Başkanlığa neden hayır diyoruz ?

• Kullanıcı Kurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü

Tek adam anayasal sistemine hayır diyorum ama sizler sahip olduğunuz fanatizm yüzünden bu hayırı Recep Tayyip Erdoğana bağlıyorsunuz, asıl sorun burada bence.

Bence en büyük fanatik sizsiniz. Birkac mesajinizi okudumda, kendinizi Erdogan düsmanligina adamis, sürekli bir propaganda icersindesiniz.
sizler dediginiz kim ise, (Heralde baskanliga destek olanlardan bahsediyorsunuz) Biz hicbirseyi Erdogana baglamiyoruz. Erdogan gelip gecicidir!
Farkindamisiniz bilmiyorum ama gözünüzde onu cok büyütmüssünüz. O da her canli gibi ölecek. Yarin basa kim gelirse gelsin onu HALK sececek.
Erdogan düsmanliginiz , ÜLKE cikarlarini önüne gecmesin.

Bence en büyük fanatik sizsiniz. Birkac mesajinizi okudumda, kendinizi Erdogan düsmanligina adamis, sürekli bir propaganda icersindesiniz.
sizler dediginiz kim ise, (Heralde baskanliga destek olanlardan bahsediyorsunuz) Biz hicbirseyi Erdogana baglamiyoruz. Erdogan gelip gecicidir!
Farkindamisiniz bilmiyorum ama gözünüzde onu cok büyütmüssünüz. O da her canli gibi ölecek. Yarin basa kim gelirse gelsin onu HALK sececek.

Fanatizm içeren mesaj yazdığımı hatırlamıyorum, yeri geldiği zaman elbette eleştirilmesi gereken kişileri eleştirecek şuurdayım.
"Erdoğan düşmanlıgı"na işaret eden mesajlarımı rica etsem gösterir misiniz ?
Ben de haberdar olmak isterim.

Fanatizm içeren mesaj yazdığımı hatırlamıyorum, yeri geldiği zaman elbette eleştirilmesi gereken kişileri eleştirecek şuurdayım.
"Erdoğan düşmanlıgı"na işaret eden mesajlarımı rica etsem gösterir misiniz ?
Ben de haberdar olmak isterim.

Sizler dediginiz bizlerin, Fanatik oldugu kadardir, Erdogan düsmanliginiz. bunu göremiyormusunuz.

Bu durum mu var?
Hayırdır.
Zaten ortada fiili bir başkanlık var
Gidin derdinizi
367 nin mücidi Sabih Kanadoğlu na anlatın
Memlekette iki başlılığı ortadan kaldırıyoruz

Jesse şu halk seçecek muhabbetini hiç anlamıyorum, halk bilerek veya bilmeyerek yanlış yapamaz mı? İki üç sayfa önce yazdım, bu sistemle dış güçler kukla bir başkan yaratamaz mı? Sen görünürde iyi olduğunu zannettiğin bir adama oy verip başkan yaparsın ama işin arka planında iş farklıdır. Bu olamaz mı? Bütün yetkiler tek kişide toplanıyor, bu sistemle yargılanma yolu daha zor. Böyle bir sistemde ileride kukla başkan yarattıklarında ne yapmayı planlıyorsunuz? Yine kandırıldık mı diyeceksiniz?

Sizler dediginiz bizlerin, Fanatik oldugu kadardir, Erdogan düsmanliginiz. bunu göremiyormusunuz.

Sevgili jesse forumda gözlemlediğim kadarıyla her fırsatta fanatizm içeren paylaşımlarda bulunan arkadaşlar var bunlardan birisi de sizsiniz. Demokratik bir şekilde ve saygı cercevesinde fikirlerimi beyan ettim fakat siz recep tayyip erdoğan düşmanlıgına bağladınız durumu. Kaldı ki gördüğümüz bir yanlışlık varsa eleştirmemiz gereken bir durum varsa ne yapalım ? sus pus oturalım mı her dayatılana evet mi diyelim ? veya evet demeyen tü kaka mıdır ?
Ben Recep Tayyip Erdoğan'ı bırakın, kimseye düşman değilim. Dediğim gibi bugün o var yarın başkası olur. Kimin başkan oldugu farketmez bu sisteme karsıyım forumda da eleştirilerim recep beye yonelık degildir iktidardaki yanlıslaradır, uygulamalardaki zaafiyetleredir. Bu ülkenin vatandası olarak bunu da kendimde hak görüyorum müsaadenizle.

Mesela;

Mecliste başkanlık sistemi görüşmeleri var. Normalde Trt 3 'den meclis görüşmeleri verilir ama bu görüşmeler verilmiyor. Neden? Bana göre; "Biz kötü birşey yapıyoruz, halk bilmeden onaylasın" diye.

Kış günü Sürmene ormanlarında yangın çıktı. "Katar emiri tesis yapacakmış diyorlar" neden ? dedikodulara prim vermeyelim. Ama daha önce şöyle bir yaşanmış örnek var: Hükümet müteahhiti Cengiz İnşaat'a verilen Fethi Paşa Köşkü, devirden beş gün sonra yandı. Böylece Cengiz inşaat köşke istediği tadilatı ve inşaatı yapma serbestliğine kavuştu.

Eğitim şurası yeni müfredat ile ilgili çalışıyormuş. Daha az Atatürk daha çok din anafikirli program yapmışlar.Bir de Darwin ve evrim teorisi öğretilmeyecekmiş. Bilim,teknoloji,fen eğitimi ile ilgili planları var mı bilmiyoruz.Yani bu zihniyetle kendi üretimimiz markalar hiçbir zaman olmayacak. Herkes bizi kıskanıyor herkes bize düşman adlı müthiş icadımızla avunup duracağız.

Bunları eleştirmeyelim mi ?

Sevgili jesse forumda gözlemlediğim kadarıyla her fırsatta fanatizm içeren paylaşımlarda bulunan arkadaşlar var bunlardan birisi de sizsiniz. Demokratik bir şekilde ve saygı cercevesinde fikirlerimi beyan ettim fakat siz recep tayyip erdoğan düşmanlıgına bağladınız durumu. Kaldı ki gördüğümüz bir yanlışlık varsa eleştirmemiz gereken bir durum varsa ne yapalım ? sus pus oturalım mı her dayatılana evet mi diyelim ? veya evet demeyen tü kaka mıdır ?
Ben Recep Tayyip Erdoğan'ı bırakın, kimseye düşman değilim. Dediğim gibi bugün o var yarın başkası olur. Kimin başkan oldugu farketmez bu sisteme karsıyım forumda da eleştirilerim recep beye yonelık degildir iktidardaki yanlıslaradır, uygulamalardaki zaafiyetleredir. Bu ülkenin vatandası olarak bunu da kendimde hak görüyorum müsaadenizle.

Mesela;

Mecliste başkanlık sistemi görüşmeleri var. Normalde Trt 3 'den meclis görüşmeleri verilir ama bu görüşmeler verilmiyor. Neden? Bana göre; "Biz kötü birşey yapıyoruz, halk bilmeden onaylasın" diye.

Kış günü Sürmene ormanlarında yangın çıktı. "Katar emiri tesis yapacakmış diyorlar" neden ? dedikodulara prim vermeyelim. Ama daha önce şöyle bir yaşanmış örnek var: Hükümet müteahhiti Cengiz İnşaat'a verilen Fethi Paşa Köşkü, devirden beş gün sonra yandı. Böylece Cengiz inşaat köşke istediği tadilatı ve inşaatı yapma serbestliğine kavuştu.

Eğitim şurası yeni müfredat ile ilgili çalışıyormuş. Daha az Atatürk daha çok din anafikirli program yapmışlar.Bir de Darwin ve evrim teorisi öğretilmeyecekmiş. Bilim,teknoloji,fen eğitimi ile ilgili planları var mı bilmiyoruz.Yani bu zihniyetle kendi üretimimiz markalar hiçbir zaman olmayacak. Herkes bizi kıskanıyor herkes bize düşman adlı müthiş icadımızla avunup duracağız.

Bunları eleştirmeyelim mi ?

Hemen kisisele döndünüz. Nerde fanatizm iceren paylasimlar?
Kin , Nefret dolu paylasimlar hosunuza mi gidiyor da onlari öne cikarmayip bizim dogru paylasimlarimizi fanatizm olarak görüyorsunuz.
Yazdiklarinizi iyi gözden gecirin. Tayyip Erdogani siz kattiniz tartismaya. Yani asil konu bu isim sizin icin. Farkindasiniz ama kendinize bile daha bunu kabul ettirememissiniz.
kolay gelsin. Size yaptiginiz propagandada basarisizliklar dilerim, cünkü eger amaciniza ulasirsaniz, 15 Temmuzda gerceklesmeyeni ertelemis olacaksiniz.
iyi günler

Takım tutar gibi parti tutmayın kardeşim.

Sistemin ne getirip ne götüreceğini, ülkeye faydasını zararını araştırın, tespit edin, tartın. Ona göre kullanın oyunuzu.

Jesse şu halk seçecek muhabbetini hiç anlamıyorum, halk bilerek veya bilmeyerek yanlış yapamaz mı? İki üç sayfa önce yazdım, bu sistemle dış güçler kukla bir başkan yaratamaz mı? Sen görünürde iyi olduğunu zannettiğin bir adama oy verip başkan yaparsın ama işin arka planında iş farklıdır. Bu olamaz mı? Bütün yetkiler tek kişide toplanıyor, bu sistemle yargılanma yolu daha zor. Böyle bir sistemde ileride kukla başkan yarattıklarında ne yapmayı planlıyorsunuz? Yine kandırıldık mı diyeceksiniz?

ne yapacaksin? Halk secti diye ic savas cikarip , halkin yanlis secimi dediginiz adamlari mi indireceksiniz?
Yanlis yada dogru. Bu ülkede diktatörlük degil Demokrasi var ise,
Halkin kararina saygi duymak zorundasiniz !
eger duymuyorsaniz hadi yine cikin sokaklara, gezi, 15 temmuz, ic savas yada benzerlerini deneyin.
Bu mu yani ???

Hemen kisisele döndünüz. Nerde fanatizm iceren paylasimlar?
Kin , Nefret dolu paylasimlar hosunuza mi gidiyor da onlari öne cikarmayip bizim dogru paylasimlarimizi fanatizm olarak görüyorsunuz.
Yazdiklarinizi iyi gözden gecirin. Tayyip Erdogani siz kattiniz tartismaya. Yani asil konu bu isim sizin icin. Farkindasiniz ama kendinize bile daha bunu kabul ettirememissiniz.
kolay gelsin. Size yaptiginiz propagandada basarisizliklar dilerim, cünkü eger amaciniza ulasirsaniz, 15 Temmuzda gerceklesmeyeni ertelemis olacaksiniz.
iyi günler

Çok rica ediyorum olayı farklı yerlere çekmeyin. Ben fikrimi ve karsı oldugum şeyi açıkça belirttim, insanları itham ederken kurulmus cumleleri dikkatli okursanız sevinirim. Hiç bir partiye ve kişiye aşırı bağımlılığı olmayan bilinçli bir vatandaş olarak üzerime düşeni yapacağım. Son söz her zaman halkındır çıkacak olumlu ya da olumsuz sonuçtan nemalanacak değilim.
İyi forumlar dilerim size.

Kendi ülkemizde "Milliyetçi" ibaresi geçen pankartı stada sokamazken , "apo" pankartları stada sokuluyordu.
Bunlar Akp döneminde oldu ! İlerde çocuklarınız sorarsa "kandırılmışlar" dersiniz ..

Çocuklarınız yine sorarsa peki bu kadar kandırılmış bir adamı neden başkan yaptınız diye ? O zaman cevap veremezsiniz !

ne yapacaksin? Halk secti diye ic savas cikarip , halkin yanlis secimi dediginiz adamlari mi indireceksiniz?
Yanlis yada dogru. Bu ülkede diktatörlük degil Demokrasi var ise,
Halkin kararina saygi duymak zorundasiniz !
eger duymuyorsaniz hadi yine cikin sokaklara, gezi, 15 temmuz, ic savas yada benzerlerini deneyin.
Bu mu yani ???

Ben ne soruyorum sen ne anlatıyorsun. Olay Erdoğan falan değil, Erdoğan'ı çıkar konudan. Erdoğan görev süresini doldurup bırakınca veya ölünce yeni bir başkan arayışına gireceğiz değil mi? Her zaman dış güçler diyorsunuz ya bu olayda neden dış güçleri kenara atıyorsunuz bunu soruyorum? Bu sistem başkanlık sistemi, aç oku maddeleri bütün yetkiler tek adamda toplanıyor. Diyorum ki birileri medya yoluyla güzelleme yapıp karşımıza başkan adayı çıkarır al bunu seç der, bu kişi ülke çıkarlarına göre adım atmaz, dış güçler için çalışır. O zaman ne yapacağız diyorum? Meclistekiler kendi adamı, anayasa mahkemesindeki üyeler kendi adamı, bu adamı nasıl yargılamayı planlıyorsunuz? Bunu soruyorum. Bırak geziyi, 15 Temmuzu, iç savaşı.. Bunun cevabını ver bana. Bir kişiye bu kadar yetki verilmesini nasıl normal karşılıyorsunuz anlamıyorum.

Xerath bir bildirim geldi, galiba benden alinti yapmissin.
Gecmisteki sacmalamalarin yüzünden Yasakli listemdesin, benden alinti yapma, sacmaliklarini ve zirvalamalarini görmemek icin seni cöpe attim. haberin olsun ve simdi git baskalarina sar.
hadi canim hadi...

Yalan haber paylasımlarini iftira ve bilgisizliginizi yuzunuze vurmamdan cok rahatsiz olmussunuz. Ben inat ve israrla sizleri bilgilendirmek icin cabalamaya devam edecegim.

Baskanlik gelecek ulke refaha erecek diyorlar soruyorum size hangi yasayi geciremediler hangi ihaleyi yandasa veremediler de yeni anayasa yapiyorlar?

Bu anayasaya her evet yarinki savasta cocugunuza kardesinize.bir kursun olarak donecektir.

Cunku emperyalist dunyada somurge anlayisi kaybolmadi sadece kilif degistirdi. O kilifin adida ic huzur ve baris oldu. Diktatorluk bir ulkeyi modern dunyadan kopartir. Kopan her ulke ise somurulmeye aciktir.

Unutmayiniz emperyalizm demokrasi istemez daima kontrol edebilecegi tek adam ister.

Başkan olura diye başlayan ve bir olgunun sonuçlarından yararlanarak senaryo üretip bunu "işte bu vahim olaylar olacak" gibi
Nostradamus Edasında kehanetlerde ne hoş.

Başkan olura diye başlayan ve bir olgunun sonuçlarından yararlanarak senaryo üretip bunu "işte bu vahim olaylar olacak" gibi
Nostradamus Edasında kehanetlerde ne hoş.

Üstüme alınayım dimi? Hocam biz cemaat ülkeyi ele geçiriyor derken birileri buna kargalar bile güler diyordu. Al sonuç ortada. Olabilir şeyler üzerinden konuşuyoruz hocam, olmaz diye bir şey yok. Yarın bir gün medya gücüyle, para gücüyle kukla bir başkan yaratmak zor olmasa gerek.

Jesse James kareşim boşuna uğraşıyorsun bunlar aka kara derse karadır
takım tutar gibi parti tutmayın derler ama chp den başka parti bilmezler video da diyorki cumhurbaşkanı parti yönetemez bende örnek veriyorum işi safsatalığa vuruyorlar hiç uğraşma o yüzden bizim düşüncemiz belli yırtınan yırtınsın kardeşim.

Bir çay ısmarlayın hayır'ı basayım, başkan yaptırmaz belki oyum :/
Demokrasi derken bunu kastedmiyorduk lan .ss seslerini duyuyor gibiyim.
Şaka falan bir yerede ağa kaç milyonluk ülkede ikitane eli yüzü düzgün adam çıkıp bir parti kuramıyormu, sunulan seçeneklere bak; akp, mhp, hdp, chp (türkçü,kürtçü,islamcı,kemalizm,işçi gibi tek hedefe hitap etmeyen mümkünse)

Üstüme alınayım dimi? Hocam biz cemaat ülkeyi ele geçiriyor derken birileri buna kargalar bile güler diyordu. Al sonuç ortada. Olabilir şeyler üzerinden konuşuyoruz hocam, olmaz diye bir şey yok. Yarın bir gün medya gücüyle, para gücüyle kukla bir başkan yaratmak zor olmasa gerek.

Öncelikle bu referandum -ki daha ikinci tur oylaması Meclis'ten geçmedi- gelirse şandığa kimin evet kimin hayır diyeceği önemli değil. zaten daha önceki referandum yeni anayasa ve cumhurbaşkanlığını halkın seçmesi içindi. E halk yeni anayasa için çoğunluk evet dedi. Bir kısmı protesto edip oy kullanmadı bir kısmı yetmez ama evetçiler oldu. CHP kanadı yeni anayasaya hayır dediğini hatırlıyorum. Madem halkın büyük büyük çoğunluğu yeni anayasa için evet dedi, Meclis'te bunu yapmak zorunda. Aksi halde söz verip tutmamış olacaklar.

Burada tartışılan konu, tartışılması gereken konudan uzak. Yeni bir anayasada sadece bir madde cumhurbaşkanını kapsıyor olmasına rağmen sanki tüm anayasa mevcut cumhurbaşkanı lehine gibi lanse ediliyor. Hocam geçmişe bakarak cemaatçilere yarayacak diyorsunya yeni anayasa, hatırlatayım mevcut anayasa ile cemaat yerleşti devlet içine ve bu sadece 15 yıllık akp hükümeti değil 35 yıllık bir emeğin sonucu. Ama dersenki "en büyük atılımı bu 15 yılda yaptılar" buna katılabilirim! Sürekli darbe üreten hülümetlere müdahale eden parti kapatmalarına yol açan bir anayasamız var.

Bir fikrin doğruluğunu neye göre belirliyoruz hocam?

embesil hocam biz anayasa değişikliğine karşı değiliz, başkanlığa karşıyız. Bütün yetkileri elinde toplamış kişi istemiyoruz. Oradan bakılınca bu anayasa taraftarı gibi mi gözüküyoruz? Elbette yeni bir anayasa yapılmalı, bu darbe anayasasını geride bırakmalıyız. Bunda hemfikiriz.

Yeni anayasa cemaatçilere de yarar dış güçlere de. Bütün yetkilerin bir kişide olduğu, meclisin işlevinin azaltıldığı bir sistemi kim istemez. Cemaat mevcut anayasayla nasıl yerleşti orasını anlayamadım, anayasayla alakası nedir? Devleti yönetenler devlete sızmasına göz yumduysa buna ses çıkarmadıysa anayasanın suçu ne? Bi 2010 referandumu sayesinde yargıyı cemaate teslim etmişlerdi, o kadar da uyarmıştık yapmayın etmeyin dedik yine dinlemediler.

Ben soruma cevap alamadım. Bütün yetkileri tek kişide topladığımız bu sistemle yarın bir gün kukla biri o mevkiye getirilemez mi?

embesil hocam biz anayasa değişikliğine karşı değiliz, başkanlığa karşıyız. Bütün yetkileri elinde toplamış kişi istemiyoruz. Oradan bakılınca bu anayasa taraftarı gibi mi gözüküyoruz? Elbette yeni bir anayasa yapılmalı, bu darbe anayasasını geride bırakmalıyız. Bunda hemfikiriz.

Yeni anayasa cemaatçilere de yarar dış güçlere de. Bütün yetkilerin bir kişide olduğu, meclisin işlevinin azaltıldığı bir sistemi kim istemez. Cemaat mevcut anayasayla nasıl yerleşti orasını anlayamadım, anayasayla alakası nedir? Devleti yönetenler devlete sızmasına göz yumduysa buna ses çıkarmadıysa anayasanın suçu ne? Bi 2010 referandumu sayesinde yargıyı cemaate teslim etmişlerdi, o kadar da uyarmıştık yapmayın etmeyin dedik yine dinlemediler.

Ben soruma cevap alamadım. Bütün yetkileri tek kişide topladığımız bu sistemle yarın bir gün kukla biri o mevkiye getirilemez mi?

Düzeltme yapmalıyım evet, mevcut anayasa cemaati getirmedi fakat mevcut anayasa varken sızdı. Yeni anayasada ise herhangi bir oluşumun sızmasına olanak sağladığını belirten bir maddeyi göremedim. Varsa öyle bir madde bilmek isterim.

Bütün yetkiler tek kişide olacağını söylüyorsun, bir kuklanın getirilebileceğini söylüyorsun. Bu bir çelişkidir plesk hocam. Yine Meclis olacak ve yine çoğunluğun istediği yasama ve yürütme organı olacak. Sadece aradaki Başbakan görevlerini cumhurbaşkanına devretmiş olacak. İdeolojilerini benimsemediğimiz bir liderin sırf bu ideolojisi yüzünden kötüdür veya eline sazı aldığında istediğini yapar düşüncesi ile demokrasinin gerektirdiklerine karşı çıkamayız. Bakın yeni anayasada cumhurbaşkanını kolaylıkla yargılama yetkisi veriyor. Ve Cumhurbaşkanı kukla gibi atanan değil halkın seçtiği biridir. Halk dilerse istediğini o makama getirebilir. Halk devletin liderinin hata yaptığına kanaat getirirse zaten kısa sürede onu al aşağı edebilir. Halkın seçtiğine saygı göstermeyelim mi?

Evet diyeceklerinde hayır diyeceklerinde hemen hepsi aynı düşüncede oldukları açık. Biri karşısındaki istemiyor diye istiyor bir diğeri karşısındaki istiyor diye istemiyor. Buda malesef halkı kör ediyor.

Geri