Başbakan erdoğan konuşması

Konu sahibi son olarak 2611 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Başbakan erdoğan konuşması,

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan milletvekili genel seçimlerinin sonuçlarının netleşmesi ile birlikte AKP Genel Merkezi’nde balkon konuşmasını gerçekleştirdi.

Erdoğan konuşmasında yeni dönemde Anayasa için uzlaşma içinde olacakları ve yatırımları hemen başlatacakları vurgusu yaparak “Bir kez daha Türkiye’deki her iki seçmenden birinin oyunu almış olmanın heyecanını yaşıyoruz. 12 Haziran 2011 seçimlerinin galibi hiç ama hiç şüphesiz Türkiye’dir” dedi.

Başbakan Erdoğan, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Parti Genel Merkezi’nin balkonuna çıkarak kendisini bekleyen kalabalığı selamladı. Erdoğan’ın yanında kurmaylarının yanı sıra eşi Emine Erdoğan da yer alırken, Erdoğan ailesinin geri kalanı partinin bahçesinde toplanan kalabalığın arasına karışarak sloganlara eşlik etti. Erdoğan balkonda bulunan partili kurmaylarının her birinin elini sıkıp tebrikleri kabul ettikten sonra konuşmasına başladı. Alkışlar ve ıslıklar arasında vatandaşlara seslenen Erdoğan 81 vilayette 74 milyon vatandaşın tamamını selamladı.

Erdoğan konuşmasının başındaki selamlamaya diğer ülkelerde yaşayan Türk vatandaşlarını ve kardeş ülkelerin başkentlerini de dahil etti. Seçim sonuçlarının tüm ülkeye olduğu kadar bölgeye ve dünyaya da hayırlı olmasını temenni eden Erdoğan “Bu sonuçlar inşallah bölgemizde ve dünyada barışa adalete huzur ve istikrara katkı sağlasın diyorum. Bütün milletimi bugün katılım noktasında gösterdikleri özellikle cesaret ve ciddiyet noktasında sandığa giden ve oy kullanan tüm vatandaşlarıma yürekten şükranlarımı sunuyorum. Uzak diyarlardan gurbet ellerden gelip vatanında oy kullanan kardeşlerimize, vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Seçimlerde görev alan tüm kamu görevlilerine, güvenlik güçlerine sandık görevlilerine, müşavirlere ayrıca teşekkür ediyorum. Adalet ve Kalkınma Partisi olanak bugün çok farklı heyecanları aynı anda yaşıyoruz. Bir kez daha Türkiye’deki her iki seçmenden birinin oyunu almış olmanın heyecanını yaşıyoruz” dedi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri