Bayramda kapı kapı gezen çocuklar

• Kullanıcı Han
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 591 gün önce görüldü
Büyüklerin bayramını kutlayıp kültürümüzü yaşatan sevgili minnaklar.
Harçlık verilince arkadaşlarını da alıp tekrar gelirler birde şekeri çok beğenmezler money dir gönüllerinden geçen..

Şimdiden bayramınız kutlu olsun.

Şimdi yok Hannibal :(
Ben yapmıştım küçükken. Ne güzeldi. Nasıl mutlu olurduk…
Şimdi o gelenekten eser kalmadı ya. Alt komşumuz öğretmen. O, çocuklarına göstermek ve yaşatmak için kapımızı çalmış ve bayramımızı kutlamıştı.

Şimdi yok Hannibal :(
Ben yapmıştım küçükken. Ne güzeldi. Nasıl mutlu olurduk…
Şimdi o gelenekten eser kalmadı ya. Alt komşumuz öğretmen. O, çocuklarına göstermek ve yaşatmak için kapımızı çalmış ve bayramımızı kutlamıştı.
Malesef yok. kapı kapı dolaşırdım adam para yerine şeker verince dümenden ağlardım para versin diye.

Birçok gelenekte olduğu gibi bundan da uzaklaştık. Bunun çok sayıda sebebi sayılabilir ama çocuklara eskisi gibi cazip gelmiyor böyle şeyler.
Şeker cazip gelmiyor mesela. Önceden şeker büyük bir mutluluktu, şimdiki çocuğun daha büyük mutlulukları(oyuncakları vs.) varken şeker peşinde koşmuyor, geleneği de yaşatmıyor.
Birkaç yıldır bayramlaşmaya salgın engel oldu, bu bayram canlanır umarım.

ya ne guzel gunlerdi. sabah annemiz bizi erkenden kaldirir giyindirirdi. babam camiiden gelince bayram baslardi. el opmeler, harclik almalar, hediyelesme. sonra mahallede ki turk, fasli arkadaslarla toplanip kapi kapi gezerdik seker almak icin. sevincimiz nesemiz tavan. aksam ise herkes aile buyugumuzun evinde bulusurdu ve yil boyunca gormedigim butun kuzenlerimizi o zaman gorurduk, oynardik, kavga ederdik, sonra yine seneye gorusuruz hesabi ;p ha, birde kardesler hep ayni takim elbise giyerdi, ama farkli renklerde. birde o beyaz dantelli coraplar vardi. hala da surduruluyo mahallemizde bu kultur (kapi kapi gezen cocuklar). sadece daha az cocuk var bizim zamanimizla kiyasla

Ben büyük çiko aldım, jelibon aldım sonra şeker aldım hepsi çocukların birde 10 tl yaptım 20 tane gelen çocuklara vericemm keşke hepsine 50 verebilsem ama yok bu bayramda fazla param :( biz çok sevinirdik o yüzden kapıyı çalana hediye de vericem çok seviyorum çocukları ♡

Babaannem zorla gönderirdi beni, sevmezdim, gittim gittim der kandırırdım .p
Annem babam yanımda olursa öyle giderdim bayramlaşmaya

arkadaşlar ben seker toplardım annem de o şekerleri yine gelen cocuklara dagıtırdı win to win

Geri