başka

Konu sahibi son olarak 2665 gün önce görüldü
ZX7YkZ.jpg

Başka şeyler konuşalım...​

Korkaklıkta ar, ilerlemekte şeref vardır. O şeref ki, nice korkağa iman taklidi yaptırır.

Hira Dağı'nın çocukları, Olimpos Dağı'nın çocuklarına galip gelmişlerdir.

Suçlamak, anlamaktan daha kolaydır. Çünkü anlarsan değişmen gerekir.

Peyami Safa

Yer Aşkabat. Bir Türkmenin orada camiî yapan mühendisler ile arasında geçen diyalog. Çocuğun söyledikleri gariptir...

Türkmen: Size bişe sorabilirem mi?
Mühendis: Evet
T: Siz Türk müsüz?
M: Evet
T: Türkiye'de hatun kişiler başlarını örtirler mi?
M: Örtüyorlar
T: Bacahlarini örtirler mi?
M: Evet örtüyorlar
T: Men tilivizyon seyrediyrem, siz doğriyi söylemiyirsiz. Siz Ruslaşmışsız (gâvurlaşmayı Ruslaşmak olarak tarif ediyor). Halize bahirem sizden hiç ümitvar olamirem. Lakin bi de durup düşünirem ki, işgal gördüğüz halde mukaddes emanetler sizde kaldi. İşgalciler askeri müzezden bissuri hatıra götürilerdi. Amma hilafet alametlerini götürmediler, akıl etmediler. Allah onları size bağışladığına göre, demah siz adam olacahsız. (Elini böğrüne koyarak) Sizin adam olacağız güni beklirem.

...

Yiğit, düştüğü yerden kalkar. Sancak nerede indiyse oradan göndere çekilecek.

bana dönek demiş itin birisi
açığım neymiş sor hele hele
eli çatlamamış ayı irisi
sen bizim köylerden geç hele hele...

köylüden yanadır toprak görmemiş
viskiden gayriye dudak sürmemiş
ömür boyu serçe bile vurmamış
beni vuracakmış bak ite hele hele...

bir yığın kitabı yığmış önüne
sinek konsa korkar tatlı canına
hipi yosmasını almış yanına
pehlivanlık taslar gör hele hele...

yiğittir ölüsü dağlarda kalan
maraş'ta kalan, sivas'ta kalan, anadolu'da kalan
yiğittir yiğidin öcünü alan
soytarıdan yiğit olur mu ulan
ordu yıkacakmış ker hele hele...

bu herifin önü sonu ayandır
anlayana benim sözüm beyandır
senden korkan hayvan oğlu hayvandır
gel de mahzuni'yi vur hele hele...

"Oscar'da son dört saate kadar sıralamada idik. Sonra benden bir konuşma yapmamı istediler. Ülkemizde özgürlük olmadığını ve buna rağmen bu filmi yapabildiğimiz gibi konuşmalar. Ama ben kabul etmedim. Eğer ben vatanıma hakaret etseydim Oscar bizimdi. Devletime sahip çıktığım için oradaki Türk jüri dahi bize oy vermedi."

Mustafa USLU
Ayla filminin yapımcısı

.. Göğsünün daraldığını biliyoruz... (Hicr 97)

.. Rabbin için sabr et... (Müdesir 7)

.. Hoşnut olacaksın... (Duha 5)

Karşılaştığı her müsabakayı galibiyetle bitiren, tek bir yenilgi bile almamış, kendisine denk görülen ve 26 yıldır hiç yenilgi almamış ünlü Fransız güreşçiyi sadece 4 saniyede yenerek dünyaya meydan okumuş, tarihin gelmiş geçmiş en büyük güreşçisi Koca Yusuf, seni rahmetle yâd ediyoruz.

Bunlardan önce memleket üretiyordu, bunlar geldi üretim bitti diyorlar. Bahsettikleri o dönemlerde Manukyan nam kadın 10 sene vergi rekortmeni oldu. Bahsettiğiniz üretim kadınları ham madde yapmak, ceninleri üretimden saymak, sokağa salıp gaspçı yapmak, imalat hatası demek miydi? Yaşam tarzınıza koalalar sıçsın.

7av49m.jpg

Evet, doğruları söylemişsin Yasemin nam hemşehrim. Çok da beğendim. Fakat yevmin en kolay işlerinden biridir doğruları söylemek. Zaten fikri ne olursa olsun herkes doğruları söylemiyor mu? Sadece oynadığın dizilerden yola çıkacak olsak, söylediklerimizle yaptıklarımızın birbiriyle örtüşmediğini göreceğiz.

Neydi o kadının adı? Senin rol arkadaşın, Deniz Çakır nam hanımefendi. Cinayete ilişkin attığı sosyal medya yorumunda şöyle diyor;

5aVbrq.jpg

Peki Deniz Çakır hanım nam, malum dizilerde hangi görüntüleri vermişti? Bakınız;

V9YmpV.jpg

Peki alâ, güzel. Sevgili hemşehrim Yasemin hanım nam, demek ki güzel konuşmak dil organına sahip olabilen herkesin yeteneği dahilinde imiş doğru mu? Asıl yiğitlik güzel yaşayabilmekte. Karadenizin bağrında şebeklik videoları çekip, keşfedildikten sonra para uğruna şöhret basamaklarına geçiş yapıp, rol seçmeksizin her kameranın karşısına çıkmakla olmuyormuş değil mi?

Güzel sözleriniz size kalsın, güzel yaşayabiliyorsanız hadi buyrun örnek olun...

Zor olan bazı durumlar vardır. Bunlardan ikisi, fakir olup sabretmek ile zengin olup şükretmektir. Altı üstü bir şükür, zengin bunu diyemez mi? Diyemez. Çünkü kazancını nefsinden bilir. Ben kazandım der. Nefis firavunlaşır. Varlık böyle bir şeydir.

Fakir için de böyledir. Kimisi bilmez ki rızık Allah'tandır. Aldığı düşük maaşa kanar kadere isyan eder. Kimisi haddi aşıp nankörlük eder. Oysa bir sokak kedisini düşünmez. Evi yok, bineği yok, maaşı yok, aşı yok. Ama isyan etmez, zikreder. Neden? Allahu azimuşşan milyarlarca hayvan için her saniye rızık lütfeder. O zikir ki bir sivrisineğin kanat seslerinde bile duyulur, her gün milyonlarca kez Allah'ı zikreder. Hayvan ölünce zikri bitti denir, insan ölünce günü bitti denir. Çünkü her insan, hayvan kadar bilemez Rabbini...

pbPZNo.jpg

Bakma isyanima.Merhamet eyle.

[YOUTUBE]/rqPOmd3ZbHI[/YOUTUBE]

ZXYnQG.jpg

Bilişim Suçları İstihbaratı Şube Müdürlüğü yaptığı çalışmada hesap sahibinin Türk olduğunu, dört ayrı hırsızlık suçundan aranma kaydının olduğunu tespit etti. Provokatör ifadesinde mizah amaçlı paylaşım yaptığını belirtmiş.

...

İlgisiz ek;
16N7dN.jpg

Son zamanlarda internet ortamına yüklenen bir takım ilgi çekici videolar var. Hepsi açık adres verme suretiyle, yıllardır hükümet partisine oy verdiğini ama artık faturalardan, bankalardan, vergilerden iflas aşamasına geldiğini, artık yeter diyerekten ortak bir ağızla propaganda girişimi başlatmış. Peki.

AD3G3v.jpg

+ ülkenin en büyük sorunu çözüldü ve artık türbanlı polisler görülmeye başlandı. artık uzayı fethedebiliriz.

- her kurumda başörtüsü yasağı olduğu dönemlerde ele geçirdiğiniz galaksileri kaybetmekten mi korkuyorsun totoş?

İlk Türk turbo jet motorunu tasarlayan TUSAŞ genel müdürü Mahmut Faruk Akşit, yıllardır Süleymaniye sohbetleriyle Kanal 7'de vaaz veren Prof. Dr. Cevat Akşit'in oğluymuş. Şeriatçılar jet motoru yapıyor, laiklik elden gidiyor.

"Ders kitaplarından başlayıp Yeşilçam filmlerine kadar, nerede muhafazakâr ve millî olan bir şey varsa dalga geçip aşağılıyorduk, çünkü üstündük. Üstünlüğü de İslam'a ve geleneklere küfrederek elde ediyorduk. Sonra bir İmam Hatip'li geldi ve bizi şizofren etti. Konu bundan ibaret."

falanca biri

Doktor Jivago: Reisleri saraylarda yaşıyor, vekilleri lamborgini ile geziyor. Soğanı patatesi bulamayan seçmenleri itibardan bahsediyor.

Ünal Toprak: chp hdpnin koynunda yatıyor, vekilleri teröristlere taziyeye gidiyor, seçmenleri pkkyı meclise sokuyor, atam izindeyiz diyenler aponun izinden gidiyor, herkes serefszligine bir kulp takıyor, adı bile bir Türk olmayan **** da Türkiye hakkında yorum yapıp itibardan bahsediyor.

1931'de Merkez Bankası'nın %85 hissesini siyonist yahudilere veren, 1947'de Türk eğitim sistemini Fulbright Anlaşması ile Amerikalılara teslim eden, 1977'de Türkiye'nin tüm tarım ürünlerini 150 milyon dolar kredi için Amerikan Wells Fargo bankasına ipotek ettiren partinin ismi nedir?

Geri