Başkalarının dertlerini küçümsemek

Konu sahibi son olarak 3431 gün önce görüldü
''Seninki de dert mi ya milletin ne derdi var'' ne diye sizi küçümseyen insanlardır.
Derdin büyüklüğü küçüklüğüne nasıl karar verilir bilinmez.

'Ölüm'ü tattıktan sonra her derdi küçümsediğim doğrudur.

Önüne gelene bunu söyleyene bende çok sinirlenirim ama hayatındaki her sorunu, sorun görmemiş gibi büyütene söylemeden edemediğim sözdür :cici:

Saglik problemi olmayipta, ufak tefek herseyi dert edinen kisilerin dertlerinin kucumsenme durumu.

karşı tarafın iç dünyasında neler yaşadığını bilememek anlayamamaktır.küçükte olsa dert dinlenir düşünce katılır.anlatılana saygı olur.

Aklıma hakan Günday in bir romanın da ki sözü geldi. .

"Ve en büyük derdin kendinin ki olduğunu düşünüyorsun, dünyadan haberi olmayan tüm gerizekalilar gibi"

Böyleydi galiba.

Herkesin derdi kendisi için derttir.Amma büyütür amma küçümser,bize düşen Onun derdiyle dertlenmek ve küçümsememek..

"Herkesin derdi kendine" demek yanlış bir düşünce.Ben sizin derdinizle dertlenmezsem,size neden Kardeşim,arkadaşım,dostum diyorum?

Kişiye Tanrının sadece onu yargıladığı hissini verir. Ah bilsen, bi bilsen.

Küçümsenmemeli de. ''Ya bence boşuna dert ediyorsun çünkü ;...'' tarzın da nasihatler verilebilir.

Derdim coktur hangisine yanayım :p Allah dermansız dert vermesin.

Kendini/acılarını dünyanın merkezinde görmek..

dertler erkeklik cinsel organına benzer!
herkes kendininkini büyük sanır.

Herkesin derdi kendisine okyanus, başkasına su damlası.

Zaten bir sizinki büyük, bizimki küçük zaten. Bizde büyüğü yok, tüm büyükler sizde toplanmış. Bizde hep bamyamsı dertler zaten, he he.

:nopsrn:​

Geri