Barışçılık

Konu sahibi son olarak 4102 gün önce görüldü

Şana şunu söyleyeyim. Forumlarda Atatürk'e hakaret edenler ne zaman bir dava ile yüzleşseler hemen yalvar yakar oluyorlar. Yani savundukları şeyin arkasında duramıyorlar.

5816 numaralı kanunu sana hatırlatırım.

Ben bu kanunu savunan değil hatta kaldırılmasını isteyen biriyim. Düşünce özgürlüğünün gerekliğini ve Atatürk'ün kanun ile korunmaya ihtiyacı olmayan biri olduğunu düşünüyorum. Ancak samimiyetsizliğinizi göstermek için bunu yazdım.

Sana sorum şu: Atatürk hakkında bu sitede dediklerini dava edilsen mahkeme de aynen diyebileceğine inancın üzerine yemin edebilir misin?

Kanun:

Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Atatürk'ü temsil eden heykel, büst ve abideleri veyahut Atatürk'ün kabrini tahrip eden, kıran, bozan veya kirleten kimseye bir yıldan beş yıla kadar ağır hapis cezası verilir.
Yukarıdaki fıkralarda yazılı suçları işlemeye başkalarını teşvik eden kimse asıl fail gibi cezalandırılır.
Birinci maddede yazılı suçlar, iki veya daha fazla kimseler tarafından toplu olarak veya umumî veya umuma açık mahallerde yahut basın vasıtasiyle işlenirse hükmolunulacak ceza yarı nispetinde artırılır. Birinci maddenin ikinci fikrasında yazılı suçlar zor kullanılarak işlenir veya bu suretle işlenmesine teşebbüs olunursa verilecek ceza bir misli artırılır.
Bu Kanunda yazılı suçlardan dolayı Cumhuriyet savcılıklarınca re'sen takibat yapılır.
Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
Bu Kanunu Adalet Bakanı yürütür.

Kanun'un Ak parti döneminde uygulanmadığını sanıyorsan alttaki haberi okumanı tavsiye ederim.

Facebook'tan Atatürk'e hakarete 6 ay hapis cezası verildi | Gündem Haberleri

Bence insanlar istediği fikri savunabilir. Yeterki fikirlerinin arkasında durabilecek cesaretleri olsun. Ne diyorsun? TCK'nın 300. Maddesi altında yargılanmayı göze alabilir misin?

Dinimizce zaten insanlarla alay etmek amacıyla lakap takmak( Selanikli) falan hoş bir şey değil. Sevmiyor olabilirsin. Atatürk de demek istemiyor olabilirsin. Ama hiç değilse Mustafa Kemal diyebilirsin. İslam insana karşı saygılı olmayı emreder sevmediğin biri olsa bile.

Bu sana yazdığım son cevap, daha fazla bir şey demeye gerek duymuyorum. Tartışmanında bir anlamı yok zaten senle, çünkü doğruları göstersem bile kabul etmiyorsun.

İyi geceler.
Şimdi de tehdit etmeye başladın. Selanikli lafı konusunda Fernando(Admin) beni uyardı, dikkate aldım. Bunun haricinde eleştiri dışında M.Kemal'e hakaret etmiyorum. Ama siz eleştirilere açık olmadığınız için hakaret kabul edip aba altından sopa gösterir gibi kanun gösteriyorsunuz. Burada insanlar mahkemeye çıksın diye münazara etmiyor.
Burada insanlar Allah'a, peygamber'e, İslam'a hakaret ediyorlar biz kimseyi kovmuyoruz, çık git demiyoruz. Böyle bir yetkimizde yok. Adminler var.
Haa bu arada Beşeri hukuk sen de ağır basıyor.

Şimdi de tehdit etmeye başladın. Selanikli lafı konusunda Fernando(Admin) beni uyardı, dikkate aldım. Bunun haricinde eleştiri dışında M.Kemal'e hakaret etmiyorum. Ama siz eleştirilere açık olmadığınız için hakaret kabul edip aba altından sopa gösterir gibi kanun gösteriyorsunuz. Burada insanlar mahkemeye çıksın diye münazara etmiyor.
Burada insanlar Allah'a, peygamber'e, İslam'a hakaret ediyorlar biz kimseyi kovmuyoruz, çık git demiyoruz. Böyle bir yetkimizde yok. Adminler var.
Haa bu arada Beşeri hukuk sen de ağır basıyor.

Bak yine yanlış anladın beni. Mesele neye ne denildiği değildir. Mesele hakaret etmek iyi bir davranış kıdır yoksa kötü mü? Kuşkusuz kötü. O zaman ilkemiz, hiçbir kimseye hiçbir şey için hakaret etmedir.
Eleştii ayrı bir şey hakaret ayrı tamam, ama senin ki pek eleştiri gibi masum durmuyor.

Ben kimsenin fikirlerinden dolayı dava edilmesine ya da ceza almasından yana değilim. Katılmasam bile karşı olduğum hiç bir fikre de hakaret etmem. O kanuna karşı olabilirsin, kaldırılmasını da isteyebilirsin bunlar senin hakkın ancak hiç değilse saygılı olmanı isterim. Ben bu kanunu seni üzmek için yazmadım. Cahilce bir şeyler yazıp sonra ceza almanı istemediğim için yazdım. Dediğim gibi asla arkasında duramayacağın fikirleri savunma. :)

Ben beşeri hukuku çok önemsemem. Kurallara uyarım ancak beşeri hukuk elbetteki mutlak değildir. Fikirlerimi yazar geçerim. Ancak fikirlerimde senin gibi aşırı bir uç nokta bulunmadığı için herhangi bir sorun yaşamıyorum.

İslam konusuna gelirsek, dinini elbette sonuna kadar savunacaksın. Sabır, direnmek demektir zaten, ama bunu en güzel şekilde, sevgi diliyle ve delillerini tam ortaya koyarak yapmalısın. Yani insanlara İslam'ı öğretmeye kalmadan önce kendin öğrenmelisin.

Başkalarını bilmem ama ben eleştiriye son derece açık biriyimdir. Sadece tartışacağım insanlar konusunda seçiciyimdir. Anlamak istemeyene dediklerimi davul zurna az anlamak isteyene sivrisinek saz. :) O yüzden herkesle muhatap olmam.

Kimse sana eleştirme demiyor, ancak eleştireceksen de, farklı fikirlere karşı saygılı, tahammüllü olmalısın. Ne olursa olsun, hiçbir insan insanlığını kaybetmemelidir.

İyi geceler. :) Kırdıysam, kusura bakma. Ama gerçekten gözlemlediğim kadarıyla, herkesle tartışmak için bahane arıyorsun. Bu güzel değil, görüşünü güzelce belirt geç işte. Beni de sürekli alıntılamazsan gerçekten mutlu olurum. Hayırlı geceler.

Geri