Başkasının Aklıyla Hareket Etmek

R
  • Kullanıcı Restful
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Akıl akıldan üstündür düşüncesiyle oluşan durumdur sanırım :T:​

Sanal alemde rant ya da etiket kazanmak için ne yazık ki çok yapılan bir durum.Ona göre hareket bence kabiliyet değil,kendi çıkarını düşünme.
Bu nedenle bazen çoğunluk oluşturup haklı gibi göründüklerini düşünenler olsa da de haksızlıklardan bile birilerine yaranma çabasıyla vicdanın ötelendiği durum.
Bu siyasette de böyledir;menfaate göre davranma eğiliminin tipik figüranlarının eylem şeklidir.
Bana zarar vermeyen yılan bin yaşasın mantığının egosal hali.Sadece kendi olmaya cesaret edemeyenlerin ''sallarım başımı,alırım güveni'' kolaycılığı.

Danışan dağı aşmış, danışmayan düz yolda bile şaşmış demişler boşa dememişler herhalde. : ))

-Abartılmadıgı sürece başkalarından tavsiye almak, başkalarının fikirlerini önemsemek güzel bence.

başkalarına verdiğim akılları kendime verseydim şuan bambaşka bir yerdeydim :D

Freud'a göre çocukluğundan kaynaklanan bir durum. Hayatındaki kararları birine danışarak almak ayrı sadece başkasının aklına uyarak uygulamak çok başkadır. Bağımlı kişiliktir.

Fikir danışılabilir ancak tamamen başkasına göre hareket etmek de "aklım yok" demeyi getiriyor.

fikirler dinlenir
uygulanır mı orası muamma

Başkasının bir şeyiyle gerdeğe girilmez.

Sokma akıl yedi adım gider .

Zaman zaman herkesin yaptığı olağan bir durum..

Daha çok baskın olan tarafın düşüncelerini doğru olarak kabul etmesi ve onun gibi düşünenlerin verdiği kararlardır.

Onun gibi davranmak, tamamıyla ona özenmek durumuna düşüyor. Zamanla kendi fikirlerinden uzaklaşarak, olduğu gibi değil görünmek istediği gibi görünüyor. İnsan her durumda kendisinden şaşmamalı.

Hiç tanımadıkları kişilere arkadaşları veya yakınlarının dolduruşuyla tavır alanlar var. Bunlar cidden akıllarını kullanamayan salaklar.. hiç tanımadığın birine nasıl tavır alırsın ya, kendin tanı gör bi zahmet

Ben onlara hizmetkar diyorum. Komut alan işçi =)

Geri