Bayramlık elbise

Konu sahibi son olarak 4519 gün önce görüldü
Özel günde giyilen kıyafetlerdir.

Veletken siyah bi' elbise almıştım bayram için. Hayatımda kendime en çok yakıştırdığım elbise olarak kaldı.
Çirkinleştim mi n'yaptım bilmiyorum ki.

Çocukluğumun en sevdiğim sabahlarıydı bayramlık kıyafetlerin giyildiği sabahlar. Bu yüzden yıllardır yalnız geçen bayramlarda çok buruklaşırım.

Şimdiki neslin hiçbir zaman anlayamayacağı bir duygudur bayramlık kıyafetler...
Bilmedikleri sokak oyunları gibi; yazık...

Mesele kiyafet degildi , bunu ancak benim gibi düşünenler bilir.

Sabah erken kalkar namaza gitmeden önce giyerdik, yani her zaman elbise alınır ama bayramlık elbise başkadır bir çocuk için..

Onlarla uyurduk :) Güzel günlerdi.

Küçük şeylerle mutlu olan çocuklardık biz.

Eskiden guzeldi. Heyecani mutlulugu vardi.

Alinan giyilmezdi hemen.

Simdi pijamayla bayram geciriyoz.

Bayram gunu icin ozel coraplarimiz bu idi:

Hala cokta hosuma gider. Kiz kardeslerimin, kiz kuzenlerimin, hepimizde vardi bundan. Bayram aksamlari butun akrabalarimiz dedemin evinde toplanirdik. Kucukler bir odada beraber oynuyor, buyukler beraber. Annelerimiz, teyzelerimiz, halalarimiz, yengelerimiz, ninelerimiz mutfakta oturur konusurdular. Baba, amca, dayi, dede ise oturma odasinda. Beraber guzel yemek yiyilirdi. Guzeldi bu gunler, eglenceli idi.

Hayatımın en güzel hediyesidir annemin aldığı kırmızı elbise babamın aldığı kırmızı üstünde fiyonk olan rugan ayakkabılarım.

hiç unutmam 4-5 yaşındayım bayramlık almıştık elbise mavi beyaz kırmızı kareleri olan ve kırmızı rugan ayakkabılarım vardı o gece sevinçten uyuyamıştım o ayakkabılar da başucumdaydı. şimdiki çocuklara bakıyorum da aileden gelen bişey mi yoksa değerlerimizden uzaklaşmaktan kaynaklı bişey mi bilmiyorum ama o heyecan o sevinç yok. ve ben hala aldığım hiçbir şeyde o elbise ile ayakkabıların verdiği heyecanı ve mutluluğu yaşamadım ve muhtemelen yaşamıycam da. çocuk aklı mı dersiniz çocuk haklı mı dersiniz bilmem ama öle yani :honk:

Geri