Bayanlar eşinin soy ismini taşımalı mı ?

Konu sahibi son olarak 7 gün önce görüldü

• Evet

Kullanılan: 11 68.8%
  • Hayır

Kullanılan: 2 12.5%
  • Kendisi bilir

Kullanılan: 3 18.8%
  • Fikrim yok

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    16

Evet, fakat:

Ben kendi soy adimi tasimayi devam etmek isterim. Yani ilk basta kendi soy adim, sonra esimin. Ornek: Kendi soy adim diyelim ki 'Hacisaitoglu', esimin ise 'Karadag', ozaman: Madelief Hacisaitoglu-Karadag olmasini isterim. Herkes kendi soy adini tasimaya devam etmeli diye dusunuyorum. Cocuklarin olursa, tabii ki de onlarin soy adi bu durumda Karadag olacak.

Her ikisinide taşıyabilir.Ben taşımak isteyenlerdenim.

Taşımalı ama tabii kendi soyadınıda 2. soyad olarak kullanabilir bunda bir sıkıntı görmem.

Soyadı kanunu çıkartılana kadar böyle bişey yoktu zaten.

Böyle bir zorunluluğun gereksiz olduğunu düşünüyorum.Evlilik ayrı şey, künye ayrı şeydir.

Evlendiğin erkeğin soyadını almak çok saçma demek isterdim ama maalesef ki gerekliliğini çocuk dünyaya gelince belli ediyor. Yinede direkt olarak erkeğin soyadını alması biraz haksızlık gibi gözümde. Bence kısa çöpü çeken soyadından feragat etsin : )

,y, günde kötü günde eş,m, taşıyorumdasoyadını mı taşımayacağım :p

Yeni nesilin udurması bunlar , zamanında annen kendı soyadımı tasıyacagım dıyed dırtmedı ..
Soyadı sorununa kadar ılıskılerde asılması gereken bır ton sorun var ..
Soy adımı tasımalı ,
Tasımaktan da gurur duymalı (:

taşımalı mı değil taşıyabilir mi soru hatalı kardeş

Bence taşımalı ben ait olmayı seviyorum.Seve seve de soyadını taşırım.

Bence de taşımalı çocuk da olunca farklı bir soyad ev içerisinde dışlanmışlık hissi uyandırır gibi geliyor bana..

Tasimasin hatta evlilikde olmasin dost hayati olsun . :)

Eh yani bunu sorun ediyorsa evlenmeyin o kişiyle :T: severek, isteyerek taşırım onun soyadını.

Tüm sorumluluğu taşıyor da soyadı mı ağır geliyor.Önce onu taşımalı zaten :T:

Geri