Başkanlık Sistemi Nedir?

Konu sahibi son olarak 3572 gün önce görüldü
Uzun süredir başkanlık konusu dillendiriliyor. Başkanlık sisteminin ülkemize uygun olup olmadığı belli değil. Tam başkanlıkmı yarı başkanlık mı?

Ülkemiz gibi gelişmemiş toplumlar da başkanlık diktatörlüğe dönüşür.
Faşizme dönüşen yönetim ile beraber yıkıcı etkileri olur. Hem Türkiye hemde dünya için hayır diyorum.

Türkiye çok şiddetli bir 2016 geçirecek tekrar seçim bile gündeme getirilmeye başlandı.
Yakında olacaklar için RTE ve AKP'nin tek umudu başkanlık, yaptıklarının cezasını çekmelerini sabırsızlıkla bekliyorum

Ülkemiz gibi gelişmemiş toplumlar da başkanlık diktatörlüğe dönüşür.
Faşizme dönüşen yönetim ile beraber yıkıcı etkileri olur. Hem Türkiye hemde dünya için hayır diyorum.

Türkiye çok şiddetli bir 2016 geçirecek tekrar seçim bile gündeme getirilmeye başlandı.
Yakında olacaklar için RTE ve AKP'nin tek umudu başkanlık, yaptıklarının cezasını çekmelerini sabırsızlıkla bekliyorum
Dünyanın çeşitli ülkelerinde başkanlık sistemi uygulanıyor başarılılarmı sence

Başkanlık sistemini AKP istiyorsa kötü bi şeydir. Eğer CHP, MHP yada HDP isteseydi iyi bişey olurdu kesin. O yüzden başkanlık sisteminin ne olduğu ile ilgilendiğimden çok, kimin istediği ile ilgilenip iyi bişey yada kötü bişey diyorum.

Forumda Obama'ya Amerikan başbakanı diyen insanların başkanlık sistemi hakkında yorum yaptıklarını görünce de ayrı eğleniyorum tabii. Cahilce de olsa ülkenin mizah seviyesini yükselttikleri için teşekkür ediyorum kendilerine. Düşünsen böyle bir espri gelmez insanın aklına.

bakın avrupa'da da var, abd'de de var örneklerini göstermek garip geliyor bana. çünkü işlerine gelen olaylarda bunu söylerlerken, gelmeyen olaylarda da gavur yaftasını vurdukları ülkeler yine aynıları. hakeza neyi yapamadınız da değiştirmek istiyorsunuz, ne istediyseniz yaptınız ? başbakan kimsesiz açıklama yaparken, etrafını bakanlarla çevirmiş cumhurbaşkanı ben zaten bu dönemde gördüm. teoride başkanlık olmasa da zaten uyguluyorsunuz.

anam hatem de akpliymiş:'( üzüldüm şimdi jsjdjdjfjf

Milletim için başkanlık sistemi falan diyor ya bunlar hikaye, adam kendini kurtarmanın peşinde başkan olursa ipler komple onun eline geçecek. Adam onun hesabını yapıyor. Eğer başkan olamazsa bi gün yargılanacağını çok iyi biliyor.

Ben oy kullanmıyorum ablacım. Ailemde de AKP li olan yok. Ben sadece sırf AKP yaptı diye içeriğini bilmeden her haltı eleştiren sığ zihniyete inat savunuyorum.

Forumsalda her 3 kisiden 7 si siyaset analiz uzmani tam yerine geldin çayımı aldim bekliyorum

biri de çıkıp dememiş ki arkadaş başkanlık sistemi böyle bir yönetimdir diye sadece eleştiri sadece muhalefet o kadar iyi biliyoruz sanar ki millet sistemi getirmeden onu çok iyi tanıyıp muhalefeti bile eksik etmiyoruz anlatında hepimiz aydınlanalım arkadaşlar ben köyden dün geldim

Başkanlık sistemine karşı değilim. Fakat Burhan Kuzu'nun anlattığı, Erdoğan'ın istediği başkanlık sistemine karşıyım. Modern bir padişahlık yaratma gayesi "başkanlık sistemi ehehe" cümlesi altında yumuşatılmamalı. Bunun AKP karşıtlığı ile de alakası yok, bunun savunulan anlatılan "Türk tipi başkanlık" sistemine karşı olmak ile alakası var. İşin içine bir de "Türk" kelimesini iliştirince, e malum biz dindarız da diyince bu yumuşatma yine hat safhaya ulaşıyor.

Buyrun Almanyadaki, kısmen Rusyadaki, Amerikadaki sistemi getirelim ülkemize. Zerre şikayetim yok, ama güçler ayrılığını ayaklar altına alacak, diktatörya oluşturacak, kişisel hak ve özgürlükleri ayaklar altına alıp, padişahım çok yaşa konumuna sokacak bariz "padişahlık" sistemine karşıyım. Adına "Türk tipi başganlıg." desenizde.

Avatarda meme görünce herkes kadın bu kurabiye canavarlarına göre

Değerli fikirlerinizi okumak iyide şu araya giren sapkınlar olmasaydı bari.

Başkanlık sistemi; kısacası devleti tek elden yönetme sistemi diyebiliriz. Bu sistemde yasama, yürütmeyi fesh edemez.

Ayrıca başkanlık sisteminin Erdoğan'ın kendisini kurtarma çabası olarak görülmesi de yersiz diye düşünüyorum çünkü başkan halk oylaması ile seçilir. Dolayısıyla yine halkın dediği olur.

Başkanlık sistemi'nin iyi yanı da var, kötü yanı da var.
Recep Tayyip Erdoğan'ın ve ekibinin başkanlık sistemini neden istediği ile ilgili kesin hüküm vermek doğru değil. Erdoğan'ın Osmanlı aşığı olduğunu ve tek kişi elinden yönetmeye soğuk bakmadığını biliyoruz ve Erdoğan, ülkede istediklerini yaptırmak istiyor. Ama Erdoğan'a güvenen seçmenler (ki bi hayli fazlalar) başkanlık sisteminin başında Erdoğan'ın bulunmasının ülke için daha iyi olacağını düşünüyor.

Aslında bakarsanız ben de %60 civarlarından başkanlık sistemine daha yatkınım.

Ben şuan hala Erdoğan'ın yerine geçebilecek bir aday göremiyorum. Ülkeyi daha kötüye sokmaktansa, Erdoğan'ın yönetimini daha sağlıklı buluyorum.

Ülke harika olduğu için ben de başkanlık sisteminden yanayım. Erdoğan bey giderse yerine gelebilecek muhtar tarzı bir aday ben de göremiyorum. En azından dinimizi Tübitak'a kadar soktuk hamdolsun.

Başkanlık sistemini AKP istiyorsa kötü bi şeydir. Eğer CHP, MHP yada HDP isteseydi iyi bişey olurdu kesin. O yüzden başkanlık sisteminin ne olduğu ile ilgilendiğimden çok, kimin istediği ile ilgilenip iyi bişey yada kötü bişey diyorum.

Forumda Obama'ya Amerikan başbakanı diyen insanların başkanlık sistemi hakkında yorum yaptıklarını görünce de ayrı eğleniyorum tabii. Cahilce de olsa ülkenin mizah seviyesini yükselttikleri için teşekkür ediyorum kendilerine. Düşünsen böyle bir espri gelmez insanın aklına.

Bu kadar güzel yorumdan sonra, daha diyecek bişey bulamadım.AKP Lİ DEĞİLİM.OY VERMİYORUM.
Ağzına sağlık kardeş.

Binali Yıldırım "sıra başkanlık sistemine geldi" diye avazı çıktığı kadar bağırıyor. Tamam anladıkta nasıl bir başkanlık sistemi bize onu açıklayın kardeşim!...

Geri