Başka ülkelerde olup Türkiye'de olmayan şeyler

Konu sahibi son olarak 2428 gün önce görüldü
medeniyet, sistem ve özgürlük kavramlarını içeren neredeyse herşey

Henüz sonmememis yanardağ :(
Kuzey ışıkları
Fiyord
Okyanus

Düzgün bir eğitim sistemi,
Insanın insana saygısı..

Yukarda saydiklariniz baska ulkelerde de yok :) Ama emin oldugum bir sey var ise o da drop. Drop yok Turkiye'de. Turk damak tadina uygun degil galiba.

Saygı kısmını amma abartmissiniz ha . Ben de görmedim pek fazla kendimizi eziklemeyelim arkadaşlar. Memleketimde her tür insan var bana mahçup

Ifadeyle bacim diyip telefonda konuşan amcadan tutun canım diyip telefonda yavsak yavsak konuşana kadar yani.

Neyse konumuz bu değil ;

Central park yok mesela :(

Bubble tea..
Birisi Turkiye'ye getirse cok iyi para kirar bu isten, benden soylemesi :D

Başka bir ülkede olan Türkiye'de olsa nolur üretken bir millet değiliz tüketmeyi çok severiz kendi ürettiğimiz bir otomobilimiz bile yok.

-terör olayları olduğunda polisin, askerin, devletin üst makamlarının aldığı önlemlerde halkın alınan önlemleri desteklemesi, itiraz etmemesi. Ne yazık ki bizim Türkiye'mizde bunun olma ihtimali yok.
-Başka ülkelerde samimiyet yada güvende yoktur. Bizim ülkemizde nereye giderseniz gidin sizi hiç tanımayan insanların bile yemeğe davet ettiğini görebilirsiniz.
-Başka ülkelerde çiftlerin birbirlerini sahiplenme duygusu sınıfta kalırken. Türkiye'de bu duygu gereğinden fazla aşırı.
- Her ülkeninde kendine özgü davranışları hareketleri özellikleri de bulunmakta tabi. Örnek Japonya'da çalışan, çalışmayan her bayan eslerinin her şeyi ile ilgilenirler. Görevimiz bu derler. Bunu diyen başka ülkede yok tabi.

Uzakta olan her sey daha guzel gelir insana, cunku sadece tablo'yu goruyor, tablo'nun icinde olanlari, yasanilanlari degil. Bunuda bir gurbetci olarak soyluyorum. Avrupa da bulunan veya herhangi ulkeleri gozunuzde buyutmeyin. Pek farki yok cunku. Sadece her sey daha degisik aktariliyor veya ortuluyor millete karsi, her sey 'iyi' mis gibi, oysa problemler ayni.

Bana sorsan, Turk'lerde cok guzel bir vatan sevgisi var. Her nereye gitseler-yasasalar, hep var. Kendi vatanini onemser, unutmaz ve ilgilenir. Veeee tabii ki espiri anlayisimiz farkli. :D

Orjinal Hellim peyniri.

Karşılaştıralım da hangisiyle :)

Dünya'da toplam 7 kıta ve 195 ülkenin olduğunu var sayarsak beterin beteri var deyip farazi bir konuşma yapmak istemiyorum.

Bagzii kozmetik ürünleri yok ve bu durum çok canımı sıkıyor :T:

Geri