Başınıza gelen kötü olayları “gelecekteki güzel günlerin habercisi olarak” mı düşünmeliyiz?

Konu sahibi son olarak 1073 gün önce görüldü
Bazen başımıza öyle şeyler gelir ki eskiden yaptıklarımızı hatırlatır bize. Bazen de Allahım yaşadıklarım yeter artık güzel günler görmenin de vakti geldi der kalkıp devam ederiz yolumuza. Hayat hep iki seçenek sunar önümüze belki daha fazla bilemiyorum. Yakınmak mı ? Ben o güzel günleri görmeden ölmeyeceğim diye umuda yolculuğa devam mı ? Böyle dedim de Demet hanımcığımın şarkısı geldi aklıma hemen onu da ekleyelim. (Alakasız şeyleri alakalandırıyorum evet ;)

https://m.youtube.com/watch?v=DZquRG0GmN0

Genel anlamda kötüye yorma huyum zaten olmadığı için daha iyi günlerin habercisi kabul ederim. Kötü olaya takılmam ve geçici olduğunu düşünmeye çalışırım.

Son düzenleme:
Geçmiş deneyimse ve sizinse gelecek de umut ve sizinledir.
Bitmesi gerekenler biter, tecrübe kalır. Tanırsınız, hem karşıdakini hem kendinizi ve hem de hayatı.
İnsan yaşamadan olgunlaşamaz. Ve en acı tecrübelerden sonra yine dimdik ayakta devam edebiliyorsanız içinizdeki çocuk size güzellikler için de yoldaştır.
Çok kaybım oldu, çok üzüldüğüm zamanlar. Ama ardından çok güzel mucizeler de geldi. Hayat dinamik ve tek rotalı değil.
Biliyorum ki Rabbimin yoldaşlığı kadar güzeli yok. Bunun için hem şükrediyor hem güveniyorum O'na. Şerdeki hayra kalben inanıyorum.

Son düzenleme:
Ben her iki türlüsüne de inanmıyorum.
Kafayı karıştırır bu konu ; şimdi başımıza kötü bir olay geldiğinde, acaba geçmişte ki kötülüğün bedeli mi, yoksa gelecekte güzel günlerin habercisi mi olacak?
Nereden baksan tutarsız.
İnsan inanmak istediğine yorumlar.

Ahbab's , hayata hep poviztif bakarım.

gelecekteki güzel günlerin habercisi olarak
DguDQxiWAAAx0t0.jpg

Ben genelde Devran Çağlar bakışyla "neden ben anlatsana biraz" şeklinde karşılarım.

Geçmiş deneyimse ve sizinse gelecek de umut ve sizinledir.
Bitmesi gerekenler biter, tecrübe kalır. Tanırsınız, hem karşıdakini hem kendinizi ve hem de hayatı.
İnsan yaşamadan olgunlaşamaz. Ve en acı tecrübelerden sonra yine dimdik ayakta devam edebiliyorsanız içinizdeki çocuk size güzellikler için de yoldaştır.
Çok kaybım oldu, çok üzüldüğüm zamanlar. Ama ardından çok güzel mucizeler de geldi. Hayat dinamik ve tek rotalı değil.
Biliyorum ki Rabbimin yoldaşlığı kadar güzeli yok. Bunun için hem şükrediyor hem güveniyorum O'na. Şerdeki hayra kalben inanıyorum.

+1. Hayattaki her şey bir tecrübe,hiçbir zaman kayıp olarak gormemeliyiz.

Hatalarım olarak yorumlarım.
Yaşadıklarım, seçimlerimle ilintilidir. Kadercilikten ziyade realist olmalıyız.

Kesin bir halt yemişimdir. Başka bir açıklaması olamaz. ;m

basima gelen iyi olaylari, ilerde basima gelecek kotu olaylara yorarim.
(bkz: yeni araba aldiktan sonra aileden birinin agir hastalanmasi)

Geri