Bazen ''gitmek'' gerekir.

J
  • Kullanıcı Jigsaw
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - ForumSal Amatör Şairler
Gitmek gerekir bazen.Acılarımız çenemizi dürterken, üst üste ihanete uğrarken,Gitmemiz gerekir.Kaç kişi varsa hayatımızda dost dedikleriniz dışında herkesi bırakmak gerekir.Terk edilişlerinizde...Elmastan değerli o eşsiz kalbinizde çatlaklar oluşmaya başladığında...Gitmek gerekir.Son'a gitmek en sevdiğimiz şeylerden bile vazgeçmek gerekir güçlü olmak için bazen.Canınız alev alev yanarken, karşınızdaki insanlara ''ben iyiyim'' deyip arkanızı dönmeniz gerekir.Hızlı adımlarla ilerlemeniz ve uzaklaştıktan sonra usul usul akıtmanız gerekir gözyaşlarınızı...Kuşlar,yapraklar şahit olmalı gözyaşlarınıza, çünkü güçlü olmanız gerekir.Bazen hayat defterimizi komple yırtmak ya da yeni bir cilde geçmek gerekir.Bazen asla ama asla kimselere anlatamayacağınız kederleriniz olur.Susmanız gerekir.Dostlarınıza,annenize yaşama amacınıza, kendinize susmanız gerekir.Acılarımıza acı katarız belki giderek,ama canımızın daha da yanmasından korunmuş oluruz.Çünkü bazen gitmek gerekir özlemini çektiğiniz insanların zalim olduğunu anlayıp daha fazla hayal kırıklığına uğramamak için.Sürekli karşılıksız seven olmamak için.En önemlisi de ,kendinizi HER ZAMAN sevebilmek için...

Gitmek gerekir bazen.Acılarımız çenemizi dürterken, üst üste ihanete uğrarken,Gitmemiz gerekir.Kaç kişi varsa hayatımızda dost dedikleriniz dışında herkesi bırakmak gerekir.Terk edilişlerinizde...Elmastan değerli o eşsiz kalbinizde çatlaklar oluşmaya başladığında...Gitmek gerekir.Son'a gitmek en sevdiğimiz şeylerden bile vazgeçmek gerekir güçlü olmak için bezen.Canınız alev alev yanarken karşınızdaki insanlara ''ben iyiyim'' deyip arkanızı dönmeniz gerekir.Hızlı adımlarla ilerlemeniz ve uzaklaştıktan sonra ususl usul akıtmanız gerekir gözyaşlarınızı...Kuşlar,yapraklar şahit olmalı gözyaşlarınıza, çünkü güçlü olanız gerekir.Bazen hayat defterimizi komple yırtmak yada yeni bir cilde geçmek gerekir.Bazen asla ama asla kimselere anlatamayacağınız kederleriniz olur.Susmanız gerekir.Dostlarınıza,annenize yaşama amacınıza, kendinize susmanız gerekir.Acılarımıza acı katarız belki giderek,ama canımızın dahada yanmasındanda kurtulmuş oluruz.Çünkü bazen gitmek gerekir özlemini çektiğiniz insanların zalim olduğunu anlayıp daha fazla hayal kırıklığına uğramamak için.Sürekli karşılıksız seven siz olmamak için.En önemliside kendinizi HERZAMAN sevebilmek için...

buna düpe düz KAÇMAK ve SAKLANMAK denir bunların hepsini insanların gözü önünde yapabiliyorsan SEN GÜÇLÜSÜN ama KAÇIP SAKLANIP bunları yapıyorsan sen kendini kandırıyorsun insanlar arkanı döndüğünde bile seni unuturlar gitmene bile gerek yoktur kal ve onlara İNSAN olduğunu HATALARINI ve DERTLERİNİ TEK BAŞINA sırtlanabildiğini göster. Eğer sen bunu başarabiliyorsan eğer GÜÇLÜSÜN!!!

İnsanlara zor güven ama güvenmekten vazgeçme...
İnsanları zor dost edin ama dostlarından kaçma...
İnsanlarla çok konuşma ama anlatacaklarını anlatmak için sözlerini saklama...
İnsanların ne düşündüğünü önemseme sadece ne yaptıklarına bak...
İnsanların arkanda durmalarını isteme yanında yer almalarını isteme karşında durup ufukunu kapatmasınlar yeter...

Nerede o yalancı sevmeler ?
Yalancı sevmelerdende kalmadı nameler.
Der;
Her terk edilen,gerçekten sevebilen..........
Fizik kanunu gibi.
Çift taraflı sevmeler hep hayal sanki.
Biri gerçekten sever öteki ihanet eder.
İhanet eden geri döner.Bu sefer gerçekten seven gider.
Fark şu ki hata tek kişidedir.
Şairinde dediği gibi;
Ağaç dalı affetsede.
Dal kırılmıştır birkere.......

Kelimeler,cümleler...
Hepsi birer bahaneler.
Özü yoksa cümlenin.
Kül olsun bütün nameler.
Yalansa en güzel sözler.
Hak etmiştir en derin acıyı sözde birader.

Beklemek mi zor?
Bekleyemeden gitmek mi?
Bazen doğru sandığımız şeylerde kapı oluverir.
...ve yüzümüze kapanır.
Dört bir köşeden.
Hareket etmemize,mücadele etmemize imkan kalmaz.
Anahtarlar başka birinin elinde elinde olmasınada...
Onlarında geleceği belli değildir işte.

Nazım Hikmet demiş ya "Unutmak bir eylem, gitmek ise kocaman bir devrim!" Gitmek hiç kolay değil bedenin gitse ruhun kalıyor, tüm benliğin gittiğin yerde kalıyor. Güzel yazılar teşekkürler.

Öğrendim ki aslen yorulmak : Sırtta odun taşımakla değil,kalbe boş insanları doldurmakla gelirmiş.

ve yine öğrendim ki

Hafiflemek: Kalpteki bilinmeyenleri bilmeye çalışmadan silmek değil,
Bilinmeyenlerin bilinmeyen hazinelerini keşfedip kalpte saklı tutabilmekmiş . . .

Aldırmıyorum artık,
Kırıcı sözlere,
Çıkarlarla süslenmiş sevgi yüklü sözlere.
Çünkü bazen...evet bazen aldırmamak gerekiyor
Son Damlanın akması için.
Sonra ardından gelen gülücüklere bir ömrü tamamlamak için.
''Aldırmamak gerekiyor''...

Bazen savaşmanın da kaybetmek olduğu meydanlar vardır.
Sen inancın için savaşırsın, etrafındakiler keyif almak için izler.
Aslında hep yenilen ve umursanmayanın sen olduğunu kanaat getirdiğinde, ölmenin gitmek olduğunu anlarsın.
Ama yapamazsın.
Ölmemek için bilr savaşmaya çalışırsın sil baştan
Yine ve yeniden kaybedeceğini bildiğin halde

Kalemine sağlık Banette

Gitmek gerekir bazen.Acılarımız çenemizi dürterken, üst üste ihanete uğrarken,Gitmemiz gerekir.Kaç kişi varsa hayatımızda dost dedikleriniz dışında herkesi bırakmak gerekir.Terk edilişlerinizde...Elmastan değerli o eşsiz kalbinizde çatlaklar oluşmaya başladığında...Gitmek gerekir.Son'a gitmek en sevdiğimiz şeylerden bile vazgeçmek gerekir güçlü olmak için bezen.Canınız alev alev yanarken karşınızdaki insanlara ''ben iyiyim'' deyip arkanızı dönmeniz gerekir.Hızlı adımlarla ilerlemeniz ve uzaklaştıktan sonra ususl usul akıtmanız gerekir gözyaşlarınızı...Kuşlar,yapraklar şahit olmalı gözyaşlarınıza, çünkü güçlü olanız gerekir.Bazen hayat defterimizi komple yırtmak yada yeni bir cilde geçmek gerekir.Bazen asla ama asla kimselere anlatamayacağınız kederleriniz olur.Susmanız gerekir.Dostlarınıza,annenize yaşama amacınıza, kendinize susmanız gerekir.Acılarımıza acı katarız belki giderek,ama canımızın dahada yanmasındanda kurtulmuş oluruz.Çünkü bazen gitmek gerekir özlemini çektiğiniz insanların zalim olduğunu anlayıp daha fazla hayal kırıklığına uğramamak için.Sürekli karşılıksız seven siz olmamak için.En önemliside kendinizi HERZAMAN sevebilmek için...

Ben bu yaziyi cok begendim, yüreginize saglik.

Daldım uzaklara geçenlerde.
Kurumuş bir yaprak düştü omzuma.
Sonbaharın habercisi.
Gidenlerin habercisi...
''Defterin eskidi hadi yırt yenisini al'' diyenin habercisi.
Bu yılda misafirliğini eksiltmedi ne yazık ki.
Memnunum bu bencil misafirden ben.
Nekadar verdiğinden çok aldıkları olsada severim keratayı.
Hayallerimi parçalıyıp ellerime tutuştursada,
''Ağlama bee sen yine sensin,hayat yine hayat'' der ve öyle gider.
Evet,Şükür ki ben yine benim.
O yüzden; Hatalarımla,suçlarımla,iyiliklerimle,kötülüklerimle,insanlığımla.
Mutluyum.
Özümü koruyabildiğim için,
''Aptal Murat'' diye kendime kızdığımda tekrar geriye dönüp ;''Sen hiç değişmedin be Murat'' diyebildiğim için.
İncitenler yüzünden değişmemeyi başarabildiğim için;
Mutluyum...
Bana inanmayanlara rağmen,gidenlere rağmen, herkese inat;
Mutluyum işte...
Hoşça kalırım ben.
Sende kal.
Onlarda kalsın...
Sizlerde kalın, hepiniz hoşça kalın.
Birgün birinin yada birilerinin hayatından gitmek zorunda kalırsanız,
Değerli bir ''Hoşça kal'' bırakın.
Terk eden,yarı yolda bırakan bir Hoşça kal değil.
Hoşça kalların değerini bilmeniz dileklerimle.

Bazen gitmek gerekir.
Bazen gitmek gerekir.
Sevdiğini bilmediğin ellere bırakıp, yüreğini ellerinle parçalayıp, ışığını kendi ellerinle karartıp gitmek.
Yüreğin yangın yeridir oysa gözlerin kan çanağı, ümitlerin sönmemiştır hala.
Ama işte bazen gitmek gerekir...
Kendinden bile kıskandın sevgilini, ömrün boyu beklediğin güzellikleri
yasamak istediklerini, yaşayabileceklerini ve en kötüsü sevgilini bırakıp gitmek.
İçinden çığlıklar atarsın kimse duymaz, yüreğinin feryadı bir an susmaz.
Ellerini bile tutamadın aşkını başkalarına bırakıp gidersin için yanar ama ama işte bazen gitmek gerekir.
Kalanı düşünürsün giderken, ölüm bile kabul etmez seni...
Gitmek en zorudur anlamayacağını senden nefret edeceğini belki de yok sayacağını bilirsin sevdiğinin ama gitmelisindir...
yalvarırsın ölmek için toprak kabul etmez, yüreğin reddeder senin olmayı yüreğini ona bırakıp gidersin......
Bazen gitmek gerekir
nedenini anlatamadan......
-alıntı-

Bazen Gitmek Gerekir

Yosun tutunca yürekler, kimse kayıp düşmesin hayatın orta yerine tek başına diye ve hiç kimse küfür etmesin diye birbirinin ardından, bazen gitmek gerekir.

Sandık odası muamelesi görmüş, ne kadar çer çöp ve eski aşk varsa içine atılmış bir kalbi, şöyle ters çevirip, güzel bir silkelemek gerekir. Bütün camları açıp, tozlarını silmek gerekir hayatın.

Ne yapsan, ne kadar düşünsen, nice koştursan ve uğraşsan hep aynı cevaba çıkıyorsa soruların, artık düşünmek de anlamsızlaşır. Bazen güneşi arkana alarak yürümek gerekir.

Acın bir merminin hızına yetişmişse geceyi bile beklemeden ve artık hiçbir kurşun işlemiyorsa kırgınlıklarına, bazen veda etmek gerekir yüreksiz dostluklara.

Bir güzellik, bir gülümseme, bir çift söz veya her ne uğruna harcadıysan bir ömrü; bazen hepsini itip elinin tersiyle hiç jelatini açılmamış bir geleceğe koşmak gerekir.

Her günün sonunda hesap yapmaya başladıysan ve bütün yaşadıklarının aykırılığını bir ot gibi ayıklıyorsan içinde, bazen sadece bırakmak gerekir.

Başka bir lisan öğrenmemiş olabilirsin ama sevmek tek ortak dildir. Sen hiçbir yabancının gözünde tanıdıklaşmadıysan, bazen sadece aşık olmak için gitmek gerekir.

Ölümün ve aşk acısının aynı haneye yazıldı kış gecelerinde, cam kenarlarında ağlamış bir kadının gözleri kadar yanmadıysa canın, hangi hayatın elini tutmaktasın? Bazen sadece sormak gerekir…

Gökyüzüne bir merdiven dayamak, bir ağacın kovuğunda yaşamak veya bir çift kanat takmak gelmediyse hiç aklına bugüne kadar; bazen sadece başka yöne bakmayı bilmek gerekir.

Bazen sadece küçük bir çocuğu, bazen sadece yanından geçip gitmiş bir çift gözü, bazen sadece yüzyıllar önce yazılmış bir şiiri sevmek gerekir. Bazen sadece gitmek gerekir….

Bazen veda etmek gerekir; bir düşe, bir aşka, bir sevgiliye, bir dosta, bir hayale ve bazen bir ömre…

Candan Ünal

Pitre bunlar da benden olsun...

Gidin...
Kendinizle bir başınıza kalmak zorunda olduğunuzda,
Gidin...
'Sana güveniyorum' diyebileceğiniz kimse kalmadığında,
Gidin...
Elinizden tutanlar bile arkasında hançer saklıyorsa,
Gidin...
En ağır keşmekeşlikler bile artık sizi şaşırtmıyorsa,
Gidin...
Gidin ve kimseden bir şey beklemeyin,kendi kendinize yeterek hayata açılın.​

Öğrendim ki aslen yorulmak : Sırtta odun taşımakla değil,kalbe boş insanları doldurmakla gelirmiş.

Dönüp dönüp arada kendi yazdıklarını okumanı öneriyorum ablasının bitanesi =)))

Senin de vurguladığın gibi, bazen "gitmek" gerekir. Gitmeler "insan"dan olunca daha anlamlı oluyor =))
Yüreğine sağlık, susturma kalemini =)

Geri