Bayram sabahları kahvaltı

🟢 Konu yazarı şu anda aktif

Ne güzel bir kahvaltıdır bu, ailesi olana, ailesi tam olana, maddiyat da gerekmez çok, herkes masada olsun maaile, biraz peynir zeytin, nevi, sıcak ekmek olsun,

gelenektir, mümkün mertebe uygulanmalıdır.

Peder sabahin korunde kaldirip namaza gotururdu boyle 6-7 yaslarindayim. Yatagimin yaninda olurdu bayramliklar uyaninca direkt yeni ayakkabim ve L.c waikiki maymunlu fosforlu sweatshirt'ume bakardim yerinde mi yoksa birader hacilamismi diye.

Hava aydinlanmamis henuz. Ve sonra camiye gider en one otururduk daha namaza yarim saat falan kalmis olurdu , Ben uyurdum tabi ka'de de.

Enseme bi saplak yapistirir uyandirirdi beni peder.

Namaz sonrasi firindan ekmek alip eve giderdik. Evde sofra hazir demir dokum e.c.a sobanin uzerinde ekmek kizartirdik..

Ben hemen sofraya otururdum hadi diye peder enseme bi saplak daha koyardi. Kalk ellerini yika diyerekten jahsbbs

Kahvaltı organizasyonları bir sonraki günlere kalıyor ve öncelik büyüklerin ziyareti...

• Beğen
Tepkiler: ne
Sabah kahvaltisi esnasin de,ben kahvalti yaparkan Agabeyim,lokumlari asirirdi.Savunmasiz bir anin da Anneme ispiyon eder,kahvaltinin yanin da dayak yemesine de vesile olurdum.

• Beğen
Tepkiler: ne
geçen sene dışında hiçbir bayram kahvaltısını hatırlamıyorum

Bitti o kahvaltı gelenekleri bizde. Güzel anılardı. Kalabalığı çok sevmesem de bu tür özel günlerde eğlenceli oluyordu.

Bizde bayram kahvaltısı bildiğiniz kahvaltı değil arkadaşlar evet kahvaltısı ünlü kentin bayram kahvaltısı bildiğiniz yemek helise keşkeğe benzer ama değil bir gece önceden tandırın közüne bırakılır çömlekte bütün gece karıştırılır sabah aile fertleri o büyük evinde bir araya gelir kahvaltı edilir vs vs :) ben birazdan helise yemeğe gidiyorum belki görsel ararım :))

Bizde bayram kahvaltısı bildiğiniz kahvaltı değil arkadaşlar evet kahvaltısı ünlü kentin bayram kahvaltısı bildiğiniz yemek helise keşkeğe benzer ama değil bir gece önceden tandırın közüne bırakılır çömlekte bütün gece karıştırılır sabah aile fertleri o büyük evinde bir araya gelir kahvaltı edilir vs vs :) ben birazdan helise yemeğe gidiyorum belki görsel ararım :))

Sabah sabah keledos mu yiteceksiniz Zana xanim. : )

Kahvaltıdan ziyade camii çıkışı bayramlaşmayı izlemeyi seviyorum. Bir iki bayramdır uyanamadığım için göremiyordum ama bu sabah babamın bütün dış kıyafetlerini yıkadığım ve yarı ıslak olduğu için küçük bir kıyamet koptu da evde. İlk defa hazır olda uyandım sjsj onun sayesinde erken uyanıp tanıklık ettim bayramlaşmaya

Normalde bayramlara özen gösteririz ama bu bayram biraz farklı geçti büyük halamla aynı şehirdeyiz… Bayram kahvaltısına geldik… herkes büyükten küçüğe yaş duraklamasına girdik hep beraber bayramlaştık…Küçüklüğümdeki gibi oldu çokzelçokzel <333

Geri