastalıklara karşı daha dirençli olmalarını sağlayabilir.
2.Diş çıkaran bebeklerin huzursuz olduğu bu dönemlerde kehribar taşı onları yatıştırır ve sakinleşmesini sağlayabilir.
3.Enfeskiyon kapma riskini önler.
4.Diş çıkarma döneminde bebeğinizin ağzından akan salyanın azalmasını sağlar.
5.Boğaz, kulak ve mide yanmalarını önler.
6.Diş çıkarma esnasında bebeklerin acı hissini azaltır.
7.Kolik bebeklerin gaz sorununu azalttığı düşünülmektedir.
alıntı

Son günlerde bir kehribar kolyedir gidiyor.

Ya bu insanlardaki bilincsizlige cok kiziyorum ben. Bu kolyelerin bogma tehlikesi var, kopsa cocugun yutma tehlikesi var. bilimsel bir aciklamasi yok.

Ya bu insanlardaki bilincsizlige cok kiziyorum ben. Bu kolyelerin bogma tehlikesi var, kopsa cocugun yutma tehlikesi var. bilimsel bir aciklamasi yok.

Aynen...
Kuzenime kızmıştım ve çıkarmıştım bebişin boynundaki şeyiii,8 aylık bebişine takmıştı..
Koca karı şeyleri....

Bu aylarda çocukların her şeyi ağzına götürme huyu var, kafamı tutup ağzına sokmaya çalışıyor.

Allah muhafaza böyle şeylerin şakası olmaz. Yeni şeyler satabilmek uğruna yapmadıkları dolandırıcılık yok.

Bu aylarda çocukların her şeyi ağzına götürme huyu var, kafamı tutup ağzına sokmaya çalışıyor.

Allah muhafaza böyle şeylerin şakası olmaz. Yeni şeyler satabilmek uğruna yapmadıkları dolandırıcılık yok.

Ya Hatem bir de kucucuk cocuk, insanin eli ayagina dolasir, ne yapacagini bilemez insan.
Yok kunyeymis, yok kupeymis yok kolyeymis. Deli bu insanlar yahu.

Ayrica, asilarini yaptirmamaya baslayan aileler de varmis, hazir yukselmisken, onlarin da kafasini duvara surtmek istiyorum, bunu da ekleyelim :D

Ya Hatem bir de kucucuk cocuk, insanin eli ayagina dolasir, ne yapacagini bilemez insan.
Yok kunyeymis, yok kupeymis yok kolyeymis. Deli bu insanlar yahu.

Ayrica, asilarini yaptirmamaya baslayan aileler de varmis, hazir yukselmisken, onlarin da kafasini duvara surtmek istiyorum, bunu da ekleyelim :D

Bu yaşları çok tehlikeli. 10 saniye yalnız bırakmaya gelmiyor. giyecek alırken bile inciğine cinciğine dikkat etmek gerek. Aşı olayını duymamıştım. Aşı ile ilgili tek duyduğum, Türkiye'de artık neredeyse kızamık, su çiçeği ve kabakulak vakalarının görülmediğini, bu aşılarda çok ilerleme kaydedildiği idi. Fakat son yıllarda yaşanan göçmen dalgasından dolayı yeniden baş göstermeye başlamış ve farklı hastalıklar da görülmüş. O yüzden doktorlar aşılar konusunda çok hassas davranılması gerektiğini söylüyor.

Bir kadin 9 aylik bebeginin burnu tikandi diye boynuna "viks" surup yatiriyor. Cocuk viks yuzunden nefes alamayip hayatini kaybediyor. Bilincsizce kullanmayin abi hic bir seyi!

Bu yaşları çok tehlikeli. 10 saniye yalnız bırakmaya gelmiyor. giyecek alırken bile inciğine cinciğine dikkat etmek gerek. Aşı olayını duymamıştım. Aşı ile ilgili tek duyduğum, Türkiye'de artık neredeyse kızamık, su çiçeği ve kabakulak vakalarının görülmediğini, bu aşılarda çok ilerleme kaydedildiği idi. Fakat son yıllarda yaşanan göçmen dalgasından dolayı yeniden baş göstermeye başlamış ve farklı hastalıklar da görülmüş. O yüzden doktorlar aşılar konusunda çok hassas davranılması gerektiğini söylüyor.

Amerika’dan kapmislar bunu da. Hic bir bilimsel dayanagi olmayan bir soylem var, asilar otizme neden oluyor diye. Bir kac tatli su baligi modundaki anneler, karsi cikiyorlarmis o yuzden cocuklarinin asilanmasina. Bir kere cocugun hayati, ikincisi baskasini da riske atiyorlar.

Geri