Başak Demirtaş adaylıktan çekildi

🕒 Konu sahibi 14 saat önce aktifti
DEM Parti'den İBB Başkanlığı'na aday olup olmayacağı tartışılan Başak Demirtaş, yazılı açıklama yaparak kararını duyurdu. Başak Demirtaş’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olmayacağı öğrenildi.
Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, DEM Parti'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olup olmayacağı merak konusu olmuştu.
Demirtaş aday olmayacağını yazılı açıklama ile duyurdu. Demirtaş, yazılı açıklamasında "Partimizle ortak karar aldık. Ortak kararımız adaylık beyanının başvuruya dönüşmemesidir" ifadelerini kullandı.
BAŞAK DEMİRTAŞ'IN AÇIKLAMASI ŞU ŞEKİLDE
"Partimizin büyük bir titizlikle sürdürdüğü yerel seçim politikasına güçlü bir destek vermek amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adaylığı için sorumluluk almaya hazır olduğumu ifade etmiştim.

5 Şubat 2024 Pazartesi tarihinde Partimizi temsilen bir heyetle bir araya gelerek tüm gelişmeler hakkında bilgilendirildim. Karşılıklı yürüttüğümüz istişareler sonucunda Partimiz, bu irade beyanından güç aldıklarını belirterek bizleri onurlandırmıştır. Adaylık tartışmalarında bize eksiksiz desteğini sunan ve güven duyan DEM Parti Genel Merkezine ve saygıdeğer halkımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Bununla birlikte gelinen aşamada benim İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylık beyanımın bir başvuruya dönüşmemesi konusunda da Partimizle ortak görüş birliğine varmış bulunmaktayız. Tüm halkımız ve partililerimiz bilmeli ki bütün kararlar Partimizle tam bir uyum ve koordinasyon içerisinde alınmıştır.

Önümüzdeki günlerde Partimizin ilan edeceği adaylar hepimizin adayları olacak ve tüm gücümüzle bu kıymetli arkadaşlarımızın arkasında duracak, Partimizin başarısı için çalışacağız.
Partimizin resmi açıklamaları dışındaki hiçbir açıklamaya itibar edilmemesini, hiçbir spekülasyona prim verilmemesini özellikle rica ediyoruz. Hep birlikte başaracağız, ne olursa olsun temel demokrasi ilkelerimizden; adalet, eşitlik ve barış arayışımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Ve mutlaka kazanacağız.

Haber Kaynağı

Son düzenleme:
Selo sazını eline alır şimdi başağım adaylıktan çekildi diye puhahah

Bu Dem partinin CHP yi destekleyeceği anlamı mı geliyor acaba ? Şayet aday çıkaracak olsa bu ancak Başak Demirtaş olurdu ? Sorular sorular umarım böyle bir hataya düşmezler .

Bu Dem partinin CHP yi destekleyecek anlamı mı geliyor acaba ? Şayet aday çıkaracak olsa bu ancak Başak Demirtaş olurdu ? Sorular sorular umarım böyle bir hataya düşmezler .
Aday çıkaracaklarını söylemişti DEM ama bu adayın Başak Demirtaş olacağını sanmıyordum. Aday olmak için eski genel başkanının eşi olmak dışında bir vasfı yok(ki ona da vasıf denirse).

başak demirtaş'ı biraz ortaya atıp gündem değiştirme, gündem oluşturma, zaman kazanma vb. gibi bir taktik uyguladıklarını düşünüyorum. bana kalırsa, bir aday da çıkarmayacaklar.

CHP'nin gözü açıldı yemiyor artık bunları

Valla elinden gelse pişirmeden yiyecek te işte yedirtmezler artık kjkjkj

Olm niye heyecan yaptınız. Başkası olur aday

Sad.
Siyaset alemine fresh bir ruzgar getirebilecek kapasitede.
Maalesef diger parti mensuplari sahislarin davranislarini zamaninda acimasizca elestirdigi icin,DEM biraz pasif davranmak zorunda bu konuda.

Yasli,konusurken nefes almakta zorlanan erkeklerle bogusacak yine meclis.

Aday çıkartmayı düşünüyorlarmış. Bugun DEM çankaya ilçe başkanlığında bir arkadaşımın söylemi Selo başkandan dolayı başak hanım ağır basıyordu ama partinin yıpranmaması adına çekildi dedi. Ancak kulislerde dolaşılan isim ise osman baydemir üzerinden yoğunlaşıyormuş. Tabiki Sırrı süreyya önder de şuan işin ön planda sanırım 15 şubat itibariyle adaylıkları kesinleşir. Ama bana kalırsa ben şahsen DEM partinin istanbulda aday çıkartmasını isterim her parti ve her kesm nasıl aday çıkartıyorsa DEM de aday çıkartmalı ki nasıl CHP için DEM partinin adayı önemli ise AKP içinde DEM partinin ve YRP nin adayları önemlidir.
Bu Dem partinin CHP yi destekleyeceği anlamı mı geliyor acaba ? Şayet aday çıkaracak olsa bu ancak Başak Demirtaş olurdu ? Sorular sorular umarım böyle bir hataya düşmezler .

Aday çıkartmayı düşünüyorlarmış. Bugun DEM çankaya ilçe başkanlığında bir arkadaşımın söylemi Selo başkandan dolayı başak hanım ağır basıyordu ama partinin yıpranmaması adına çekildi dedi. Ancak kulislerde dolaşılan isim ise osman baydemir üzerinden yoğunlaşıyormuş. Tabiki Sırrı süreyya önder de şuan işin ön planda sanırım 15 şubat itibariyle adaylıkları kesinleşir. Ama bana kalırsa ben şahsen DEM partinin istanbulda aday çıkartmasını isterim her parti ve her kesm nasıl aday çıkartıyorsa DEM de aday çıkartmalı ki nasıl CHP için DEM partinin adayı önemli ise AKP içinde DEM partinin ve YRP nin adayları önemlidir.
Sırrı baba ağır basıyor hayırlısı olsun:)

akp ve dem tarafından karşılıklı açıklamalar geliyor. açılım iki geliyor sanırım.

akp ve dem tarafından karşılıklı açıklamalar geliyor. açılım iki geliyor sanırım.
Aman lütfen gelmesin tekrar o samimiyetsiz süreç onların açılımı seçim bitene kadar deyim yerindeyse
Köprüyü geçene kadar ayı ya dayı

Dem Akp ye yanlıyor. Doğruysa eğer selonun “Akp ile dem’in görüşmesi gerek” diye açıklamaları varmış. Bakın şimdi dem e terörist diyenler ile meşru diyenler nasıl 180 derece dönüş yapacaklar.

Geri