Başkalarının Acılarıyla Dalga Geçmek

Konu sahibi son olarak 2916 gün önce görüldü
kendi başına gelmeyeceğini sanan kişinin yaptığı eylemdir.
(bkz:*ilahi adalet yerini bulacaktır.)

umursuz umursamayan ve umursanmayacak insandır.

Discovery II Mini cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dalga degilde artik baydigi olmustu mevzunun.

bkz: ateş düştüğü yeri yakar

Herkesin acısı yarasının derinliği kadardır. Bununla dalga geçmek ise zavallılıktır.

Başlığı görünce ciddi ciddi düşündüm hiç yaptım mı bunu diye ..? Yok yapmamışım ..

Mutsuzla mutlu omadım.

Başkasının acısına sevinebiliyorsa kişi insanlığını sorgulamalı

Tam anlamıyla hadsizlik ama bazen ben de düşünüyorum "derdimi seveyim, bu da mı dert?" diye.
Bazen çok bencil olabiliyoruz gerçekten, bazen birinin gelip "Saçmalama artık." demesi gerekiyor bence.

Hickimsenin yapmayacagi seyin konusu da olmaz, sözü de.
Dalga gecmez kimse de, acilara sevinebilir.
Bknz;
15 Temmuzda Sehit olan VATAN evlatlerinin ölümüne sevinen, oh ceken kansiz adiler.

Dalga geçmezşer de aslı şöyledir. Mutsuz insanlar içlerinde taşıdıkları acıyı başkalarının mutsuzluklarını görmek isteyerek hafifletirler. Önünde birisi mutsuz olmuş ve duruma şahit olmuşsa içten içe rahatlar böyle tipler.

Dostlukları ve düşmanlıkları tehlikedir. Yaklaştırmam yanıma.

acı ciddi ise o acılarla dalga geçen insanların analarından doğmadıklarını biliyor ishal olarak dünyaya saldıklarını insanların başına bela ettiklerini varsayıyorum(anaları hariç)

Hani diyorlar ya "yarayla alay eder yaralanmamış olan"

Bu mevzuyu, tam da bu cümle özetler. Merhamet azlığından ve empati yoksunluğundan kaynaklanıyor sanırım.

Başkalarının bacılarıyla da dalga geçmeyin...​

Empati kuramıyordur ya da hafife almaya çalışıp gerçeklerle yüzleşmekten kaçıyordur.

Optimum şartlarda kötü tabi ama şeytanlık yaptığınız insandan da ahlak beklemeyin.
Yaptiginiz zorbaliga ceza olarak ağzınıza pul biber sürdükten sonra sevdiğiniz yemeği pişiren kişi sadece anneniz olabilir.

Geri