Başkanlık?

• Kullanıcı Thor
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
Konu sahibi son olarak 1208 gün önce görüldü
Bu hafta sonu referandum var bilindiği üzere...

Oy verecek insanların yarısından çoğu neden ve neye oy vereceğini bilmiyor, geçmiş Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP ve MHP ortak aday olarak lanse ettiği ama hiç kimsenin o kişiyi tanımaması gibi.

Şimdi referanduma bakarsak yani söylenilen olacak olan Tek Adam ama tek adam olmayacak deniyor, iki başkan mı olacak?

Çift başlılık konusu bana göre en önemli konulardan birisi, şöyle söyleyeyim
bi karar alırken 2 veya daha fazla kişi/parti farklı fikirler belirterek en iyi ve ortak sonuca varırlar.
Ahmet Necdet Sezer'in cumhurbaşkanlığının sona ermesinden sonra çift başlılık ortadan kalktı, hükümeti yöneten başbakan Erdoğan cumhurbaşkanını dinlemiyordu zaten (Abdullah Gül). Daha sonra Erdoğan cumhurbaşkanı olduktan sonra da başbakanı ve hükümeti kendi istediği doğrultuda yönetebiliyordu. Benim anlamadığım çift başlılık nerede?

O zaman konu şuna geliyor; Erdoğan C.B olduktan sonra akp oy kaybetti bildiğiniz gibi koalisyon çıkmıştı sandıktan, bu başkanlıkta ki bu kadar ısrar bana göre ve benim düşünceme göre 1 ya da 2 seçime kalmadan iktidarı muhalefete kaptırmamak için ve kendisini kurtarmak için çizilmiş bir yol. Eğer en son yapılan (koalisyon çıkan) Genel seçimlerde muhalefet adam akıllı fikirler ortaya koyabilseydi güzel icraatler olacağından bahsedebilseydi şuan muhalefetten bir parti iktidar olacaktı.

Her seçimde olduğu gibi son zamanda da; oy verin terör bitsin, oy verin ekonomi uçsun, oy verin şu olsun bu olsun demeleri akla 2 soru getiriyor.
1- Beceriksizlik yapıp ülkeyi yönetemiyorlar
2- Oy almak için tehdit ediyorlar

Belkide cevabı her ikisidir.

Arkadaşlar lütfen oy verirken takım tutar gibi parti tutup oy vermeyin, Çocuklarınızı, geleceğinizi düşünüp ona göre oy verin.

Tamam Atatürk'ten sonra gelen iktidarlar bu ülkeye hiçbir yatırım ülkeyi kalkındıracak bi şeyler yapmamış, akp iktidarının yol, köprü, tünel yapmışlığı çok güzel ama devletin görevi vatandaşa hizmet sunmak, hizmet satmak ve kendi çıkarı için yapmak değil.

Yazımın sonuna gelirken sizi engin ve sonsuz saygıyla selamlıyorum. Yanlış yazımlarım varsa hakaret etmeden birbirimizi kırmadan yorum yapalım, sonuçta hepimiz bu vatanı seviyoruz ve bundan başka VATAN yok unutmayalım...

Herkesin bu referandumun bir partiyi oylamadığını,ülkenin geleceğini belirleyeceği tarihi bir kararı verecek olduğunu önce bir algılaması gerekiyor.
Ülke kaç parçaya bölündü.
İnsanların ayrıştırılması ve sınıflara ayrılması kadar da vahim birşey yok.
Diyelim evet çıktı o kutudan.
Türkiye yıllarca geriye alacak ülke saatini.
Hayır çıksa ortalığı yine kana bulayacaklar zamanında o koalisyon sürecinden sonra hani şu tek başına iktidar olamadıklarında
Saldırı oluyordu önüne geçmiyorlardı.
İstihbarat zaafiyeti yoktu değil mi.
Millet sonra secimde bunlara oy verelim de çocuklarımız ölmesin dedi.
Bu referandum sonrası da bizi her türlü karanlık zamanlar bekler.
Ha biri gece karanlığı öteki zifiri.
Gecenin sabahı var bir gün güneş bizler için doğar kurtuluruz.
Ama ülkenin tapusunu bu adama verirseniz..
Gerisini yazmaya dilim varmıyor.
Kalemine sağlık Ali.

Herkesin bu referandumun bir partiyi oylamadığını,ülkenin geleceğini belirleyeceği tarihi bir kararı verecek olduğunu önce bir algılaması gerekiyor.
Ülke kaç parçaya bölündü.
İnsanların ayrıştırılması ve sınıflara ayrılması kadar da vahim birşey yok.
Diyelim evet çıktı o kutudan.
Türkiye yıllarca geriye alacak ülke saatini.
Hayır çıksa ortalığı yine kana bulayacaklar zamanında o koalisyon sürecinden sonra hani şu tek başına iktidar olamadıklarında
Saldırı oluyordu önüne geçmiyorlardı.
İstihbarat zaafiyeti yoktu değil mi.
Millet sonra secimde bunlara oy verelim de çocuklarımız ölmesin dedi.
Bu referandum sonrası da bizi her türlü karanlık zamanlar bekler.
Ha biri gece karanlığı öteki zifiri.
Gecenin sabahı var bir gün güneş bizler için doğar kurtuluruz.
Ama ülkenin tapusunu bu adama verirseniz..
Gerisini yazmaya dilim varmıyor.
Kalemine sağlık Ali.

Bende birşey eksik diyordum tamda sen tamamlamışsın.
Senin yazdıklarında benim yazacaklarım arasındaydı unutmuşum
Teşekkür ederim

Geri