Bayramda kuaförlerin iki katı ücret talep etmesi

🕒 Konu sahibi 10 saat önce aktifti
Kuaförler odası tarafından yapılan tüm uyarılara rağmen, bayram mesaisi adı altında, çift fiyat tarifesi uygulamasıdır ki yıllardır çözüme ulaştırılamadı.

Haklılar mı bilemiyorum ancak bana pek adil gelmiyor.

Tamam da personeli bayramda normal yevmiye ile çalıştıramaz da ne yapacak nasıl karşılayacak
Bayramda çalıştırdığı personelin ücretini niye müşteri ödesin ki ayrıca çok da yüksek fiyatlar çıkıyor.
Personeline bayram ikramiyesi verebilir ki günlük kazancı çoğu kuaförün yüksek oluyor.

Bayramda çalıştırdığı personelin ücretini niye müşteri ödesin ki ayrıca çok da yüksek fiyatlar çıkıyor.
Personeline bayram ikramiyesi verebilir ki günlük kazancı çoğu kuaförün yüksek oluyor.
Pardon da kimden alacaklar, bayramda ayak sayısı düşüyor maliyetleri çıkartıp kar etmeleri için böyle olmak zorunda pahalı bulan bayramdan sonraya randevu alsın

Pardon da kimden alacaklar, bayramda ayak sayısı düşüyor maliyetleri çıkartıp kar etmeleri için böyle olmak zorunda pahalı bulan bayramdan sonraya randevu alsın

Odadan izin alması gerekiyor ancak oda da izin vermiyor ve sorun da burada zaten.

Kuaförlerin bağlı olduğu esnaf odası.
Uygulamanın keyfi olduğu da odanın izin vermemesinden anlaşılıyor.
Keyfi değil diyorum bende, öyle olmasa açmalarınin da manası yok zaten gidenler de bunun bilinciyle gidiyor, olan yine erkeklere oluyor

bana da normal geldi bu durum. bayram gunlerinde calisan isciler o gunluk kazancinin iki katini alir mesela (yasadigim ulkede). veya sevgililer gununu dusunun. butun cicekler, cikolatalarin fiyati da yukselir. kazanc boyle elde edilir. ya hazirlikli olacaksin ve baska gunlerde isini goreceksin yada kabullenip o gun isini goreceksin.

bir ara findikli cikolatanin yapim ve satim asamasini konusuyorduk. findik once toplanir. sonra yurtdisinda bulunan yabanci fabrikalara satilir. findikli cikolata yaparlar. bize de findikli cikolata satarlar.

konustugum kisiye "peki bu da mi kapitalizm?" diye sormustum, "hayir, bu aptallik" demisti :d yani boyle seyler bunlar biraz

Şimdi şunu şöyle düşünelim özel sektörde çalışan işçinin nasıl bayram mesaisi oluyorsa kuaförlerinde bu tarz ve buna benzer özel günlerde ekstra ücret alması doğaldır.
Kuaförler ve berberler odası kuralına gelecek olursak tabiki her meslek grubu gibi kuaförlerinde meslek odaları ve bağlı olduğu grublar vardır .
Ancak odalar dediğimiz meslek örgütünün fiyat tarifesi senede bir veya 3 yılda bir güncellenir ama buna istisnaden kullanılan malzeme kira vergi ve çalışan işçileri baz alan fiyat artışlarından dolayı bu meslek örgütleri herhangi katkı yapmazlar.
Berberler odası ve yerine göre fırıncılar odası kahveciler odası gibi esnaf ticaret odasına bağlı odaların il il kendilerine özgü kuralları ve açıklaması vardır. Gayet normaldir fazla fiyat yani ekstra fiyat almaları çünkü özel sektörde çalışan biri mesai alıyorsa kuaförlerinde fazla ücret alması gayet normaldir. Özellikle günümüz şartlarına göre artan fiat artislarinida göz önüne alırsak

bana da normal geldi bu durum. bayram gunlerinde calisan isciler o gunluk kazancinin iki katini alir mesela (yasadigim ulkede). veya sevgililer gununu dusunun. butun cicekler, cikolatalarin fiyati da yukselir. kazanc boyle elde edilir. ya hazirlikli olacaksin ve baska gunlerde isini goreceksin yada kabullenip o gun isini goreceksin.

Bayram mesai ücreti işletme tarafından karşılanır çünkü bayramda ekstra bir hizmet sunmayan hiçbir işletme, iki katı ücret de talep edemez. Sevgililer Günü ya da bayram eğlencesi düzenleyen işletmeler, farklı bir hizmet sunduğu için o güne özel fiyat talep edebilirler.

Restoran ve kafelerde de çalışanlar var fakat hiçbiri müşteriden bayram diye iki katı ücret talep etmiyor. Orada da çalışan çok sayıda insan var ancak bayram mesai ücretini müşteriden talep edemezler ve bu sebeple de kuaförler odası da onay vermiyor.

Otellerde de bayram eğlencesi olur ve ona göre paket fiyat baştan bellidir ancak eğlenceye katılmayacak hiçbir müşteriden ekstra ücret talep edemezler.

Büyük işletme ya da küçük işletme olması önemli değil çünkü sonuçta fazladan sunduğu bir hizmet yok. Örneğin; yoğun çalışan insanlar bayram tatilinde kuaföre gidecek fırsatı buluyor ancak yaptıracağı işlem 500 TL tutuyorsa 1.000 TL ödemek istemeyip vazgeçiyorlar.

Bayramda çalışan tabii iki kat ücret alacak. E sen bayramda çalıştığın zaman X2 mesai istiyorsun ama

Geri