Soru bazı insanlar neden hep haklı ama hiç mutlu değil..?

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
1767443211183.png

^ ^ ^ D o ğ r u m u ^ ^ ^

bazı insanlar neden hep haklı ama hiç mutlu değil..?

Konunun içeriğinde verilmek istenen mesaja kesinlikle katılmıyorum.
Hiçbir zaman haksız birisine haklısın demem. Şartlar ve sonucu ne olursa olsun.
Benlik denilen şey var.

• Beğen
Tepkiler: RK
Her zaman haklısın demek mutluluk için yeterli bir kıstas değil bence, çünkü kendinden vazgeçmektir her olayda karşı tarafı haklı saymak. Tartışma büyüyüp bir güç savaşına dönecekse elbette uzatmamak sağlıklı olanı, bu durumda söylenecek en doğru cümle, ''bu konuda farklı düşünüyoruz ama seni anlıyorum'' olacaktır...

Neden herzaman haklısın ki....sıkıntı o

• Beğen
Yook be mutlu olmuyorsun. Haklısın dersen kavga çıkmıyo sadece.. :D

o zaman haksızlar da hep mutlu mu oluyor? hıııı?

• Beğen
hep haklı
hiç mutlu
bildiğin dibini sıyırmışlar
işte bu yüzden

• Beğen
Bu haklılık değil ki... Konu uzamasın diye geçiştirmek ve başından savmak çünkü bazen ne anlatırsan anlat, karşı tarafta hiçbir karşılığı olmayabilir.

Konu içeriğiyle başlık uyumlu değil ki. Bu arada kimse tamamen haklı değildir genel olarak ve tamamen haksız da değildir eğer gelişigüzel bir olaydan bahsediyorsak. Taraflardan birinin tamamen haksız olduğu hikayeler, o tarafa ait vicdansızlık ve merhametsizlik taşıyan eylem içerir. Haklılık da olayı kimden dinlediğinize göre değişir. Av Mevsimi filminde İdris’in ölürken yaptığı işareti yapıyom size “bakış açını değiştir” :d
Ne diyorduk, başlığı unuttum. Hah tamam. Haklısın demem ama incindiği noktaları anlarım insanların. Ama birkaç pencere de açmaya çalışırım. Bu bana mutluluk getirmez, karşıdaki insana huzur verir. Bu içerikle ilgiliydi. Başlıkla ilgili ise söyleyeceğim şu: büyük oranda haklı olmak her zaman mutluluk getirmez hatta bazen haklı çıkmayı istemezsiniz. Bazen “yanılmışım” da mutluluk getirir. Zaten ikisi birbirine bağlı kavramlar da değil. Aman ne bileyim, garip mevzular.

Bazıları bağıra çağıra haklılığını ispatlamaya çalışıyor. Ne kendini ne karşındakini gözü görmüyor. Günün sonunda ne haklı oluyor ne mutlu. Hatta en çok kendisinden çalıyor..

Konunun içeriğinde verilmek istenen mesaja kesinlikle katılmıyorum.
Hiçbir zaman haksız birisine haklısın demem. Şartlar ve sonucu ne olursa olsun.
Benlik denilen şey var.

zaten tam olarak onu anlatmak istemiştim yukarı bakan oklar ilee

Üşendim uzun uzun yazmaya, kısaca haklılık mutluluk getirmez diyeyim. Haksız olsam daha mutlu olabilirdim sanki.

Geri