Batının ikiyüzlülüğünün kısa bir filmi

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
İngiltere, ABD ve İsrail söz konusu olduğu zaman hiçbir konuda tarafsızlık beklemiyorum ayrıca diğer ülkeler de kendi çıkarları söz konusu olduğu zaman, ilkelerinden çok rahat ödün verebiliyor ve bu durumu da ülke ya da bölge çıkarları olarak açıklıyorlar.

Siyasette tutarlılık aramak çoğu zaman mantıklı olmayacaktır. Ülkemizde de yıllardır ne değişken söylemlere şahit olmadık mı?

Ortadoğu'da dengeler sürekli değişse bile otoriter rejim yapısının kolay kolay ortadan kalkacağına ihtimal vermiyorum ve bu gerçeğe göre hareket edilmesi bana ikiyüzlülük olarak görünmüyor.

Bu seviyelere gelir miyiz biz de acaba? .) düşünsene, muhalif parti milletvekili oturtmuş soylu’yu basın önünde sorular soruyor o da cevap vermeye çalışıyor. .)

konuyla ilgili olarak; pembe solcu dünyanın her yerinde pembe solcu. Rusya’da durum belli, bir şekilde yaptırım uygulamak zorundasın, körfezden almayacaksan nereden alacaksın bu enerjiyi? Otoriter rejimleri çıkardığımızda dünyanın enerji ihtiyacı nasıl karşılanacak?

Açık açık cevabını vermiş aslında. Mükemmel bir dünyada yaşamıyoruz, doğal kaynakları nedeniyle körfez ülkeleri ile yakın ilişki içerisinde olmalıyız diye.

Uzun lafın kısası, insan hakları saçmalığı kimsenin umrunda değil. Batı ile işbirliği içinde olup enerji kaynaklarını sömürnesine izin verirsen günde 81 kişiyi infaz edebilir, muhalif bir gazeteciyi öldürüp cesedini yok edebilirsin. Enerji kaynaklarını peşkeş cektigin sürece yönetim olarak isledigin her türlü suç görmezden gelinebilir.

çok uzun yıllardır handiyse dünyanın varlığından beridir arap yarımadasının yüzü batıya dönüktür, ya müttefik olmuştur ya da batı sömürgesi altında doğu ülkelerine ihanet etmiştir. bugün dünya üzerinde hiçbir avrupa ülkesi araplara savaş açamaz, ordu gücünden dolayı değil ancak yeraltı rezervlerine ulaşımın kesileceğinden dolayı. arapları düşman almaktansa onları dostmuş gibi görünerek sömürmek daha evla bir hareket oluyor batı için.

konuştuğumuz ülke ingiltere olduğu için basit bir örnek vereyim ; bundan altı ay once rus - ukrayna savaşı çıktığında, ingilterede bulunan rus yatırımları tasviye edildi ya da el konuldu. bunlardan biri rus milyarder abramoviç, sebep rus milyarderin servetinin kaynağının tespit edilememesi ya da mafyatik ilişkilerden dolayı kazanılmış olmasıydı, ancak aynı dönemde ülkeye arap sermayesi sokuldu, servetin ve para kaynağının nasıl kazanıldığı sorgulamadan ve araştırılmadan.
çok basit bir örnek sadece ; bir arap ingiliz müttefikliğinden kaynaklanan çıkar ilişkisine dair.

Son düzenleme:
Savaşlara baktığımız zaman da görüyoruz ki insan hakları ya da yaşam hakkı gibi kavramlar sadece lafta kalıyor.

Ülkeler hep kendi ulusal çıkarları doğrultusunda hareket ederler. Dün kötü dedikleriyle bugün dost ve dün dost dedikleriyle bugün düşman olurlar.
Dostum Esad nasıl birden katil esad oldu ve 15 Temmuz'un finansörü ve planlayıcısı daha bir kaç hafta önce dostum oldu ise diğer ülkelerin de söyledikleri bu derece samimi.
Yani bu iş tencere dibin kara seninki benimkinden kara atasözüne benziyor.

Ingilizlerin siyasi kredosu, ya uyum saglarsin ya da yok olursundur.
Besinci George,Çar Nikola ya vaktinde iltica hakki tanimadigindan,Romanovlar öldürüldü kendi topraklarinda.Cünki halki ayaklanmisti Rusya nin ve monarsi sallantidaydi tüm Avrupa kitasinda.Halkinin istemedigi bir Çara nasil iltica saglayip,kendi halkini susturabilirdi ki?Keza Ingiltere de de monarsi icin dar agaci yolu görünüyordu.Uyum politikasinin getirdigi pragmatik bir cözüm.
Alman fobisin de bir getirisi oldu tabii.Kraliyet alman ismini degistirip,Windsor adini almistir.

Ve kaderin cilvesin ki,bunlar akrabaydi.
Kendi kanindan olan birine bunu yapan siyasi denklemin,insan haklari gibi bir zamazingoya boyun egecegini düsünmek, gayri ihtiyaridir.
Mantikli,gerekli ve belki de evrimsel kararlar ile Ingiltere,halen Günesin batmadigi Imparatorluktur.

Darisi basimiza.

Son düzenleme:
Geri