Başkasını kötüleyerek iyi görünmeye çalışmak

🕒 Konu sahibi 18 saat önce aktifti
Birçok kez şahit oldum buna. İnsanın kendine yeterince güvenmeyip, çoğu zaman ön plana çıkmak gibi bazı emeller için başvurduğu yöntem olduğunu düşünüyorum.

Olay genelde şöyle gelişiyor; biriyle tanışıyorsun, onunla daha yakın olmak ve samimiyeti arttırmak için arkadaş çevresindeki veya ortamdaki kişileri kötülemeye başlıyorsun. Bir nevi aşağılık kompleksi de denilebilir.

Evet var böyle akıllı geçinenler.

Takviye destekte denilebilir buna.. Düşünceler aynı ise saklamak neden diye sorarım..

tayyip reisin bire bir yaptığı net durumdur. bizzat şahit olduk.
rte: camiide içki içtilerr baş örtülü bacılarıma saldırdılar...

Bildiğin insan olmayanlar onlar.

kendini kötüleyerek etrafından seni iyi düşünenleri görebilmeyi yaşamamış insanlar

+benım arkadaslarım lısedeyken opusmuslerdı hep anlatırlardı
aşkım bi kızın en güzel çeyizi öpülmemiş dudakları ama..
-Aşkım helal olsun benim kadınıma da bu yakışır

gibi gibi türetilebilir ..
reklam kokan hareketler.​

Siyasi konularda sıkça uygulanan manipülatif yöntemlerden biridir de ayrıca.

2 kötü taraftan birine karşı beslenen sempati eleştirildiği zaman, diğer kötüye neden bir şey demiyorsun? gibi basit bir argümanla çamuru çamurla temizleme gayesi güder.

Zavalli kişilerdir bunu yapanlar genelde.

Kokusu çıkar mutlaka :)

Hayatımda kötü tek bir insan tanıdım, bu tür bütün sıfatlar üzerine tam oluyor. Vatkalı artist.

Ahaha tam olarak bu. Acıyorum ya böylelerine.

Allah ne olduğunu bildikten sonra , insanlara neden farklı gözükmeye çalışırlar ki.

Bkz; Kendini iyi göstererek, toplumun beğenisini kazanma çabası

Ciddi anlamda problemleri olan insan.
Sevdiklerinizin kimle muhatap olduğu sizi ilgilendirmemeli (sınır konular hariç)
Gerçekten sevilmeye değer biriyse başkalarının lafıyla hareket etmeyecektir zaten.Siz ilişkinizin paniği ile başkalarını kötüleyerek kendinizi güvence altına aldığınızı sanıyorsanız, yanılıyorsunuz.Hem kendinize hem de karşı tarafa duyduğunuz güveni sorgulamanız gerek.

Bunu yapanı geçtim bunlara inanlara sinir oluyorum ben
Bu kadar saf olunmaz

Geri