Başkanlık Sistemi İçin Neler Söyleyeceksiniz

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
erdoganin-1993-yilinda-baskanlik-sistemi-icin-soyledigi-sozler-dogru-750x500.png

Sosyal medyada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 1993 yılında başkanlık sistemi hakkında “Başkanlık sistemi bir özentinin sonucu ya da Amerikan emperyalizminin bize bir tavsiyesidir” dediğine dair bir görsel dolaşıma girdi.
feleknas-uca.png

Erdoğan’ın bu sözleri dönem dönem bazı köşe yazıları ya da yapılan haberlerle gündeme gelmiş. Son zamanlarda sosyal medyada paylaşılan bu görselin kaynağı ise, 14 Ekim 2016’ta Ortadoğu gazetesinde Yıldıray Çiçek’in “Tuzak Kuran Baston Olan Değil Türkiye’yi düşünen MHP” başlıklı köşe yazısı.

ortadogu-gazetesi-1.png

Yazıda kullanılan fotoğraf, Erdoğan’ın Refah Partisi döneminde yaptığı bir konuşma sırasında çekilmiş. Görselin yanına konulan Erdoğan’ın başkanlık sistemi hakkındaki ifadeleri ise, Erdoğan’ın Refah Partisi MKYK üyesi ve partinin İstanbul İl Başkanı iken verdiği bir röportajdan. Röportaj, Metin Sever ile Cem Dizdar tarafından, 1993’te Başak Yayınları’ndan çıkan “2. Cumhuriyet Tartışmaları” isimli kitap için yapılmış.

kitap-kapak-1.png

kitap-1.png

Kitaptaki röportajın ilgili kısmı şöyle:

Soru: Başkanlık sistemi için neler söyleyeceksiniz.

Cevap: Türkiye şimdilik buna hazır değil. Başkanlık sisteminin ortaya çıkışı bir özentinin sonucu ya da Amerikan emperyalizminin bize bir tavsiyesi. Bunun oluşması için siyasette serbest piyasanın oluşması lazım.

kitap-2.png

konudan cikip anasayfaya donduktrn sonra yine hersey eskisi gibi devam etcek , o kotu iste

Adam Pınarhisar da siyaset arası verdiğinde
Gömlek değiştirdim diyor
Hala 1993 yılından bahsetmek
Netice vermez

Türkiye’nin, parlamenter sistemden, Türkiye usulü başkanlık veya yarı başkanlık sistemine geçmesi ülkenin makus talihi olan siyasi istikrarsızlığı önlemenin tek çaresi gibi görünüyor. Rahmetli Özal’dan, Tayyip Erdoğan’a Türkiye’nin bölgesel ve küresel bir güç olmasının olmazsa olmaz şartı olarak da, Türkiye’nin yeni sisteme yumuşak bir geçişle entegre olmasını elzem kılıyor.

Bu aralar sevgiliye evlenme teklifi falan etmeyin beyler, referandumla karıştırıp hayır falan der :asd:

Dün dündür bugün bugündür
S.DEMİREL.

Ay herkes o kadar çok söylüyor ki fenalık geldi ben de bir şey söylemeyeyim diyorum.

evet ve hayır propagandası yapanlara dikkat etmek gerek. evetçilerin söylediği tek şey su bakın hayır diyenlere bakın fetö,pkk bilmmemne başka bi söz yok ağızlarında :D ona bakarsan önceki referandumdada tayyipi destekledi hdp ve fetö o zaman kimse cıkp demedi bunun gibi çingene pazarına cevirdiler bu işi sistem bize ne getircek ne götürcek diyen yok hiç

'Güçsüz,fakir bir Venezuela için ben de varım,evet diyorum'
'Güçlü Şili için hayır diyorum.'
1988 yılında Şili'de yapılan referandumda diktatör Pinochet iktidarının devam etmesine halk hayır dedi.
1989 yılında ise Venezuela referandumunda Chavez'in seçilme kısıtının kaldırılması ile ilgili anayasa değişikliğinde evet oyları hayır oylarından fazla idi.
Sonuç:Şili'de kişibaşı gelir 15 bin dolar,Venezuela 'da petrol gelirlerine rağmen 4000 dolar.
Evet diyen halk fakirleşti hayır diyen ise zenginleşti yani.

oyumu satısa cıkartcam en çok parayı verene bascam :ppppp

Geri