Tarif Bayat ekmekler nasıl değerlenirilir?

• Kullanıcı Lila
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Pilav-Makarna-Hamur İşleri
🕒 Konu sahibi 21 saat önce aktifti

Bayatlamış ekmeklerle yapabileceğiniz çok sayıda tarif var. İşte o tariflerden bazıları...​

Bayat ekmekler nasıl değerlenirilir?

Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Program Sorumlusu Dr. Eylem Ezgi Fadıloğlu, Türkiye’de bilinçsiz ekmek tüketimine ilişkin açıklamalarda bulundu. Dr. Eylem Ezgi Fadıloğlu yalnızca Türkiye'de her gün yaklaşık 5 milyon ekmeğin israf edildiğini, günlük 5 milyon lira, yıllık ise 1.8 milyar lirayı bulan bir servetin çöpe atıldığını söyledi.
Bu israfa dahil olmak yerine çöpe atacağınız bayatlamış ekmekleri değerlendirebileceğiniz birçok alternatifiniz bulunuyor. Bu tariflerden ve yöntemlerden bazılarını sizler için derledik. Şimdiden afiyet olsun…

Galeta unu:​

Bayat ekmeklerinizi dilimleyip fırında kurutun, daha sonra mutfak robotundan geçirin. Galeta ununuzu köftelerinizde ve böreklerinizde buzdolabından çıkarıp istediğiniz zaman kullanabilirsiniz.

Bayat ekmek köftesi (Anne köftesi):​

Ekmekleri ıslatarak ezin. Eğer ekmekleriniz kurumuş ise biraz daha fazla ıslatın ve suyunu sıkıp geniş bir kaba alın. Hazırladığınız ekmekleri malzemelerle buluşturarak köftenizi hazırlayabilirisniz.

Can dostlarımız için:​

Ekmeklerinizi ufalayıp bir kap suyla birlikte can dostlarımız için camlarınızın önüne bırakabilirsiniz.

Kıtır ekmek:​

Bayat ekmekleri küp küp kesin ve kestiğiniz bu ekmekleri fırınlayın. İyice kıtırlaştıktan sonra sıcak sıcak fırınınızdan çıkarın ve çorbanızı bu kıtır ekmekler ile tüketin.

Alıntı

Yemek konusu ararken karşıma bayat ekmek konusu çıktı...

Biz rahmetli amcamın köpeğine veriyoruz. Zavallı öksüz kaldı.

Bim'den aldığınız iskendere dilimleyebilirsiniz

Cevizli çemende lazım oluyor. Eğer evde bayat ekmek yoksa sıkıntı
Yumurtalı ekmek yapıyorum genelde
Tost yaparken taze ekmek tercih etmiyorum
Tost ekmeği bayatlamaya yakın sos yapıp sabah kahvaltısına fırına verebiliyorum

Yani aklıma gelenler böyle

Rondodan geçirip köftenin içine koyun..Ayrıca baharatlayıp fırınlayın çorba içinede kullanırsınız..

peynirle sür fırına
kesin bi zahmet

Rondodan geçirip köfte ve keklerde kullanıyorum.

Ayrıca aklıma 5 yaşında iken alnımı kaldırıma vurup anamın ekmek çiğnediği geldi. Şuan buhran geçiriyorum.:((((

Kruton ve galeta unu yaparim .
Ekmek asla ziyan etmem edenden de hoşlanmam .

Ya çorbaya ilave ederim ya da kurutur rondo işlemi yapıp ekmek içi olarak kullanırım.
(Ekmeğin konusunu görmüşken aklıma çocukluğumda alnıma ve başıma konulan ekmek geldi hüğğğğ)

Geri