Başyapıt Filmler

Konu sahibi son olarak 565 gün önce görüldü
Bazı filmler vardır izlenmeye doyulmaz izlendikçe hayran bıraktırır gerçek bir başyapıt olduğu düşünülür.
Aklıma gelenlerden birkaçını yazayım...

3 idiots,Forrest Gump,Mr Nobody,Dövüş Kulübü,Esaretin Bedeli,Big Fish,Yeşil Yol,Selvi Boylum Al Yazmalım,Amelie,Barfi,Aşk ve Gurur,Hırçın Sevgilim,Apocalypto....

Yeşil Yol , aşağıdaki replik beni çok etkileyen bir replikti.

yorumdum-patron.jpg

Into te wild
Whiplash
İçimde ki deniz.
Kitap hırsızı.
Betty blue
Rosetta
Otomatik portakal
Schindler list
Old boy
Life is beautiful
La Dolce Vita

Üstteki önce davranmış. Fena bozuldum.:)

Ekleme yapalım:

Predestination
Sorara'yı Taşlamak
Enigma

Temple grandin
La mome
Frida
Lincoln

Biraz da biyografi ekleyelim : )))

Predestination 'ı da benden önce söyleyen olmuş :o akıllara zarardı o filmde

Bu arada konuyu Forumsal Sinema Kulübü kısmına taşıdım Bahane Sözlük 'de format gereği mesajları birleştirmek ve düzenlemek konuyu bozabilirdi. İyi forumlar sinema severler ^^

City of angels demeyi nasıl unutmuşum hayret. : ))
Dönemin en güzel filmlerinden biridir.
Melekler şehri.

Yakın zamanda izlediğim hotel rwanda filmini eklemezsem olmaz. ..

cannibal holocaust
suspiria
hotel rwanda
forrest gump
saving private ryan
riddick
scarface
....
...
..
.

Ezberledik bunları cidden. Fazla duyulmamış, çok dillerde dolaşmayan, bir yerlerde hayat bulmaya çalışan önerebileceğiniz film var mı?

Ayrıca arşivimde olan ve defalarca kez izlediğim yine de sıkılmadığım diğer filmler.

My Name Is Khan,Schindler's List,Inglourious Basterds,The Pursuit of Happyness,Perfume: The Story of a Murderer,Reservoir Dogs

harold and maude 1972 yapımı güzel bi film ldonemin en güzel filmlerinden diyebilirim hatta.

aynen ya ezberlenen filmleri niye yazıyosunuz? :D yeşil yol'u hâlâ izlememiş birinin bu başlıkla işi olmaz zaten.

nueve reinas
relatos salvajes
adams apples
interstate 60
as good as it gets
groundhog day
cast away

bunlar da benim çok severek izlediğim, kısmen pek bilinmeyen filmler

Ezberledik bunları cidden. Fazla duyulmamış, çok dillerde dolaşmayan, bir yerlerde hayat bulmaya çalışan önerebileceğiniz film var mı?

Muhtemelen hepsini izlemişsindir de

The seventh seal
Metropolis
Elephant Man
Eraser Head de olabilir
Solaris
Dogtooth
Epidemic
Stalker

İlk aklıma gelenler. Banal top 250 filmlerinden sıkılan arkadaşlar için bambaşka bir pencereye geçiş için-Stalker hariç kşhşdhg izlerken bileklerinizi kesebilirsiniz.- güzel liste aslında.

Muhtemelen hepsini izlemişsindir de

The seventh seal
Metropolis
Elephant Man
Eraser Head de olabilir
Solaris
Dogtooth
Epidemic
Stalker

İlk aklıma gelenler. Banal top 250 filmlerinden sıkılan arkadaşlar için bambaşka bir pencereye geçiş için-Stalker hariç kşhşdhg izlerken bileklerinizi kesebilirsiniz.- güzel liste aslında.

Sadece Stalker mı? Önyargı oluşturmayalım neyse. ljklklj The seventh seal,Eraserhead, Solaris izlemedim .Bilindik bunlarda ama .p Daha kuytuda kalmış şeyler .s.s

Geri