Belki tepki çekeceğim fakat madem sorulmuş açıkca yazayım; ben bir tayyip karşıtıyım. Tayyip'in hemen hemen tüm siyasi görüşlerine ve ideolojisine topyekün karşıyım. Buna isteyen dini açıdan baksın, isteyen ideolojik saplantılı biri olduğumu düşünsün. Ben kendimden eminim. Akıl ve vicdandan başka pencerem bilim ve sanattan başka rehberim felsefeden başka patikam yok. Neden hayır dediğini bilmeyenler söylemi için şu da son dipnotum olsun; başkanlık gelirse eğer bugün anayasa ve temel hak ve özgürlüklerin zorbaca çiğnenmesi ile bana şöyle dilediğim gibi içime çekeceğim bir tek nefes bırakılmayan bu topraklarda "benim nefes alamamam, benim ezilmem, benim tepelenmem" yasalaşmış olacak. Bu ülkenin hukuk sistemi değişecek, rejimi değişecek, zamanla tarih anlatısı değişecek, çevresi değişecek, eğitimi değişecek, sen değişeceksin. -ki bunlar herkesin uymak zorunda olduğu, uymayanların bu vatandan defolup gitmesinin beklendiği yazılı kanunlara dönüşecek. Ve evet ben tüm bu haklarımın tek bir adamda toplanmasına göz yummuyor, bu noktalarda da Tayyib'e kesinlikle güvenmiyorum. Bu yüzden HAYIR.