Başkanlık Sistemine Neden Hayır Dediğini Bilmeyenler

Konu sahibi son olarak 981 gün önce görüldü
Siz halktan daha mı iyi bileceksiniz, istemiyorsa vardır içinde bir bildiği.

Neden "Evet" dediğini bilmeyenlerden daha azdırlar.

ben hayır diyorum :D osmanlı devletini kim yıktı tayyip o yüzden hayır nedenini biliyorum :D

Neden EVET demem gerekıyor acıklarmısın bana Futbolcu ?

1- Siyasi istikrar.
2- Cumhurbaşkanları ve başbakanlar arasındaki ihtilafın kalkması, çift başlılığın ortadan kalkması.
3- Terörle mücadelenin tek elden yürütülmesi, anında kararlar verilebilmesi.
4- Belli konularda karar alınacağı zaman süratli icraat.
5- Artık koalisyonlarla vakit kaybedilmeyecek. Başkan %50'nin üzerinde bir oyla seçilecek.
6- En önemlisi; tek otorite olacağı için darbeler tarihe karışacak.
7- 18 yaşındaki gençlere seçilme hakkı gelecek. Bu da gençliğe verilen önemi ortaya koyuyor.
8- Cumhurbaşkanına yargı yolu açılıyor.
9- Yasa tekliflerini hükümet yapardı, artık milletvekilleri yasa teklifi verebilecek. Milletvekillerinin bu konudaki insiyatifi artmış oluyor.
10- Askeri yargı adli yargıdan ayrıydı. Artık yargı tek elden olacak. Herkes eşit şekilde aynı mercilerde yargılanacak.
11- Milletvekili sayısı arttırılacak. İller Meclis'te daha çok temsil edilecek. Vatandaşlarımızın sorunlarını takip eden daha büyük bir vekil kitlesi olacak.
12- Cumhurbaşkanı erken seçim isterse kendisinin de seçimi yenilenecek. Dolayısıyla adalet olacak.

1- Siyasi istikrar.
2- Cumhurbaşkanları ve başbakanlar arasındaki ihtilafın kalkması, çift başlılığın ortadan kalkması.
5- Artık koalisyonlarla vakit kaybedilmeyecek. Başkan %50'nin üzerinde bir oyla seçilecek.
7- 18 yaşındaki gençlere seçilme hakkı gelecek. Bu da gençliğe verilen önemi ortaya koyuyor.
9- Yasa tekliflerini hükümet yapardı, artık milletvekilleri yasa teklifi verebilecek. Milletvekillerinin bu konudaki insiyatifi artmış oluyor.
10- Askeri yargı adli yargıdan ayrıydı. Artık yargı tek elden olacak. Herkes eşit şekilde aynı mercilerde yargılanacak.
11- Milletvekili sayısı arttırılacak. İller Meclis'te daha çok temsil edilecek. Vatandaşlarımızın sorunlarını takip eden daha büyük bir vekil kitlesi olacak.
12- Cumhurbaşkanı erken seçim isterse kendisinin de seçimi yenilenecek. Dolayısıyla adalet olacak.

Kopyala - Yapıştır taktiğinden arınıp,
Kendi fikrin, düşüncen doğrultusunda şu sebeplerden dolayı "evet diyorum" diye neden demiyorsun?

Anlam yüklediğim evetçiler şöyle diyor;
Ben RTE seviyorum, onun yolunda gideceğim, o ne derse arkasındayım, onu reis görüyorum ve bu sebepten "evet diyorum" diyenlere bir şey demiyorum..
Devam etsinler, versinler tabi evet'i..
Körü körüne bağlanabilirler elbet, yeti eksikliliği sebebiyet verebilir bu duruma.

Anlam yükleyemediğim evetçiler de şunu diyor;
Güçlü Türkiye için, vatanım için evet diyeceğim!

Pardon?

1- Siyasi istikrar.

çift baslılık derken kardesım adam surıye ye gırdı kım karsı cıktı. Adam istediği yasayi cıkartdı kım karsı cıktı.

terorle mucadele 15 yıldır mucadele edemedımı bu ıktıdar şimdımı mucadele edecek

18 yasında secılme hakkı emın ol en cok buna guluyorum cocuk tecavuzculerının savunulduğu ülkede genclere önem verıyoruz dıye nara atmanın manası nedır

Yargı dusuncesı altında yıllarca FETÖ ve diğer buna benzer unsurları kım topladı acaba yargıya zekerrıya öz e zırhlı aracını kım verdı ergenokon davası ıcın ben bu davanın avukatıyım dıyen kımdı

sence 550 mılletvekılının yapamadiğinı 650 mılletvekılımı yapacak. sence 650 mılletvekılının ulke ekonomısıne zararı ne kadar ?

sen yıne evet de ben HAYIR dıyorum bu konuyu senınle Hazıran sonu tekrar tartısalım

Hangi 18 yaşındaki çocuk meclise girecekmiş?
iş bulsa bile işe gidecek parası olmayan 18 yaşında biri millet vekili olabilmek için hangi parayla katılabilecek?

Türkiye'de ki 18 - 22 yaş arasındakileri geçtim bu forumdan biri milletvekili olabilir mi eğer meclise girmek istese?

Her daim sunu derim.

Hicbir siyasi bilgiye sahip degilsen sadece sunu izle.

Bu ulke icin birsey yapilacaginda, avrupa ve dis siyaset bunu desteklemiyorsa bilin ki bu Turkiye icin faydali birseydir.

Bu ulke icin birsey yapilmak istendiginde, avrupa ve dis siyaset bunu destekliyorsa bilin ki bu kotu birseydir.

Toplumu "evetçi", "hayırcı" kisvesi altında bölmeye ne hacet. Yapmayın şunu be. Drğişiklikler ülke menfaatlerini ilgilendiriyor, biriniz de şurada ülke menfaatleri için ifadeler kullansanız amenna edeceğim. Siyasi menfaatler uğruna neler kaybettik, yine kaybedeceğiz. Yapmayın şu ayrılıkları be arkadaşlar.

Bende Avrupa gibi yapayım.
"Şiddetle kınıyorum"

Düşünsene bir şeyi bilmiyorsun ve neyi bilmediğinin farkında değilsin, acınası.
Hayır'lı günler.

Geri