Başbağlar Katliamı

Konu sahibi son olarak 76 gün önce görüldü
Kervanlar gelir geçer ama başbağlara uğramaz
Keskin gözleri vardır ta kolambiya daki
Erkek erkeğe üçlü evliliği bile görür

Müslümanlara baskı aracına dönüşmüş
Sivas katılmanı duyar, kulakları çok hassas
Ama başbuğları ne duyar ne görür!
Sayın çok Saadetçi redyellow

İş bize düştü buyurun

Başbağlar Katliamı

5 Temmuz 1993 tarihinde, faşist kürt terör örgütü PKK’nın Erzincan’ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde 33 kişiyi katlettiği ve köyü ateşe verdiği katliamdır. 28 kişiyi köy meydanında toplayarak kurşuna dizen ve 5 kişiyi ateşe verdiği evlerde diri diri yakan PKK’lı katiller, insanları katlettikten sonra “Sivas’ın intikamı alındı” şeklinde bir bildiri bıraktılar. Geride 33 ölü, 30 dul kadın, 100’e yakın yetim çocuk ve yakılan evlerin enkazı kaldı.

OLAYIN GERÇEK YÜZÜ

Başbağlar katliamını, üç gün önce Sivas’ta şeriat yanlısı yobazların gerçekleştirdiği Madımak Oteli katliamına misilleme olarak yaptıklarını söyleyen Pkk bildiride şunu söylüyordu: Madımak Oteli’nde öldürülenler Alevi kürtlerdi ve buna karşılık Başbağlar’da Sünni Türkler öldürülüyordu.

Planlı olarak gerçekleştirilen katliamda hedef açıktı; Erzincan ve Sivas’ta bir Alevi-Sünni çatışması başlatmak ve bunu Türkiye aleyhine yayıp bölgede kendilerine alan açarak taban genişletmek.

Fakat Alevilerin desteğini arkasına almayı hedefleyen PKK’nın bu isteği sonuç vermedi. Yöredeki halktan tepki alınca ve insanları birbirine kırdıramayacağını fark edince, bildiriyle üstlendikleri katliamı önce “devlet yaptı” dediler. Ardından Abdullah Öcalan ters tepen her katliam sonrasında olduğu gibi “benim bilgim dışında yapıldı” dedi ve katliamı Dr. Baran isimli PKK sorumlusuna yıktı.

insanların öldüğü olayların sınıflara ayrılmasından nefret ediyorum.

Şiddetle ve lanetle kınıyoruz. Köyü yakıp, sivilleri kurşuna dizmekle intikam mı olur.

Madımak da yaktılar Başbağlar da taradılar !
Mezhep çatışması çıkarmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz.
Alevi'yi sevmeyen Sünni,Sunni'yi sevmeyen Alevi bizden değildir !

Hayatını kaybedenleri rahmetle anıyoruz.

Kervanlar gelir geçer ama başbağlara uğramaz
Keskin gözleri vardır ta kolambiya daki
Erkek erkeğe üçlü evliliği bile görür

Müslümanlara baskı aracına dönüşmüş
Sivas katılmanı duyar, kulakları çok hassas
Ama başbuğları ne duyar ne görür!

Sayın çok Saadetçi redyellow

İnsan vardır; İnsan gibidir.

İnsan vardır YALAKADIR, YAĞCIDIR.

İnsan insan gibi olunca GÖRÜR.

İnsan yalaka olunca, yağcı olunca bazı şeyleri görmez, GÖREMEZ!

Gözüne perde iner!

SAADETCİİİİİİİİ redyellow başbağları görmemişmişmişmişmişmiş!

Peki bu ne ey akp yalaması alaturka?

c63357507eb0714df07ae95f11d189b3_8jpg_610x375.jpeg

Başbakan Binali Yıldırım, 1993'te yaşanan Madımak ve Başbağlar katliamları nedeniyle yayınladığı mesajda, "ortak acı" vurgusu yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım, 1993'te yaşanan Madımak ve Başbağlar katliamına ilişkin, "Vatan hepimizin vatanı, bayrak hepimizin bayrağı, devlet hepimizin devletidir. Hiçbir güç birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozamayacaktır. Bu aziz vatan toprakları üzerinde, ebediyete kadar birlikte yaşayacağız" ifadesini kullandı.

Yıldırım, Madımak ve Başbağlar olaylarının yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

"ORTAK ACIMIZ"

Mesajında, 2 Temmuz 1993'de Sivas'taki Madımak otelinde ve 5 Temmuz 1993'de Erzincan'ın Kemaliye ilçesinin Başbağlar köyünde meydana gelen elim olayların herkesin ortak acısı olduğunu belirten Yıldırım, aziz milleti bölmekten, ayrıştırmaktan başka hiçbir amacı, ilkesi, değeri, kutsalı olmayan hain terör odaklarını bir kez daha nefretle kınadığını ifade etti.

"HAYATINI KAYBEDEN VATANDAŞLARIMIZA ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM"

Yıldırım, kökü binlerce yıllık geçmişe dayanan Türkiye Cumhuriyeti devletinin, tarihi boyunca rengine, cinsine, diline, dinine, meşrebine bakmadan tüm mazlumlara kucak açtığını, onların huzur ve güven içerisinde yaşamalarını sağladığını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Vatan hepimizin vatanı, bayrak hepimizin bayrağı, devlet hepimizin devletidir. Hiçbir güç birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozamayacaktır. Bu aziz vatan toprakları üzerinde, ebediyete kadar birlikte yaşayacağız. Bu duygularla, Madımak ve Başbağlar'da hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, milletimize selam ve sevgilerimi sunuyorum"

KAYNAK

http://www.forumsal.net/turkiyeden-...-yildirimdan-madimak-ve-basbaglar-mesaji.html

Bu konuya açan kim ey yalaka alaturka?

Açan kişi REDYELLOW!!!

SAADETCİ redyellow!

senin kudurmuş gibi saldırdığın, HAKLI eleştirilerine verilecek cevabın olmayınca ne yapsam, ne etsem de bir açığını yakalasam diye kıvrandığın redyellow!

SİVAS ve BAŞBAĞLAR diyoruz.... katliam diyoruz.

Ama gözün kör olduğu için, yalaka olduğun için görmüyorsun.

Bir de tutup utanmadan, sıkılmadan, rezilce bana laf atmaya kalkıyorsun.

Al sana konu!

GÖZÜNE SOKMAYINCA RAHAT EDEMİYORSUN ANLAŞILAN!

(O kadar kudurmuşsun ki, o kadar redyellowun açığını yakaladım diye sevindirik olmuşsun ki BAŞBAĞLAR değil BAŞBUĞLAR yazmışsın :) )

Ayrıca diyelim ki ben görmedim, açmadım.

Ben bir insanım, meşgul olabilirim, MESELA ÖNCEKİ GÜN KONU AÇMADIM BEN, neden? ÇÜNKÜ CENAZEM VARDI, ANKARA DIŞINA ÇIKTIM, DÜN ÇOK GEÇ VAKİTLER evime döndüm.

Sıkıntılarım olamaz mı, dertlerim olamaz mı?

Ben görmemişsem sen aç, muhafazakar, dindar vs. diyorsun, sen gevur musun=? sen de müslümansan buyur sen aç, niye her şeyi benden bekliyorsun?

Allah senin gibi kudurmuşları ıslah etsin alaturka.

SİYASET, PARTİZANLIK senin gözünü kör etmiş.

ACIYORUM sana.

Ha unutmadan bu yalaka alaturka başka forumlara da gelip bana saldırmış:)

Üstelik saldırdığı forumda BAŞBAĞLARLA ilgili KONU AÇMAMA OLMAMA RAĞMEN:)

:)

Bunu da açmışım ama görmez, duymaz alaturka!

Partizanlıktan dolayı gözleri kör olduğu için bakAmamış redyellow konu açAmamış, bi sevindirik olmuş bi sevindirik olmuş ki ooooo :)

İnsan vardır; İnsan gibidir.

İnsan vardır YALAKADIR, YAĞCIDIR.

İnsan insan gibi olunca GÖRÜR.

İnsan yalaka olunca, yağcı olunca bazı şeyleri görmez, GÖREMEZ!

Gözüne perde iner!

SAADETCİİİİİİİİ redyellow başbağları görmemişmişmişmişmişmiş!

Peki bu ne ey akp yalaması alaturka?

http://www.forumsal.net/turkiyeden-...-yildirimdan-madimak-ve-basbaglar-mesaji.html

Bu konuya açan kim ey yalaka alaturka?

Açan kişi REDYELLOW!!!

SAADETCİ redyellow!

senin kudurmuş gibi saldırdığın, HAKLI eleştirilerine verilecek cevabın olmayınca ne yapsam, ne etsem de bir açığını yakalasam diye kıvrandığın redyellow!

SİVAS ve BAŞBAĞLAR diyoruz.... katliam diyoruz.

Ama gözün kör olduğu için, yalaka olduğun için görmüyorsun.

Bir de tutup utanmadan, sıkılmadan, rezilce bana laf atmaya kalkıyorsun.

Al sana konu!

GÖZÜNE SOKMAYINCA RAHAT EDEMİYORSUN ANLAŞILAN!

(O kadar kudurmuşsun ki, o kadar redyellowun açığını yakaladım diye sevindirik olmuşsun ki BAŞBAĞLAR değil BAŞBUĞLAR yazmışsın :) )

Ayrıca diyelim ki ben görmedim, açmadım.

Ben bir insanım, meşgul olabilirim, MESELA ÖNCEKİ GÜN KONU AÇMADIM BEN, neden? ÇÜNKÜ CENAZEM VARDI, ANKARA DIŞINA ÇIKTIM, DÜN ÇOK GEÇ VAKİTLER evime döndüm.

Sıkıntılarım olamaz mı, dertlerim olamaz mı?

Ben görmemişsem sen aç, muhafazakar, dindar vs. diyorsun, sen gevur musun=? sen de müslümansan buyur sen aç, niye her şeyi benden bekliyorsun?

Allah senin gibi kudurmuşları ıslah etsin alaturka.

SİYASET, PARTİZANLIK senin gözünü kör etmiş.

ACIYORUM sana.

Allah rahmet eylesin . kim vefat etti. bağluma seyyid abdulhakim arvasi hazretlerine de uğrayın

O açtığın konu
Madımak mı başbağlar mı?
Sivas olaylarını
Müstakil paylaşırken
Başbağları geçiştirmişin
Sen kimi kandırıyordun?

Allah rahmet eylesin . kim vefat etti. bağluma seyyid abdulhakim arvasi hazretlerine de uğrayın

Teşekkür ederim, kanser tedavisi gören 25 yaşındaki kız yeğenimiz vefat etti.

ben Ankaradayım zaten, cenazeyi Ankara dışına götürdük, defnettik.

Allah tüm vefat edenlerimize rahmet eylesin.

O açtığın konu
Madımak mı başbağlar mı?
Sivas olaylarını
Müstakil paylaşırken
Başbağları geçiştirmişin
Sen kimi kandırıyordun?

Oooo beyimiz MÜSTAKİL istiyor.

DUBLEKS olsa olmaz mı? :)

Ulan sen nasıl bir yaratıksın ya?

Ayıp yahu.

Cenazene Allah rahmet eylesin

Amin, teşekkürler.

Bu gün senle uğraşmayacağım

:)

Uğraşacak bir şey yok ki zaten alaturke, sen kendi zavallılığından böyle davranıyorsun.

Ben başbağlar konusu da açmışım görmüyorsun, kaldı ki yukarıda dediğim gibi ben de insanım, görmemiş olabilirim, sıkıntılarım olabilir, sen açarsın ben altına yorum yaparım.

Niye küçük bebeler gibi redyellowa saldırmak için bahaneler arıyorsun?

CENAZELER üzerinden, ÖLMÜŞ İNSANLAR ÜZERİNDEN siyaset yapma alaturka.

Cenazeleri redyellowu alt edebilmek mantığıyla kullanma.

dko2c98p33qhdr0oq.jpg

O beğenmediğin, her gün salya sümük saldırdığın temel karamollaoğlu kadar insan ol yeter.

Kolombiya'yadaki erkek erkeğe
üçlü evlilik kadar değeri yokmuş
ki nezdinde
Ayrıyetten bir konu açmamışın

Kolombiya'yadaki erkek erkeğe
üçlü evlilik kadar değeri yokmuş
ki nezdinde
Ayrıyetten bir konu açmamışın

Bakın yaptığınız gerçekten aymazlıktır. Hem ölüleri, acıları kıyaslıyorsunuz hem de insanları zan altında bırakıyorsunuz. Bir ülke bölünmeden önce acıları bölünür. Belirli bir toplumsal kesimin acısına duyarsız kalınıp ötekine ses vermek ile başlar bölünme.

Dışardan bir gözlemci olarak belirtmeliyim ki konuları çarpıtıyorsunuz. Evvela bir haber konusu açmak, herhangi güncel bir konuda bir şey paylaşmak o şeyi savunmak anlamına gelmez. Burada ben dahil bir çok arkadaşımız konu açıyor ve bunlar forum ortamına uygun olarak da tartışılıyor. Paylaştığımız her şey bizim dünya görüşümüzü yansıtmak gibi bir zorunluluğu yok. Ayrıca herhangi bir konuda yorum yapmamak o konudaki ilgili olayı savunmak anlamına da gelmez.

Konuya yorum yapmışken şunu da belirteyim, Başbağlar'da katledilen insanlarımızı saygı ile anıyor, yapılan terörü lanetliyorum.

Bu aktröl, bu yandaş alaturke denen vatandaşı muhatap almıyorum artık, çok aciz, zavallı bir insan, akpye yaptığım eleştirilere cevap veremeyince redyellowun nasıl bir açığını yakalarım da laf çakarım diye bahaneler arıyor, keşke bunu da doğru dürüst yapabilse.

Bizzat benim açtığım konuyu görmüyor, duymuyor, gözüne sokunca da müstakil konu açmadın diyebiliyor :)

Yazık, çok acıyorum böyle insanlara.

Red ve Alaturka nın mesajlarını hayretler içerisinde okuyorum. Kalbiniz kir bağlamış. Yazık..

Hele Red ın ilk sayfada yazdığı mesaj tam bir fiyasko.
Olaylar Cehapa zamanı yaşandı ha ona göre diye dikkat çekmesi ilginç :)

Red ve Alaturka nın mesajlarını hayretler içerisinde okuyorum. Kalbiniz kir bağlamış. Yazık..

Hele Red ın ilk sayfada yazdığı mesaj tam bir fiyasko.
Olaylar Cehapa zamanı yaşandı ha ona göre diye dikkat çekmesi ilginç :)

FİYASKO olan mesajım hangisi? cehapaden bahsettiğim yazı hangisi?

Geri