Başkent'te metroda suriyeli bir çocuk tekme tokat dövüldü

Konu sahibi son olarak 3451 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Başkent’te metroda Suriyeli bir çocuğun bir vatandaş ve güvenlik görevlisi tarafından darp edildiği görüntüler ortaya çıktı.

[YOUTUBE]wKckxbhpz7k[/YOUTUBE]

Olay, aksam saatlerinde Çankaya’da yaşandı. Edinilen bilgiye göre, 3 Suriyeli çocuk, Kızılay Metrosu’nun Karanfil Sokak girişinde yanında kız arkadaşı olan bir gençten ısrarla para istedi. Genç, üzerine göz yaşartıcı sprey sıktığını iddia ettiği 12 yaşlarındaki Suriyeli çocuğu darp etmeye başladı. Kavgayı izleyen esnaf ve vatandaşlar ise herhangi bir müdahalede bulunmadı. Yüzü kanlar içerisinde kalan Suriyeli çocuğa kavga bittikten sonra yoldan geçenler mendil verdi. Bazı vatandaşlar dayak yiyen çocuğu teselli etmeye çalışırken, bir kişinin çocuğu kovmak istemesi dikkat çekti. Olayı güvenlik kameralarından gören bir güvenlik görevlisi, Suriyeli çocuğun yanına geldi. Güvenlik görevlisinin kovmak istediği çocuk bağırarak tepki gösterince tekrar dayak yedi. Güvenlik görevlisinin elindeki cop ile çocuğa vurması, bir vatandaş tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

Sığınmacı olarak kapılarımızı yol geçen hanına çevirirken içeri aldıklarınıza sahip çıkmazsa devlet olacağı budur.

Şimdi olayın aslını astarını bilemem, o yüzden fikir beyan edip gideyim en iyisi.

Haber içeriğine göre bir göz yaşartıcı sprey bahsi geçiyor. Böyle bir şey varsa gencin fevri davranıp saldırması anlaşılabilir bir durum olabilir mi, bilemiyorum. İnsani bir davranıştır, agresif bir insandır bilemem. Ama bu saldırıyı durdurmayan esnafın, çevredekilerin, o gencin kız arkadaşı olacak insanın davranışı asıl önemli olan.

Yahu bir kişi haklı veya haksız ne olursa olsun 12 yaşında bir çocuğu dövüyor. Ulan hiç mi vicdanınız yok, gidin ayırın. Çocuk sprey mi sıkmış ne yapmışsa artık uyarın yollayın. Ayırma, izle, arkasından iyi oldu de, sonra güvenlikçi gelsin bir de o dövsün.

İnsanlık bu mudur?

Yani bunu Suriyeli çocuk diye haberleştiren, dayak yiyen çocuk bizim memleketin çocuğu olduğunda normal görüp es geçen medya da vicdansız.

ya lan memleketteki her sorunun ucu tayyip'e çıkıyor

Şimdi olayın aslını astarını bilemem, o yüzden fikir beyan edip gideyim en iyisi.

Haber içeriğine göre bir göz yaşartıcı sprey bahsi geçiyor. Böyle bir şey varsa gencin fevri davranıp saldırması anlaşılabilir bir durum olabilir mi, bilemiyorum. İnsani bir davranıştır, agresif bir insandır bilemem. Ama bu saldırıyı durdurmayan esnafın, çevredekilerin, o gencin kız arkadaşı olacak insanın davranışı asıl önemli olan.

Yahu bir kişi haklı veya haksız ne olursa olsun 12 yaşında bir çocuğu dövüyor. Ulan hiç mi vicdanınız yok, gidin ayırın. Çocuk sprey mi sıkmış ne yapmışsa artık uyarın yollayın. Ayırma, izle, arkasından iyi oldu de, sonra güvenlikçi gelsin bir de o dövsün.

İnsanlık bu mudur?

O çocuk Suriyeli. Dövmeleri gerekir. Vicdanını kaybeden insanlığını da kaybeder.
12 yaşında bir çocuktan bahsediyoruz ve Suriyeli. Neden yardım etsinler ki.
Çünkü o Suriyeli.
Neden ne için yaptıklarına bakıyorlar sanki karşılarında 30 yaşında bir adam var. Çocukları artık ayırt etmiyorlar. Çocuklar ölüyor ama nereli nereden geldiğine bakıyorlar.

O çocuk Suriyeli. Dövmeleri gerekir. Vicdanını kaybeden insanlığını da kaybeder.
12 yaşında bir çocuktan bahsediyoruz ve Suriyeli. Neden yardım etsinler ki.
Çünkü o Suriyeli.
Neden ne için yaptıklarına bakıyorlar sanki karşılarında 30 yaşında bir adam var. Çocukları artık ayırt etmiyorlar. Çocuklar ölüyor ama nereli nereden geldiğine bakıyorlar.

Ya çocuğu döven elemanı geçtim, gerçekten sprey sıkılmışsa ne olduğunu anlayamadan düşünmeden hareket etmiş olabilir. Yoksa kimsenin bile isteye bir çocuğu böylesine darp edeceğini düşünmek istemiyorum.

Benim meselem o civarda insan diye gezinip çocuğa bir el uzatmayan herkese.

Ya çocuğu döven elemanı geçtim, gerçekten sprey sıkılmışsa ne olduğunu anlayamadan düşünmeden hareket etmiş olabilir. Yoksa kimsenin bile isteye bir çocuğu böylesine darp edeceğini düşünmek istemiyorum.

Benim meselem o civarda insan diye gezinip çocuğa bir el uzatmayan herkese.

Emin ol esnaf da döverdi müdahale etseydi. Bunları ilk defa yaşamıyoruz ki. ÇOCUK. o ya.

Başka bir ülkeye sıgınıyorsun, dilini bile bilmiyorsun , kendini savunacak durumun yok. Allah bu hale onları düşünenlerin belasını versin. Pardon ıslah etsin.

Bırakın duyar kasmayı ya cogumuz yolda sokakta gördüğümüz zaman virüslü gibi Bakıyoruz ayrica bundan daha acısı olmus maalesef az ince sosyal medyada gordum küçücük bir suriyelinin bedeni karaya vurmuş

Sanırım empati yapabildiğimiz gün, bizden mi onlardan mı demeyi bıraktığımız gün tam anlamıyla insan olabileceğiz.

Yazık ya ne olursa olsun cocuk yani :(
İzlemiştim kötü oldum ya

Bırakın duyar kasmayı ya cogumuz yolda sokakta gördüğümüz zaman virüslü gibi Bakıyoruz ayrica bundan daha acısı olmus maalesef az ince sosyal medyada gordum küçücük bir suriyelinin bedeni karaya vurmuş

11951903_927602614000602_3873824301229532408_n.jpg

Bu değil mi...
Bunları gördükçe kıyametin kopmasını daha çok istiyor insan.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri