Başkasının yerine akbil basıp parasını almayan insan

Konu sahibi son olarak 3128 gün önce görüldü
Gönlü zengindir. Milyoner olsan ne yazar, önemli olan nasıl anıldığındır. "Ya bırak şu işe yaramazı" da denebilir "ya çok cömert bir insan" da.
3-4 gün önce akbilimden dıdıtt dıdıttt diye ses çıktığında imdadıma yetişen abla sana da selam olsun.

Kart 27 vardı bizde de.
Ben genelde öğrencilerden almam.
Aslında diğer kişilerden de almam ama olur ben başkasından alırsam illa parasını veriyorum.

Burada yok para geçiyor hala rahatım bu yüzden.

-Berenis

İsteyene değilde çekinip bir köşede sessizce ayakta dikilip mahçup tavırla bekleyen insanın yerine basınsa insan kendini daha bir rahat hissediyor isteyene vermiyorum ben..

"Yanlış anlamayın dilenci değilim yalnızca bir akbil parası istiyorum." :hıı:
Her gün çokça duyuyorum bu cümleyi ve genelde beleşçi insanlar oluyor bunlar. Gerçekten ihtiyacı olan insanların suratından anlarsınız o zorda kalmışlık duygusunu.

Ben de bir kere o duruma düştüm ve güvenliklere ya da şoföre söylediğiniz vakit sizi anlayışla karşılıyorlar.

Konya'da geneli öğrenci olduğu için sen basiyorsun almiyorsun, yeri geliyor biri sana basiyor napiyorsun almiyor. Öğrenci öğrencinin halinden anliyor gibiydi yani. Burada istemeye çekiniyorum kaldi ki isteyecegim zaman elimde parayi hazir tutuyorum ama sanki çok absürt bir şeymiş gibi davrananlar oluyor. İnsanlik hali yani evde unutmuş, kaybetmiş olabilir insan. O yüzden ben esirgemem ve parayi da almam anca çok israr ederse iyi ver gibisinden aliyorum.

Akbili sadece çamaşırhanede kullanıyorum, şimdiye dek kimse "Akbilim bitti bi çamaşır yıkayabilir miyim?" Demedi, ben de demedim.

O parayı alinca bir de sanki dileniyormuşsun gibi millet sana bakiyor.Icinden giden benim param alirim tabi :D
Gider cay icerim olmadi 2 ekmek alırım. Yok oyle bedavaya.

Aslı çingene çıktı banlayalım ltf.

Ay bu arada akbil kart mart kullanmıyorum ben taksi kullanıyorum , çok fakir bi konu hemen çıkmam lazım.

"sende başkasına basarsın" ile biten diyalog :liv:

Geri