Başarıya ulaşmak için zekâ mı, çalışmak mı önemlidir?

🕒 Konu sahibi 19 saat önce aktifti
İkisi de gerekli. Çalışmadan zeka ne işe yarar ki ? Bende yattığım yerden icatlar bile yapıyorum mesela =)
Yahut düşünmeden çalışmak nereye kadar? olduğun yerde sayarsın o zaman da.

Çalışmadan zekasını kullanamaz insan. Göz görüp beyin kıvrımları olayı algılasın ki fare peynire ulaşsın.
Labirenti görmeden yol çizemezsin hülasa.

çalışılarak zengin olunamadığı kesin aklı kullan millete kazık at zengin ol ama konu bu değil

istikrarlı çalışmak derdim çünkü ikisinide getirireceği gibi başarıya da ulaştırır

İkisini ayrı ayrı kefelerde tartmak yerine, aynı kefede harmanlayarak; Yani, zekanı iş hayatına yansıtarak başarılı olabilirsin.

Calisan insanin amaci var ise, mutlaka er yada gec basari ya ulasir. Zeki insan ise, daha riskli dir diye dusunuyorum. Mutlaka uygulayacagi plani vardir (uzun arastirmalardan sonra, plan a olmayinca, b ve c plani da olan) ve boylece daha 'rahat' ulasir basari ya.

Önce inanacaksin , o güç apayri birsey.

Cok calismak basariyi getirmez genşler.

Mantikli calismak basariyi getirir.

Tabii ki çalışarak.
Zeka hepimiz de var, önemli olan çalışarak o zekayı doğru yönde kullanmak.

Aşırı çalışmanın insanda yapacağı psikolojik etki zekasına da elbet yansıyacaktır. O yüzden o dengeyi bozmamak lazım.

Başarıdan kasıta göre değişir bu durum.Hangi konularda başarılı olmasından bahsediyorsan yerine göre çalışmadan zeka ile bir yerlere gelinebilir.
Okumak gibi bir mevzu ise elbette çalışma söz konusu olmalıdır tabi zeka mutlaka olmalıdır.

Zeka bir potansiyel, onu geliştirerek çalışmak başarıdır.

Her mesleğe göre değişir. Yetenek , sabır disiplin diyorum.

Kullanılmayan zeka işe yaramıyor.

Ve bir faktör var ki şans. Bunu unutmamak gerekiyor.

Bütün bunları senkronu tutturarak yaparsan yürü ya kulum o zaman..

Gafa olacah yiğenim. Gafa olmadan olmaz.

Geri