Başkasının yerine utanmak

Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
1 Ocakta istiklal caddesinde gördüklerimden sonra bana olan hadise. Bide bugün ve dünkü forum da sado mazo arkadaş.

Bugün forumda yazılanları okuyunca yaşadığım durum.

sık oluyor bana bu durum ,herkes kendini,nerede ne yapacağını ,ne konuşacağını bilse hayat çok güzel.

Empatinin b*kunu çıkarmak.

Ay biraz da senin için utanayım falan mı bu ne

birçok meslektaşımın davranış ve tutumlarından utandığım doğrudur.

"cringe" terimi ünlendi bu eylemin karşılığı olarak. Hatta cringe videolar dönüyor çokça. Çok kötü bir his yahu. Kendin için de utanmıyorsun, bir başkası adına utanıyorsun. Kendi yaptığın bir şey olsa, sonradan düzeltebilirsin ama başkası adına utanıyorsun, yapacak bir şey yok, ne kötü bir şey bu. "Allah'ım Allah'ım" demekten başka bir şey yapamıyorsun. Ne zaman bu hissi yaşasam, içimden "eyyo eyyo eyyo" diye Sinan ile Seradr'ın düetini söylüyorum, sonra bu sefer de onlar adına utanıyorum. Sonra diyorum ki "ulen onlar parayı kırdı, köşeyi döndü bu şarkıyla" diyorum, sonra öfkeleniyorum. Böylece duygularım birbirine karışıyor. Ondan sonra ben şok, ben iptal. Tşk.

Türkiye'de çoğu kez başınıza gelmesi muhtemel şey.

Aklıma önce cringe sonra yorekok geldi. Tşkler.

herkes evinin önünü süpürse çiçek falan ekse
sokaklar şenlenir

Şu dünyadaki en saçma duygu olmalı.

Cok ego kokan hareketler bunlar :T:
Insan kendini bi gozden gecirse kendi adina da utanacak cok sey bulur bence. Mukemmel misiniz nesiniz ?

Olabilir çocuk bir hata yapar sen utanirsin
Arkadaşın bir hata yapar sen utanır sin

Ozellikle tvde reyting kasmak uğruna girilen kılıkları izlerken bu durumu yasanabiliyor.
Ben izleyemiyorum sahsen direkt kapatiyorum.
Bir de kisiler birbirlerine iltifat ederken ya da bir taraf diğer tarafa ovguler yagdirirken cok fena oluyorum ben sjxjs yalakalik gibi geliyor.

Geri