Başkanlığa neden hayır diyoruz ?

• Kullanıcı Kurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
benim için söz konusu vatansa gerisi teferuattır, akepelilere göre ise söz konusu erdoğan olunca gerisi teferruat oluyor... bu yüzden bin kere HAYIR

Valla olaya siyasi bakmıyorum. Obama'ya Amerika başbakanı diyen adamın ''başkanlığa hayır'' dediğini gördükten sonra neden bu cahille aynı düşünceye sahip olayım dedim. Ama yinede karar veremiyorum.

Keşke Hayır diyenler gerçekten neye hayır dediklerini, evet diyenler ise gerçekten neye evet dediklerini bilseler. Tayyip istiyor diye akp liler evet oyu kullanacak diyen adam, tayyip evet diyor diye hayır oyu kullanacak. Hangisi ülke için hayırlı olacak bilmiyorum. Referandumda oy kullanmayacağım. Ülkem için ''gerçekten'' hayırlısı olsun.

Demokrasiye, parlementer sisteme,bağımsız yargı sistemine inandığım için Hayır ! Tek adam yönetimini ülkemin geleceği açasından, tehlikeli gördüğüm için Hayır !

Sürekli kandırılan bir adama niye evet oyu atayım ki

Neden hayır?çünkü başkan partili olacak mış:)
Atatürk cumhurbaşkanı iken CHP nin de başındaydı bunu görmezdenugelip sallayanların işine gelmiyor sanırım.
Başkanlığa kim karşı İngiltere ABD feto bilimum dış güçler bizde de iç güçler ve PKK savunucusu CHP.
Millet vekili seçilme yaşı 18olacak maddesi CHP nin seçim bildirilerinde olmasına rağmen parlamento da buna bile hayır oyu kullanan bir zihniyet neymiş efendim başkanlığa değil miş kurulan düzene karşıymışlar aynı üçüncü köprüye körfez köprüsüne yeni hava limanına olduğu gibi gören de der ki Erdoğan hep başkan kalacak millete soralım diyor referandum diyor e halk ne derse o olacak CHP bunada karşı CUMHURİYET (HALK)PARTİSİ hayırlıları buyursun hayır desin bizim oyumuz evet.

AB-ABD-FETO- ve ne kadar dış mihraklar varsa hepsi karşıymış... :)
Bir bunu bellemişler başka bir halt bildikleri yok.

Dış mihraklar demişler nasıl Türkiye de Başkanlık sistemini getirtebiliriz ? İçlerinden biri demiştir en iyisi hepimiz hayır diyelim . Nasılsa ülkesinin bütünlüğünü korumak için Chp de hayır diyecek o zaman akp liler bu işte bi puştluk var kesin dur biz de tam tersi evet diyelim derler.tüm Akp liler evet diyerek Başkanlık sistemine geçirtebiliriz bunları :)

Yıllar sonra Erdoğan "kandırıldık" diye bir açıklama yapar . Akp seçmeni ise yıllar önce nasıl feto nun kucağında otururken bir süre sonra küfür etmeye başladılarsa bugün başkanlığı savunanlar o gün kucaktan inmiş ve küfür ediyor olacaklardır.

Sebepsiz evet diyorum oy benim değil mi, Atamız vermiş bu hakkı bize

Adamlar AB-ABD-FETO-Dış Güçlerden başka bir şey bilmiyor, bunlarla savunma yapıyorlar : )

Başkanlık sistemiyle bu ülkeyi kukla gibi yönetmek daha kolay. Bunu bu millet bir türlü anlamıyor. Bu işi şansa bırakmaz kimse.. Gözüne birini kestirirler giderler yıllarca bu kişiye yatırım yaparlar, eğitimini verirler, satın almış oldukları medyayla bir güzel güzelleme yaparlar başkan adayı diye karşımıza çıkartırlar. Biz halkın içinden çıkmış vatansever biri olarak görürüz o kişiyi fakat arka planda işler hiç öyle değildir. Şu an onun bunun başkanlığa karşı olması göstermelik bir durum. Bütün yetkileri elinde toplamış kukla başkanla her türlü işini daha rahat yapacakken niye istemesinler. Bazı şeyleri yaşayarak öğreneceğiz gibi, işte o zamanda çok geç olacak.

DBryYy.jpg

vallahi ben de evet diyorum çünkü reis ne derse o. 93 yıldır cumhuriyet ile yönetiliyorum daha cumhuriyet ne demek bilmiyorum ama başkanlık istiyorum. olsun başkanlık için galiba bi tek saray lazım onun da bizde ak olanı var zaten ohhh. he bi de cehape zihniyeti zamanında kurulan trt kapatılsın devlet kanalı ahaber olsun.

Hayır denmesinin sebeplerini bile "banane" diye duymazdan gelenler var lan
tıpkı konuşup anlatırken 2 eliyle kulakları kapatıp "lalalalal lalalala lalalalla duymuomki seni ehehe salak heheh lalalalal" gibi
editlenicek biliyorum ama başkanlık vizyonunuzu fuckıyım

Hayret her şeyi bilmiş aktörler Atatürk'ün cumhurbaşkanı iken CHP nin başında olduğu konuyu atlıyor ısrarla.
CHP konusunu atlıyor başkanlığa karşı olanların daha önce karşı oldukları şeyleri yazdım ne hikmetse onlardan görmezden gelinmiş ama tabi ya herşeyi onlar bilir süper zekadır onlar dünyayı yönetirler aslında da fırsat vermiyorlar onlara.

Bu tür muhalefetler varsa, korkuluk gibi sırf varolmak için varsalar eehh yani başkanlık sistemi daha cazip gelecektir. Ha referandumda hayırı bascam maksat aksiyon.

Atatürk'ün Cumhurbaşkanı iken Chp'nin başında olması'nın Başkanlık sistemiyle ne alakası var ?

RTE hem Cumhurbaşkanı hem Akp yi yönetiyor hem yargıyı yönetiyor ve daha bir sürü şey...

Öte yandan Atatürk'ün Başkanlık sistemiyle alakalı yıllar önce yapmış olduğu açıklama :

"Amerika sistemini memleketimizde tatbik etmeyi hiç aklıma getirmedim. Sistemsiz ve kanunsuz tarzda Reisicumhurlukla başvekâleti birleştirmeyi asla düşünmedim. Ve düşünecek adam olmadığım bütün milletçe malumdur zannederim.”

Kaynak :4 Kasım 1930 tarihli Cumhuriyet Gazetesi’nden aktaran Sadi Borak

Gidin derdinizi Sabih Kanadoğluna anlatın
Cumhurbaşkanını halka seçtirmek
zorunda bırakan o

Atatürk'ü dilene plesenk edenler yukarıda paylaştığım gibi Başkanlık sistemine olan tavrını belli etmiştir yıllar önce.

Turgut Özal , Süleyman Demirel ve şimdi de Recep Tayyip Erdoğan . Nedense hep sağcı politikacıların içinde bir Başkanlık hevesi var :)

Devletin tüm nimetlerini tadıp üstüne bir de tek adam olma arzusu göründüğü gibi sadece bugüne kadar bu 3 isimde ortaya çıkmıştır. Atatürk'ün bu konuda ki duruşu bellidir .

Geri