Başkalarının Hayatına Burnunu Sokan İnsanlar

X
  • Kullanıcı Xena
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Başkalarının hayatına burnunu sokuyorlar çünkü; iğneyi kendilerine batırmayı bilmeyip; hep çuvaldızı başkalarına batırıyorlar.
Genelde akrabalar, konu komşu... Anlayacağınız elalem ne der? sorusundaki ''Elalem'' burnunu sokuyor.
En iyisi çevrenizden böyle insanları uzaklaştırmak..

Ben böyle şeyleri kafaya takamıyorum. Kim ne yaparsa yapsın ben istediğim gibi yaşamaya devam ederim. Burunlarını da soksalar, bacaklarını da durum değişmez.

Haddimizi ve yerimizi bilsek ne güzel olurdu.

Terlikle burnuna vurunca düzeliyor.

Üzerine vazife olmayan işlere burnunu sokan insanlara aciyorum.

Çünkü sanat babında icra yöntemi olabiliyor ya da meziyeti bunda kabul edebiliyor.
Var oluşun adabı türlü türlü ne yazık ki.

Bu tiplerin esas amacı, başka insanlar üzerinden kendilerini öne çıkarmaktır. Oysa bunu yapmakla çok büyük karakter çöküşüne yol açmıştır kendi benliğinde. Hâlbuki hayatına burnunu sokmaya çalıştığı kişi hem sosyal olarak hem zihnen kendisinden üstün olan insanlar olabiliyorken, arsızlıkları bunu anlamaları için engel olabilir. Buna, kafalarına insanlara karşı kodlamış oldukları haset argümanları doğru kabul edip, başka doğruları olmayışlarıda sebep vermiş olabilir. Uzak durulması gerekir bu tip cahil, terbiyesiz, ahlaksız insanlardan.

İnsan her konuda söz hakkının olmadığını, durması gereken yeri bilmeli. Bizim milletimizde yok ama bu. İlle her işe burnunu sokacak, bir şey mi yapıyorsun, sebebini dibine kadar öğrenip yapmaman için çok halt biliyormuş gibi seni inatla ikna etmeye çalışacak, hevesini kıracak. Yapacak yani bunları. Seviyorlar bu hayatı çünkü.

Bu tiplerin esas amacı, başka insanlar üzerinden kendilerini öne çıkarmaktır. Oysa bunu yapmakla çok büyük karakter çöküşüne yol açmıştır kendi benliğinde. Hâlbuki hayatına burnunu sokmaya çalıştığı kişi hem sosyal olarak hem zihnen kendisinden üstün olan insanlar olabiliyorken, arsızlıkları bunu anlamaları için engel olabilir. Buna, kafalarına insanlara karşı kodlamış oldukları haset argümanları doğru kabul edip, başka doğruları olmayışlarıda sebep vermiş olabilir. Uzak durulması gerekir bu tip cahil, terbiyesiz, ahlaksız insanlardan.

Kesinlikle.
Hani başkasının sırtına basıp ya da çelme takıp kahkaha atan çocuklar gibi.
Biz çocuklara insan insanın eğlencesi değildir diye öğretirken ne yazık ki meziyeti bunda görme nasıl bir kompleks olabilir?
Yeter ki başrolü kapsınlar, her şey eğlence, laf, falan filan.

Kimseyi hayatınıza burnunu sokabilecek cesareti vermeyin. Kendi sınırlarınızı siz saygı duymazsanız başkası da duymaz.

Muhtemelen boktan hayatı olan kişilerdir, kendi mutsuzluğu yüzünden sağa sola salça olan tipler.

Bir de benim gibi başkalarının hayatını hiç merak etmeyen umursamayan insanlar var. Ben insan hayatına saygılıyım ama beni ilgilendirmeyen konulara bihaber olmayı tercih ediyorum.

Heh o hayat benim hayatım.

images

Geri