Barları diskotekleri meyhaneleri havaya uçuran kişileri desteklemiyoruz

Konu sahibi son olarak 2804 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
15823065_350986741952802_6260197612728600901_n.jpg

Bomba ne alaka.

Ben çalıştım yerde sevinen çok çomar gördüm

Biraz gerçekçi olalım, kandırmayalım kimseyi. Bu olaya sevinen milyonlar var bu ülkede. Gitmeselerdi, içmeselerdi, eğlenmeselerdi diyenler var. Dün hiç beklemediğim komşumdan oh olsun iyi yapmışlar lafını duydum mesela, şaşırdım. Bu kişiler böyle diyorsa diğerlerini siz tahmin edin.

Biz Ortadoğu coğrafyasında Müslüman bir toplumuz.
Aynı zamanda laikiz,
Bilhassa İstanbul iki medeniyetin,
Yani islam ve batı medeniyetlerinin
keskin yaşandığı bir şehir,
Sinir uçlarına dokunulduğu zaman
pek çok acı olaylar yaşanıyor
Karanlık güçler bunu bildikleri için
Bu tür vahşetlere sebep olmakta

biraz gerçekçi olalım, kandırmayalım kimseyi. Bu olaya sevinen milyonlar var bu ülkede. Gitmeselerdi, içmeselerdi, eğlenmeselerdi diyenler var. Dün hiç beklemediğim komşumdan oh olsun iyi yapmışlar lafını duydum mesela, şaşırdım. Bu kişiler böyle diyorsa diğerlerini siz tahmin edin.

yazımda yanlışlıklar vardı sildim

kuran-ı kerimde kumar oynamak yasak olduğu yazıyor milyonlarca oynayan müslüman var ne yapalım şer'i hukuk olsaydı bu sevinenleri cezalandırırdı ŞER'İ HUKUKOLMADIĞINA GÖRE MÜSLÜMANLAR HERTÜRLÜ GÜHAHI İŞLEYEBİLİR SERBEST

Kuran-ı Kerim'de yasak olduğu yazıyor fakat Allah kişiye hür irade vermiş, bu günahı işleyip işlemeyeceğin sana kalmış. İsteyen oynasın isteyen içsin bunun hesabını bize değil Allah'a verecek. Bu eylem bir suç değil ki, sadece dini yönden günah. Şeri hukukla alakası yok bu işin, bu olaya sevinenler bunu öven davranış sergileyenler şu anki hukuk sistemimize göre zaten suç işliyor.

Sevinenler var maalesef. Kendim duydum alın size yılbaşı diyenleri. Görevde olanlar vardı orada herkes eğlenmeye mi gitmiş dediğimde içenler için diyorum ben diyor. Sanki eğlenmeye gidenler ölmeyi haketmişler gibi.

Yıllardır söylüyoruz; bu cemaat okulları ve yurtlarının tümü kapatılsın. İmam Hatipler asli görevi olan İmam ve Hatip yetiştiren okul vasfına tekrar getirilip siyasetin arka bahçesi olmaktan çıkartılsın.
Devlet eliyle ikinci bir kimlik inşası olan Kürtçe yayın yapan TRT şeş kapatılsın.
Bunları söylemekten dilimizde tüy bitti, hala aynı tas aynı hamam, bindik bir lalmete gidiyoruz kıyamete.

Etnik kimlik ve inanç üzerinden yıllarca siyeset yapanların ülkemizi getirdiği son durum...
Abdullah Gül ''iyi şeyler olacak'' diyordu, evet iyi şeyler oluyor...
Birbirimizi boğazlar hale geldik!

Çok hoş ve çok tatlı bir tespit gerçekten. Barları, diskotekleri, meyhaneleri havaya uçuran kişileri desteklememek gibi naif bir davranışı bizlere gösterdiğiniz için sizlere ne kadar teşekkür etsek az.

Bu saatten tezi yok tüm ateistliğimi bir tarafa bırakıyorum. Belki ben de müslüman olurum.

benim ihlasdan türkiye gazetesi okuyan çok tanıdığım var bu saldırıyı kınadı bu sayfada dediklerimin aynısını söylüyor

Arkadaşım anlamak istemiyorsunuz sanırım ben olan biteni söylüyorum size, senin çevrende benim çevremde kınayan da sevinen de illaki vardır, ben örnek verdim size. Defalarca yazdırmayın şunu bana, eğlenmeseydi içmeseydi sonu böyle olacağı belliydi diyen bu ülkede çok insan var. Görüyoruz bunu. Siz görmüyorsanız orası sizin sorununuz.

Herşeyin fanatikliği kötü diye boşuna demiyoruz.
Bazı fanatizm , bazı sempatizanlar insanları katagorize ederrek üzüldüğü sürece hiç bir şey değişmeyecek bu dünya da ..

kuran-ı kerimde kumar oynamak yasak olduğu yazıyor milyonlarca oynayan müslüman var ne yapalım şer'i hukuk olsaydı bu sevinenleri cezalandırırdı ŞER'İ HUKUKOLMADIĞINA GÖRE MÜSLÜMANLAR HERTÜRLÜ GÜNAHI İŞLEYEBİLİR SERBEST

Arkadaşım yanlış bilgilendirme var sanırım. Şeri hukukta bu bahsettiğin eylemlere ceza uygulamıyor. İyi bir araştırma yapmadan bu tür eylemleri bir suç olarak göstermek insanları islamdan soğutmaya sebeptir -ki bunda sorumlu tutulursun!

Ne dediğim ortada son yaşanan ve ondan öncekilerin musebbibleri ne yüce dinimiz ne de diğer dinlere ve mezheplere, ırklara mensup yurttaşlarımızdır. Türk milleti tarihinde böylesi ayrışmalar, basiretsiz yönetimlerin eliyle verilen fetvalar sonucuyla katliamlara dönüşmüş, bizler ise hala bu yaşanmışlıklardan bir ders çıkaramamış olacağız ki barlarımızda gece kulüplerimizde, meyhanelerimizde eğlenen veya dertleşen insanlarımızın bu eylemlerini tartışmaktayız.
Adeta, ''Hibrit savaşı'' tezgahtarlarına malzeme taşıyoruz.
Kutsal din duyguları, mezhep, ırk ayırımı, tarikat yapılanmaları bu savaşın olmazsa olmazlarıdır. Hükümet edenler 15 yıldır anayasamızı hiçe sayarak bu dini duygu ve farlı etnik yapılanmaları kışkırtmışlar adeta ülkemiz yurttaşlarını birbirine düşman eder hale getirmişler, üstüne üstlük bir de kalkmış ''Milli seferberlik'', ''Yeniden kurtuluş savaşı veriyoruz'' demekteler. Bu cemaat ve tarikat yapılanmalarının Allah ile aldattıkları gencecik beyinler bir konsolosu dünyanın gözleri önünde gözlerini kırpmadan öldürüyor, biz hala Reina'daki ölenlerin şehit olup olmadıkları, dinimizde bu katliamın yerinin olup olamayacağını konuşuyoruz.
Türkiye bir savaşa girmiş bizler hala başkanlık sistemi dayatması ile bu ayrışmayı bir daha bir araya gelemeyeceğimiz bir seviyede körüklüyoruz.
Bu nasıl bir devlet adamlığı nasıl bir hükümet etmektir. nasıl bir ''milli seferberlik''dir?

Deblet eliyle Kürtçe yayın yapmak hangi amaca hizmettir, birleşmeye mi ayrışmaya mı?
Ayrı bir kimlik inşasına mı?
Böylesi bir ''hibrit savaşı''nın içerisinde diyanet işleri başkanının, Kuran'ın yetersizliğinden söz etmesi bile mezhep kışkırtmacılığı yaparak Allah ile insanlarımızı aldatmak değilse nedir?

Ne dediğim ortada son yaşanan ve ondan öncekilerin musebbibleri ne yüce dinimiz ne de diğer dinlere ve mezheplere, ırklara mensup yurttaşlarımızdır. Türk milleti tarihinde böylesi ayrışmalar, basiretsiz yönetimlerin eliyle verilen fetvalar sonucuyla katliamlara dönüşmüş, bizler ise hala bu yaşanmışlıklardan bir ders çıkaramamış olacağız ki barlarımızda gece kulüplerimizde, meyhanelerimizde eğlenen veya dertleşen insanlarımızın bu eylemlerini tartışmaktayız.
Adeta, ''Hibrit savaşı'' tezgahtarlarına malzeme taşıyoruz.
Kutsal din duyguları, mezhep, ırk ayırımı, tarikat yapılanmaları bu savaşın olmazsa olmazlarıdır. Hükümet edenler 15 yıldır anayasamızı hiçe sayarak bu dini duygu ve farlı etnik yapılanmaları kışkırtmışlar adeta ülkemiz yurttaşlarını birbirine düşman eder hale getirmişler, üstüne üstlük bir de kalkmış ''Milli seferberlik'', ''Yeniden kurtuluş savaşı veriyoruz'' demekteler. Bu cemaat ve tarikat yapılanmalarının Allah ile aldattıkları gencecik beyinler bir konsolosu dünyanın gözleri önünde gözlerini kırpmadan öldürüyor, biz hala Reina'daki ölenlerin şehit olup olmadıkları, dinimizde bu katliamın yerinin olup olamayacağını konuşuyoruz.
Türkiye bir savaşa girmiş bizler hala başkanlık sistemi dayatması ile bu ayrışmayı bir daha bir araya gelemeyeceğimiz bir seviyede körüklüyoruz.
Bu nasıl bir devlet adamlığı nasıl bir hükümet etmektir. nasıl bir ''milli seferberlik''dir?

Deblet eliyle Kürtçe yayın yapmak hangi amaca hizmettir, birleşmeye mi ayrışmaya mı?
Ayrı bir kimlik inşasına mı?
Böylesi bir ''hibrit savaşı''nın içerisinde diyanet işleri başkanının, Kuran'ın yetersizliğinden söz etmesi bile mezhep kışkırtmacılığı yaparak Allah ile insanlarımızı aldatmak değilse nedir?

Gece kulübünde katledilen insanların şehit sayılıp sayılmadığını bizler değil, sizin gibi kirli düşüncelere sahip insanlar tartışmaktadır. Stadyumda katledilen polisler ne ise bizim için, Reina saldırısında hayatını kaybedenlerde aynısı. Gelmişsiniz burda saçma sapan konulardan bahsediyorsunuz. İmam hatipler ile bu konunun ne alakası var? Kürtçe kanal ile bu konunun ne alakası var?

İşiniz gücünüz ortalığı bulandırıp ölen insanlar üzerinden siyaset yapmak. Hiç mi mideniz yok? Kürtçenin, kürtlerin sana ne zararı var? İmam hatipte okuyan çocukların sana ne zararı var? Senin kendi düşüncelerin kirli. Ben bir inançsız olarak senin dinini senden çok düşünüyorum. Sana ne kardeşim kim çocuğunu hangi okula göndermiş? Nedir bu İmam Hatip nefretiniz? Sen çocuğunu modern gördüğün okullara gönder bana ne?

Her konuda, her tartışmada ayrımcılığı çıkaran senin zihniyetin, geliyorsun burda saçma sapan masal anlatıyosun. Yahu cidden mide bulandırıcısınız.

Gece kulübünde katledilen insanların şehit sayılıp sayılmadığını bizler değil, sizin gibi kirli düşüncelere sahip insanlar tartışmaktadır. Stadyumda katledilen polisler ne ise bizim için, Reina saldırısında hayatını kaybedenlerde aynısı. Gelmişsiniz burda saçma sapan konulardan bahsediyorsunuz. İmam hatipler ile bu konunun ne alakası var? Kürtçe kanal ile bu konunun ne alakası var?

İşiniz gücünüz ortalığı bulandırıp ölen insanlar üzerinden siyaset yapmak. Hiç mi mideniz yok? Kürtçenin, kürtlerin sana ne zararı var? İmam hatipte okuyan çocukların sana ne zararı var? Senin kendi düşüncelerin kirli. Ben bir inançsız olarak senin dinini senden çok düşünüyorum. Sana ne kardeşim kim çocuğunu hangi okula göndermiş? Nedir bu İmam Hatip nefretiniz? Sen çocuğunu modern gördüğün okullara gönder bana ne?

Her konuda, her tartışmada ayrımcılığı çıkaran senin zihniyetin, geliyorsun burda saçma sapan masal anlatıyosun. Yahu cidden mide bulandırıcısınız. Bu ülkeden sitir olup gitme sebeplerinin başında senin gibi ırkçı faşistler geliyor.

ne güzel yazdın bir kelime hariç yazın harika

Hanefi mezhebinin büyük âlimlerinden Hayreddin-i Remli hazretlerinin fetvası şöyle:

Sual: Şarap içen kimse, sarhoş halde iken zulmen öldürülürse şehit olur mu?
CEVAP
Evet şehit olur. Şarap içmek masiyet [günah] ise de, şehit olmaya mani değildir. Çünkü şehitlik için, sarhoş olmamak ve masiyet içinde olmamak gibi bir şart yoktur. (Fetava-i Hayriyye c.1, s.16)

Yine böyle konularda boluculer askere pusu kuranı desteklemiyorum diyor pkk bayrağı eksik olmayan mitinglerde hdp yi destekleyip pkk kürtler için sığınacak bir liman oldu diyorlardı.
Buda gündeme uyarlanmış hali demek ki..

Selamlar.
Yazilan postlar cok fazla ve yapilan sikayetler olmus.
Affiniza siginarak, incelememiz bitene kadar konu kilitli kalacak.

Iyi forumlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri